Venetië is een stad die de meeste mensen tenminste één keer in hun leven gezien willen hebben! Hoe bijzonder is het om dit te doen tijdens de eeuwenoude traditie van het Venetiaanse carnaval. Het is één groot feest met diverse concerten, dans- en theatervoorstellingen, kleurrijke parades en gemaskerde bals in historische gebouwen. Het belangrijkste onderdeel van het kostuum is het typische masker dat niet alleen de identiteit van de drager verbergt maar ook de vermomming mysterieus maakt. Ga met ons mee voor een onvergetelijke belevenis!

Dag 1 | Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we met diverse pauzestops door naar het overnachtingshotel in de buurt van Innsbruck.

Dag 2 | Gardameer
Na het ontbijt reizen wij naar het Gardameer. Hier heeft u enkele uren de tijd om het grootste meer
van Italië te bewonderen. Het Gardameer ligt in een prachtig landschap met bergen, stranden en schilderachtige plaatsjes. U kunt vertoeven op een van de vele terrasjes met waanzinnig uitzicht en bijvoorbeeld genieten van een Italiaanse lunch. Vervolgens rijden wij naar het hotel in Lido di Jesolo waar het welkomstdrankje voor ons klaar staat. Hierna geniet u van een diner.

Dag 3 | Venetië
Op naar het beroemde carnaval in Venetië! We maken per boot de oversteek naar Venetië. Onze gids staat al op het San Marcoplein op ons te wachten voor een boeiende rondleiding door het historische centrum. ‘s Middags bezoeken we een gezellige Venetiaanse bistro, een zogenaamde Bacaro, waar een kleine versnapering en een glas wijn voor ons geserveerd worden. Daarna is het tijd voor het officiële carnavalsprogramma van de stad, geniet van de vele optredens en kostuums! In de avond keren we per boot terug naar Punta Sabbioni. Het diner vindt plaats in uw hotel of een nabijgelegen restaurant.

Dag 4 | Venetië of Lido di Jeselo
Vandaag heeft u de keuze of u in Lido di Jesolo blijft of nog een dag Venetië wilt bezoeken. Als u voor dit laatste kiest dan brengt de touringcar u naar Punta Sabbioni waar u de bootovertocht naar Venetië kunt nemen (kosten ca. € 10,- retour). U kunt hier tijdens deze vrije dag de vele straatjes en steegjes van Venetië verder ontdekken, te voet of per boot. Tip: neem een drinkflesje mee, in Venetië kunt u op de talloze pleinen bij de fonteintjes uw fles vullen met fris leidingwater van uitstekende kwaliteit. Wanneer u van kunst houdt is een bezoekje aan Galleria dell’Accademia de moeite waard, het is een verzameling van de mooiste Venetiaanse schilderkunst. Maar u kunt ook met de taxiboot naar het nabij gelegen eiland Murano varen wat bekend staat om zijn ambachtelijke glasblazers. Loop gerust een van de werkplaatsen binnen om de glasblazers aan het werk te zien of bezoek het glasmuseum.

Dag 5 | Bolzano
Op deze aswoensdag brengen we een bezoek aan de oude handelsstad en hoofdstad van Südtirol: Bolzano (Bozen). Bezienswaardig in deze middeleeuwse stad is onder andere Piazza Walther met de gotische dom en de Laubengasse met de patriciërhuizen uit de 17e eeuw. Geniet op een van de terrasjes van een heerlijke cappuccino of een goed glas wijn! Na een bezoek aan Bolzano vervolgen we onze reis naar het overnachtingshotel.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt reizen we terug naar Nederland met voldoende pauzestops onderweg.

Hotel informatie:

Verblijf in middenklasse hotel in Lido di Jesolo of directe omgeving

Kamers: bad of douche, toilet en televisie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijt en ’s avonds een 3-gangendiner of buffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Belangrijke informatie: Venetië heeft aangekondigd een toeristentax te gaan hanteren vanaf januari. De verwachte kosten liggen tussen de € 3 – € 10 p.p. en zijn niet meegerekend in de reissom.

 

pronkmaskers en mythische gestalten

Carnaval in Venetië

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 3-sterrenhotel Lido di Jesolo of directe omgeving
 • elke ochtend ontbijt
 • elke avond een 3-gangendiner of buffet
 • welkomstdrankje
 • boottocht Punta Sabbioni – omgeving San Marcoplein v.v.
 • twee uur durende stadswandeling met gids
 • 1x versnapering met glas wijn in Venetiaanse bar
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 18 februari 2023
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.