Deze reis is een perfecte combinatie van natuur en cultuur. Het Steigerwald is een lieflijk landbouwgebied midden in Franken met wijngaarden, bossen en waterlandschappen. Voor het snufje cultuur zorgen de nabijgelegen steden als Bamberg, Nürnberg en Rothenburg. Naast de wijngaarden is deze streek ook bekend om de vele bierbrouwerijen, zoals het typische Rauchbier in Bamberg. Tijdens deze reis overnachten we in het eenvoudige maar goede familielogement ‘Gasthof Linsner’ in Wachenroth.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we richting het Steigerwald. Afhankelijk van het weer en de tijd die we hebben, proberen we nog een stop te maken in Würzburg. Aan het eind van de middag arriveren wij bij Gasthof Linsner in Wachenroth.

Dag 2 | Bamberg
Deze op zeven heuvels gebouwde stad heeft één van de grootste historische stadscentra van Duitsland en staat op de Werelderfgoedlijst. De wirwar van kronkelende, smalle straten en pleinen en de vele prachtige middeleeuwse en barokke gevels geven de stad een romantische uitstraling. Met maar liefst negen brouwerijen is Bamberg ook met recht een ‘bierstad’ te noemen, dus voor liefhebbers van het ‘gouden nat’ is het hier extra genieten! We maken eerst een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Vervolgens heeft u vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan.

Dag 3 | Nürnberg
Nürnberg werd in de jaren ‘40 gepromoot als ‘ideologische hoofdstad’ en is nu misschien wel het meest bekend vanwege de ‘Nürnberg processen’, waarover u alles te weten komt in het ‘Dokumentationszentrum’. De stad heeft ook verschillende andere boeiende bezienswaardigheden en musea, zoals de Nürnberger burcht en het Germanisches Nationalmuseum. In de ommuurde oude binnenstad met smalle steegjes, straatjes en vakwerkhuizen is het heerlijk vertoeven. Vergeet ook niet de lokale specialiteit te proeven, de Nürnberger Rostbratwurst. Na aankomst in Nürnberg maken we eerst een stadsrondrit met gids,
daarna heeft u vrije tijd.

Dag 4 | Rothenburg ob der Tauber
Het prachtige Rothenburg ligt langs de Romantische Straße en is een van de meest bezochte plaatsen van Duitsland. En terecht! Het gezellige centrum is bijzonder pittoresk. U kunt over de middeleeuwse stadsmuren wandelen voor een andere kijk op de stad. En voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van Kerstmis, is een bezoek aan de kerstwinkel van Käthe Wohlfahrt een must. De winkel is het hele jaar door geopend en men zegt dat dit de grootste kerstwinkel van Europa is! Een lokale lekkernij is de Schneeball, die hier al drie eeuwen lang gebakken wordt, een rond gebakje dat lijkt op een sneeuwbal.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we uit Wachenroth en beginnen wij aan de reis naar huis. Aan het einde van de middag komen we aan in Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Gasthof Linsner *** in Wachenroth
Hotelscore 7,8

Ligging: midden in het dorpje Wachenroth.
Faciliteiten: receptie, restaurant, een gezellige gezelschapsruimte met bar, lift en wifi.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Steigerwald

Bamberg, Nürnberg en Rothenburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in familiegasthof met lift
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners
 • gids in Bamberg
 • gids in Nürnberg
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 25 oktober 2021
  5 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.