Bezoek met ons een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland; Bremen. Het symbool van deze stad zijn de personages uit het beroemde sprookje ‘de Bremer Stadsmuzikanten’ van de gebroeders Grimm. Aan het einde van het jaar verandert deze schitterende Hanzestad in een grote zee van lichtjes, geuren en geluiden die de kersttijd inluiden.

Dag 1 | Heenreis – Münster – Bremen
We gaan de Duitse grens over en bezoeken de stad Münster. Hier zijn maar liefst 300 kraampjes verdeeld over zes verschillende kerstmarkten (op korte loopafstand van elkaar). Rondom het raadhuis is de grootste en oudste kerstmarkt. Op de Aegidiimarkt staat een grote kerststal en een fraaie houten piramide. Vervolgens rijden we verder naar Bremen. Het hotel ligt centraal in Bremen, u heeft dus direct de mogelijkheid om op ontdekking te gaan. Dineer in het hotel of in een van de vele restaurants in de omgeving. Ook de kerstmarkt is nog tot 20.30 uur geopend.

Dag 2 | Bremen
Een hele dag in Bremen. Op het historische marktplein voor het oude stadhuis staan meer dan 100 kraampjes. U kunt hier terecht voor lekkere hapjes zoals zoete wafels en de Duitse Bratwurst. Wanneer u op zoek bent naar een origineel cadeau zult u hier zeker slagen, u vindt hier onder andere handbeschilderde kerstballen en handgesneden kerststallen. Ook de Schlachte-Zauber aan de Weserpromenade moet u bezocht hebben, een maritieme kerstmarkt omgeven door een magisch decor. Vandaag zijn ook de winkels in Bremen geopend.

Dag 3 | Bremen – Hamburg
Vandaag heeft u de keuze om nog een dag in Bremen door te brengen of bij voldoende belangstelling mee te gaan naar Hamburg. Hier vindt u meer dan 15 verschillende kerstmarkten verspreid over de stad. De grootste en mooiste staat op het plein bij het stadhuis. Deze is in tweeën verdeeld, een gedeelte met eetkraampjes en een ander gedeelte met de leukste handgemaakte producten en souvenirs. Een sfeervolle en knusse markt vindt u op de Gänsemarkt. Ook in Hamburg zijn vandaag de winkels geopend.

Dag 4 | Osnabrück – Terugreis
Na rustig ontbeten te hebben laden we de bagage in de bus en rijden we richting Osnabrück, waar de kerstmarkt om 12.00 uur opent. Deze markt is niet heel groot, maar wel super gezellig! Laat u betoveren door de klanken van de grootste muziekdoos ter wereld, maar liefst 6 meter hoog. Of bewonder de 100 jaar oude carrousel voor het stadhuis. De historische stadskern en traditionele vakwerkhuizen zijn prachtig verlicht.

Waar u verblijft:

Hotel Ibis Bremen City in Bremen
Hotelscore 8.0

Ligging: centraal gelegen in Bremen, naar de kerstmarkt en diverse restaurants is het ca. 800 meter.
Faciliteiten: receptie, lift (enkele kamers via één trap te bereiken), bar, restaurant en wifi.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Bremen

Bremen en Hamburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in centraal gelegen hotel in Bremen
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer à € 150,-

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 12 december 2024
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.