Tussen de Dachsteiner Alpen en de Radstädter Tauern vinden we Altenmarkt im Pongau. Al jaren is dit in de zomer één van de meest geliefde reizen uit ons programma, mede door de gastvrijheid van Harald en Monika Steiner. Wij zijn er dan ook trots op deze reis met kerst te kunnen aanbieden. Hotel Lebzelter is gelegen aan het gezellige marktplein. Kortom, het hotel, de plaats en de excursies staan garant voor een geslaagde kerstreis.

Dag 1 | Heenreis
Op de eerste dag maakt u kennis met de chauffeur/reisleider. Vervolgens rijden we met verschillende koffiestops naar het hotel voor een korte incheck en het diner.

Dag 2 | Altenmarkt
’s Ochtends neemt de hotelier ons mee wandelen door Altenmarkt. In de middag brengen we eerst een bezoek aan het Heimatmuseum. Het huis werd in 1408 gebouwd en diende oorspronkelijk als onderkomen van de mijnwerkers. Later werd het in gebruik genomen als verpleeghuis. In 1970 werd het omgebouwd tot het huidige museum. U krijgt hier een goede indruk van het leven van vroeger in Altenmarkt. Vervolgens krijgt u een rondleiding door de kerk (kosten totaal ca. € 7,-)

Dag 3 | Salzburg
Stad van Mozart, van de Sound of Music, van weelderige barok…. Allemaal terechte benamingen voor het mooie Salzburg. Overal in de stad hoort u de kerkklokken luiden, soms met een kerstmuziekje. De sfeervolle kerstlichtjes en de gezellig ingerichte etalages geven de stad een bijzonder romantische kerstsfeer. Maar Salzburg heeft zo veel meer te bieden. Het indrukwekkende kasteel Hohensalzburg en de Stiftkirche Sankt Peter zijn slechts enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden. Het centrum van Salzburg is verboden voor touringcars, onze chauffeur zet u zo dicht mogelijk af. We maken een stadswandeling met een lokale gids en daarna heeft u vrije tijd. Geniet van de bijzondere kerstsfeer in de stad en vergeet niet de Mozartkugel, waar Salzburg beroemd om is, te proeven!

 Dag 4 | Wolfgangsee
Na het ontbijt vertrekken we richting het beroemde St. Wolfsgang aan de Wolfgangsee, gelegen in het mooie Salzkammergut. St. Wolfgang wordt gekenmerkt door nauwe straatjes, idyllische huizen en prachtige uitzichtpunten over het meer. In het centrum is het heerlijk vertoeven. De belangrijkste bezienswaardigheid is het hotel ‘im Weissen Rössl’, waar zich de gelijknamige beroemde operette afspeelde.

Dag 5 | Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag. Het hotel ligt midden in het centrum van Altenmarkt, dus mogelijkheden genoeg. Neem bijvoorbeeld de lokale bus naar Zauchensee. Hier kunt u heerlijk wandelen of de kabelbaan nemen naar de Gamskogelhütte op 1900 meter hoogte (kosten ca. € 14,50 retour). Vanaf het zonneterras heeft u een panoramisch uitzicht. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om de kerstmis bij te wonen in de naast het hotel gelegen kerk.

Dag 6 | Grossarl/Zell am See
Afhankelijk van het weer brengen we een bezoek aan Grossarl of Zell am See. In elk geval rijden we een mooie route en zien we een stuk van de prachtige natuur van Oostenrijk.

Dag 7 | Königssee
Een mooie tocht naar de Königssee, het diepste en schoonste meer van Duitsland met een lengte van ca. 6 kilometer. De Königssee wordt omringd door hoge rotswanden, waardoor er een sprookjesachtige uitstraling ontstaat. De omgeving nodigt uit tot het maken van een heerlijke wandeling door het winterse landschap.

Dag 8 | Terugreis
We zijn aangekomen aan het einde van deze kerstreis. Na het ontbijt laten we Altenmarkt im Pongau achter ons en rijden we via Duitsland, met meerdere stops onderweg, terug naar Nederland.

 

Hotel informatie:

Hotel Lebzelter **** in Altenmarkt im Pongau
Hotelscore 8,0

Ligging: midden in het centrum van Altenmarkt.
Faciliteiten: lift, gezellige hotelbar, goed restaurant, stoombad, jacuzzi, solarium, wifi en een overdekt terras.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie met de Nederlandse BVN zender, radio, telefoon en kluisje.
Verzorging: ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een uitstekend 4-gangendiner met keuze en saladebuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entree- en tolgelden.
Belangrijke informatie: in Altenmarkt dient u toeristenbelasting te betalen. Deze is ca. € 1,50 p.p.p.n. Dit bedrag dient u te voldoen in het hotel.

Salzburgerland

Altenmarkt met dagtocht Salzburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • 4-sterrenhotel in het centrum
 • welkomstdrankje
 • elke ochtend uitgebreid ontbijtbuffet
 • uitgebreide 4-gangendiners met keuze en saladebuffet
 • 1x Lebkuchen bakken
 • wandeling door Altenmarkt met hotelier
 • 1x buffet met typische Oostenrijkse producten
 • kerstverhaal door de hotelier
 • Nederlandse gids in Salzburg
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 20 december 2020
  8 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.