Umbrië is een schitterende regio in het hart van Italië. In de middeleeuwse stadjes, gelegen tussen de groene heuvels, lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Overal vindt u herinneringen aan Franciscus van Assisi die hier heeft geleefd. Natuurlijk bezoeken we ook zijn geboorteplaats Assisi. In Assisi en Perugia kunt u zowel heerlijk winkelen als dwalen door de oude stad, koffie drinken in de cafeetjes of uitgebreid lunchen op één van de gezellige pleinen. Tijdens deze reis geniet u van ‘la dolce vita’: het goede leven!

Dag 1 | Heenreis
Na de kennismaking met uw chauffeur en reisleiding rijden wij naar het zuiden voor het diner en de overnachting.

Dag 2 | Assisi
Na het ontbijt rijden we richting Italië. We passeren onder andere Verona en Bologna. Ons einddoel is Assisi, waar we zeven nachten zullen verblijven.

Dag 3 | Spoleto – Montefalco
Velen zien Spoleto als één van de mooiste steden van Umbrië. Een gezellig stadje met interessante monumenten en pittoreske straatjes. Via de boog van Drusus wandelen we naar het Piazza del Marcato. Vanaf hier ziet u de dom van Spoleto. In Montefalco, door haar prachtige ligging ook wel het balkon van Umbrië genoemd, zien we tijdens de stadswandeling de kerk waarin de schilder Benozzo Gozzoli 12 prachtige fresco’s maakte.

Dag 4 | Watervallen van Marmore – Spello
In een prachtig natuurgebied in het zuiden van Umbrië bezoeken we de indrukwekkende Cascata delle Marmore. Deze watervallen werden in de 3e eeuw voor Christus aangelegd door de Romeinen en behoren tot de hoogste van Europa. Via drie etages stort het water over 165 meter naar beneden (entree ca. € 10,-). Verder naar Spello, één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Umbrië. Het oude centrum bestaat uit pittoreske smalle, steile straatjes en mooie pleinen.

Dag 5 | Gubbio
In Gubbio geniet u van een authentieke middeleeuwse sfeer. Vanaf de moderne benedenstad kunt u naar boven lopen. Daar aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving en kunt u bijkomen op één van de gezellige terrasjes. Aan het Piazza Grande, misschien wel het mooiste plein van Umbrië, ligt het Palazzo dei Consoli. Dit voormalige stadshuis doet nu dienst als museum (entree ca. € 7,-). Op de terugweg brengen we een bezoek aan de Basilica di Santa Maria degli Angeli. Een grote kerk gebouwd over de ‘varkensstal’ waar Franciscus met zijn medebroeders gewoond heeft.

Dag 6 | Assisi van Franciscus
Vandaag nemen we uitgebreid de tijd om Assisi, de geboorteplaats van Franciscus, te verkennen. We lopen naar het stadscentrum (ongeveer een half uur wandelen vanaf het hotel). Het panorama van de stad, fraai gelegen tegen de Monte Subasio, wordt overheerst door de Basilica di San Francesco. Tijdens de stadswandeling bezoeken we de basiliek en het graf van de heilige Franciscus. Let op: deze dag wandelt u ongeveer 5 kilometer.

Dag 7 | Lago di Trasimeno – olijfolie pers
We maken een mooie rondrit door Umbrië en langs Lago di Trasimeno. We stoppen in Chianciano Terme, waar een oliemolen staat. Die is in deze tijd van het jaar niet in gebruik, maar de olijfkweker laat in een film zien hoe de olijven tot olie worden geperst. We genieten hier van een proeverij van diverse bruschetta: plakjes stokbrood besprenkeld met olijfolie, knoflook en/of stukjes tomaat en basilicum. Verser krijgt u deze lekkernij nergens (kosten ca. € 9,-)!

Dag 8 | Perugia
Vandaag gaan we naar de hoofdstad van Umbrië, Perugia. Het historische centrum bereikt u het makkelijkst per mini-metro (kosten ca. € 3,-). Tijdens de stadswandeling ziet u onder andere de fraaie Fontana Maggiore en de domkerk San Lorenzo. In het indrukwekkende Palazzo dei Priori is de Gallaria Nazionale dell’Umbria gevestigd met een omvangrijke verzameling kunstwerken (entree ca. € 8,-). U kunt dit museum op eigen gelegenheid bezoeken. Of wilt u liever genieten van een glas Italiaanse wijn?

Dag 9 | Oostenrijk
We laten Assisi achter ons en rijden dwars door Italië richting Oostenrijk voor het diner en overnachting.

Dag 10 | Terugreis
Na het ontbijt maken we ons op voor de terugreis. ’s Avonds komen we weer aan in Nederland.

Audiosysteem:
Doordat we gebruik maken van een audiosysteem kunt u de gids te alle tijden uitstekend horen. Hierdoor heeft u de vrijheid om een stukje af te dwalen, bijvoorbeeld om foto’s te maken.

Hotel informatie:

Hotel Cenacolo **** in Assisi
Hotelscore 8.7

Ligging: in een groene omgeving met uitzicht op Assisi. Op ca. 2 kilometer afstand van de historische stadskern. Een bushalte is voor het hotel.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, tuin, lift en wifi.
Kamers: type classic voorzien van bad of douche en toilet, föhn, televisie en kluisje.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner met water.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Belangrijke informatie: in Assisi dient u toeristenbelasting te betalen. Deze bedraagt ca. € 2,- p.p.p.n. en dient ter plaatse bij het hotel afgerekend te worden.

Umbrië

Authentiek Umbrië

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • 4-sterrenhotel in Assisi
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners met water
 • gebruik audiosysteem (gratis hoofdtelefoontje)
 • (stads)wandeling met reisleider door Spoleto
 • (stads)wandeling met reisleider door Spello
 • (stads)wandeling met reisleider door Gubbio
 • (stads)wandeling met reisleider door Assisi
 • (stads)wandeling met reisleider door Perugia
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur en Nederlandstalige reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 17 juli 2022
  10 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.