Vier prachtige Belgische steden in één reis! Tijdens de middeleeuwen was Gent één van de belangrijkste havens van Europa. In het oude centrum vindt u nog veel van het oude rijkdom terug in de prachtige grachtenpanden, gildehuizen en kerken. In het autovrije centrum van Brugge ziet u prachtige middeleeuwse gebouwen en pittoreske grachten. Ook bezoeken we tijdens de reis de stad Ieper die een bijzondere rol heeft gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Dag 1 | Gent
De stad ligt aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Na Antwerpen, is Gent de grootste haven van België en een belangrijk industrieel centrum. Ook de universiteit zorgt voor een zekere levendigheid in de stad. Het centrum wordt doorkruist door kanalen waarlangs prachtige historische gebouwen staan. In de Sint-Baafs kathedraal hangt een van de belangrijkste kunstwerken van Europa: het 15e-eeuwse veelluik ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eijk. In de late namiddag rijden we naar Nazareth-Gent voor de overnachting.

Dag 2 | Brugge
Brugge was al in de 12e eeuw een belangrijke handelsstad, en dat bracht een zekere welvaart met zich mee. Deze welvaart heeft voor een prachtig middeleeuws stadje met mooie pleinen, monumentale huizen en dromerige kanalen gezorgd. Het historisch centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Breng zeker een bezoek aan de prachtige ‘Grote Markt’. Misschien wilt u het Belfort beklimmen? Ook heel leuk om te doen: een rondvaart over de grachten (varen wanneer de weersomstandigheden het toelaten in de winter). Naast al het moois wat er te zien is kan men ook overal genieten van de beroemde Belgische specialiteiten. Zo is Brugge een paradijs voor ‘chocoholics’. Meer dan 50 chocolatiers bieden hier hun waren aan. Voor liefhebbers van een Belgisch pintje is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de meterslange ’biermuur’ vlakbij de Grote Markt. Hier staan ongeveer 800 verschillende soorten Belgische biertjes geëtaleerd!

Dag 3 | Ieper
In 2018 was het exact 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Ieper heeft daar een bijzondere rol in gespeeld. Met een lokale gids maken we een rondrit met een bezoek aan onder andere Tyne Cot Cemetery. Na afloop heeft u vrije tijd in Ieper, we blijven er de hele dag zodat u nog tijd hebt om zelf op ontdekking te gaan. Ga bijvoorbeeld naar de Lakenhalle waar het Flanders Field museum en het Yper museum gevestigd zijn. Verder is de Grote Markt, de Menenpoort en de St. Maartenskerk een bezoek waard. U vindt hier ook gezellige restaurants en leuke winkeltjes. Vergeet niet te proeven van de streekspecialiteit; Ieperse beschuiten.

Dag 4 | Mechelen
Mechelen heeft een historische binnenstad die door middel van een ringweg omsloten is van de modernere wijken. Het centrum is redelijk compact en daardoor gemakkelijk te voet te verkennen. De Grote Markt wordt gezien als het middelpunt van Mechelen. Hier vindt men verschillende horecagelegenheden met terrassen. De meest opvallende bouwwerken zijn de Sint-Rombouts kathedraal met haar 97 meter hoge toren, het stadhuis dat gebouwd is in gotische stijl en het uit de 14e eeuw stammende Belfort. In de namiddag rijden we weer terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel van der Valk **** in Nazareth-Gent
Hotelscore 8.2

Ligging: op ca. 15 minuten rijden van Gent.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, lift en wifi.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, bureau, kluisje en televisie.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner of dinerbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Belangrijke informatie: de toeristenbelasting in Nazareth bedraagt ca. € 3,- p.p.p.n. Dit bedrag alstublieft gepast aan de chauffeur betalen, zodat hij deze aan het hotel kan afdragen.

Nazareth

Brugge, Gent, Ieper en Mechelen

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 4-sterren hotel met lift
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners of dinerbuffet
 • gids in Ieper
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 11 februari 2024
  4 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.