Het Baskenland, deels gelegen in Frankrijk en deels gelegen in Spanje, is een gebied met een duidelijke eigen cultuur en een eigen taal waar de Basken dan ook trots op zijn. Het landschap typeert zich door bosrijke bergen, ruige kliffen en een kustlijn die zich honderden kilometers uitstrekt. Tijdens deze reis komen wij in befaamde wijngebieden zoals Bordeaux en Rioja. Dit laten wij natuurlijk niet aan onze neus voorbij gaan. Er staan dan ook meerdere proeverijen op het programma waarbij we kennis maken met deze heerlijke wijnen. Een reis vol met prachtige natuur, mooie steden en lekkere wijn!

Dag 1 | Tours
We rijden naar Tours in Frankrijk voor onze overnachting.

Dag 2 | Poitiers–Cognac-Bordeaux
Na het ontbijt hebben wij nog even de tijd voor een wandeling door het middeleeuws centrum van Tours. Vervolgens rijden we naar Poitiers. Het historisch centrum wordt gekenmerkt door oude vakwerkhuizen, gezellige pleinen en mooie kerken. Na Poitiers brengen we een bezoek aan een cognac distilleerderij. Natuurlijk mag een proeverij van deze bekende drank niet ontbreken! We rijden door naar Bordeaux, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Dag 3 | Bordeaux – Médoc
Een gids laat ons de mooiste plekjes van de beroemde wijnstad Bordeaux zien. Al rijdend door het wijngebied komen we aan in Le Chateau d’Arsac. Hier bezichtigen wij het kasteel en kunnen middels een proeverij genieten van de heerlijke wijn. Als afsluiter van de dag bezoeken we een “Winery’’ winkel met de volgende wijnproeverij.

Dag 4 | Vrije dag
Bordeaux is een winkel-, wijn- en havenstad in één! Genoeg vertier om de dag geheel naar eigen wens in te vullen. Tijdens een wandeling langs de oevers van de Garonne ontdekt men het rijke 18e eeuwse erfgoed van deze voormalige handelshaven. Denk hierbij aan het bekende plein ‘Place de la Bourse’ en de fameuze waterspiegel ‘Miroir d’eau’. In de Gouden Driehoek (Allés de Tourny, Cours de l’Intendance en Cours George Clemenceau) komt u op winkelgebied niets tekort. Liever de rust opzoeken? Maak dan een wandeling door het publieke park met zijn prachtige botanische tuinen!

Dag 5 | Frans Baskenland
We verlaten Bordeaux en rijden het Franse Baskenland in. Aan het uiteinde van de Pyreneeën en nagenoeg op de Spaanse grens ligt de berg ‘la Rhune’. We kunnen met een treintje naar de top van de berg waar u versteld zult staan van het adembenemende uitzicht over het landschap. We gaan van berg naar strand en rijden naar de Baskische kust. We komen aan in Saint-Jean-de-Luz. Dit oude piratenstadje is niet alleen een bekende badplaats, maar staat ook bekend als de plek waar Lodewijk de 14e met prinses Maria Theresia van Spanje is getrouwd. Via het traditioneel Baskische dorp Ainhoa rijden we naar Bayonne voor de overnachting.

Dag 6 | Bilbao en Guggenheim museum
Na het ontbijt verlaten we Bayonne en rijden via San Sebastian naar Bilbao. Hier vindt u één van de drie wereldwijd bekende Guggenheim musea: Museo Guggenheim Bilbao. De architect Frank O. Gehry ontwierp het bijzondere gebouw van het museum met de titanium buitenkant. Tijdens het bezoek (entree inbegrepen) kunt u niet alleen het fascinerende gebouw, maar ook de fantastische kunstcollectie die het museum herbergt bewonderen. Wij overnachten in Bilbao.

Dag 7 | Spaans Baskenland – Rioja
We rijden dwars door het Spaanse Baskenland en het wijngebied van La Rioja. Hier bezoeken wij de ‘Bodegas Marques de Riscal’ waar ons een proeverij te wachten staat. Hierna rijden wij voor een korte stop naar Logroño, de hoofdstad van La Rioja. Vervolgens brengen we een bezoek aan Pamplona, de stad van het stierenvechten. Maar de stad is meer dan dat, het heeft een bruisend historisch centrum met kleurrijke en imposante gebouwen. De lokale gids zal ons de mooiste plekjes laten zien. Wij overnachten in Pamplona.

Dag 8 | Lourdes
Via de Pyreneeën rijden wij terug naar Frankrijk. We bezoeken de grootste katholieke bedevaartplaats van Frankrijk: Lourdes. Door de openbaring van de Heilige maagd Maria aan Bernadette Sibirous in 1858 werd de stad beroemd en wordt jaarlijks dan ook door miljoenen mensen bezocht. In veel kerkjes en kapelletjes wordt Maria vereerd en kan men een kaarsje opsteken. De bekendste plek is het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes. De vriendelijke mensen, mooie gebouwen en de sfeer van de stad maken het een unieke belevenis. We overnachten in Lourdes.

Dag 9 | Toulouse – Lyon
Toulouse staat bekend als ‘La Ville Rose’. De stad in het Zuiden van Frankrijk dankt deze naam aan de kleur van de bakstenen van de vele gebouwen. Een gids laat ons de belangrijkste plekken van deze stad zien. Wij overnachten in het historische Lyon, waar men een omvangrijk erfgoed uit de klassieke oudheid kan vinden.

Dag 10 | Terugreis
Wij verlaten Frankrijk en rijden met verschillende stops terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Diverse middenklasse hotels (3- of 4 sterrenhotels) tijdens de rondreis

Kamers: voorzien van bad of douche en toilet.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Frankrijk en Spanje met o.a. Lourdes, Toulouse en Bilbao

Bijzonder Baskenland met Bordeaux

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in diverse 3- of 4-sterrenhotels
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners
 • gids Bordeaux
 • gids Pamplona
 • gids Toulouse
 • entree en proeverij cognacdistilleerderij op dag 2
 • entree kasteel en proeverij op dag 3
 • proeverij op dag 3
 • treinrit berg La Rhune (retour)
 • entree Guggenheim museum
 • proeverij op dag 7
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 8 augustus 2021
  10 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.