Deze reis brengt ons naar Drenthe, bekend om zijn prachtige bossen, heidevelden en natuurlijk de hunebedden. Hunebedden zijn oude grafmonumenten die bestaan uit grote zwerfkeien. Van de 53 hunebedden in Nederland zijn er 51 in Drenthe te vinden. In een landelijke omgeving omgeven door bossen en heidevelden ligt hotel Ruyghe Venne. Het sfeervol ingerichte hotel is omgeven door schitterende natuurgebieden met uitgestrekte wandel- en fietspaden, levendige dorpen en diverse bezienswaardigheden zoals monumentendorp Orvelte. Een prachtige reis in eigen land!

Dag 1 | Heenreis – Orvelte
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar hotel Ruyghe Venne, waar we op tijd voor de lunch aankomen. ’s Middags bezoeken we het monumentendorp Orvelte. Dit is één van de mooiste dorpen van Nederland. Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten met kinderkopjes en oude klinkers geven het een unieke sfeer. Het is een levendig en gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen en werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e eeuws Drents esdorp uitademt.

Dag 2 | Coevorden
Tot aan de lunch heeft u vrije tijd in het hotel. Wat dacht u van een wandeling door de mooie omgeving? Na de lunch rijden we naar Coevorden, we maken kennis met deze interessante stad tijdens een stadswandeling met gids. De naam verwijst naar een doorwaadbare plaats voor koeien in een rivier. Een deel van het historische centrum is nog in tact en de nieuwbouw is er op een spectaculaire manier in verweven. Theater de Hofpoort, dat ook dienst doet als gemeentehuis, is een prachtig gebouw op de markt gelegen. Aan de achterkant van het theater loopt een loopbrug naar het kasteel, dat tegenwoordig een hotel-restaurant is. Na de rondleiding heeft u nog even vrije tijd voordat wij terugkeren naar het hotel. Geniet van de gemoedelijke sfeer op een van de gezellige terrasjes.

Dag 3 | Groningen – Openluchtmuseum Ellert en Brammert
Na het ontbijt rijden we naar de stad Groningen. We starten met een rondwandeling met gids. Groningen staat bekend als een gezellige studentenstad maar het is ook een oude Hanzestad met een boeiende geschiedenis. Kom onder de indruk van de statige middeleeuwse patriciërshuizen, eeuwenoude pakhuizen, de prachtige bruggen en de vele torens. Na de wandeling heeft u nog even vrije tijd voordat we terugrijden naar het hotel voor de lunch. ’s Middags gaan we naar openluchtmuseum Ellert en Brammert (entree ca. € 9,-). Hier kunt u zien hoe de inwoners van Drenthe vroeger leefden en werkten. Er is onder andere een plaggenhut, Saksische boerderij met stookhok, tolhuis, houtzagerij, schooltje en gevangenis te bezichtigen.

Dag 4 | Hunebedcentrum – Museumboerderij de Karstenhoeve
In de ochtend bezoeken wij het Hunebedcentrum in Borger (entree ca. € 12,50). Dit is de plek waar de prehistorie tot leven komt. Ontdek de oertijd, het grootste hunebed en het leven van de hunebedbouwers. Voor de lunch gaan wij terug naar het hotel. ’s Middags bezoeken wij museumboerderij de Karstenhoeve (entree ca. € 5,-). Deze boerderij uit de eerste helft van de 17e eeuw verkeert voor een groot deel nog in originele staat. Met zijn authentieke interieur is dit rijksmonument een van de mooiste museumboerderijen van Nederland.

Dag 5 | Zwolle – Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Onderweg bezoeken we Zwolle, een historische Hanzestad met een bruisende binnenstad. In de straten van de middeleeuwse binnenstad hangt een levendige sfeer en vindt u aparte boetiekjes, lekkere koffietentjes en gezellige terrasjes. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Hotel informatie:

Enjoyhotel Ruyghe Venne **** tussen Beilen en Westerbork
Hotelscore 8.2

Ligging: in hartje Drenthe, in de bossen tussen Beilen en Westerbork.
Faciliteiten: receptie, bar en restaurant. De 2-persoonskamer zijn per lift te bereiken en de 1-persoonskamer per trap. ’s Avonds regelmatig entertainmentprogramma met onder andere een avond live muziek.
Kamers: bad of douche, toilet, föhn, televisie zitje, koffie en thee faciliteiten en wifi.
Verzorging: ’s ochtends uitgebreid ontbijt, ’s middags warme lunch of lunchpakket meenemen en ’s avonds een 3-gangen keuzediner. Een avond is er een uitgebreid dinerbuffet. De hele dag gratis koffie en thee, van 17.00 uur tot 24.00 uur gratis softdrinks, bier en wijn.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve eventuele entreegelden.

Drenthe

All-inclusive in Drenthe

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 4-sterrenhotel
 • toeristenbelasting
 • elke ochtend uitgebreid ontbijt
 • ’s middags warme lunch of lunchpakket
 • ’s avonds een 3-gangen keuze diner
 • 1x een uitgebreid dinerbuffet
 • van 17.00 uur tot 24.00 uur gratis softdrinks, bier en wijn
 • hele dag gratis koffie en thee
 • ’s Avonds regelmatig entertainmentprogramma met onder andere een avond live muziek
 • versnapering in de avond; bittergarnituur, chips of zoutjes
 • gids in Groningen
 • gids in Coevorden
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 7 juni 2022
  5 dagen
  Niet beschikbaar
 • 17 juli 2022
  5 dagen
  Niet beschikbaar
 • 22 augustus 2022
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.