Tijdens deze 7-daagse cruise varen we over de romantische Rijn en het intieme Neckardal. We starten op de Rijn waar wij de befaamde Loreley passeren en steden als St. Goar en Rüdesheim bezoeken. Vervolgens varen we verder over de Neckar en kunt u genieten van het sprookjesachtige landschap met kastelen dat aan u voorbij trekt. Hier leggen we onder andere in Heidelberg en Eberbach aan. Vervolgens varen we weer terug naar de Rijn naar ons eindpunt Andernach. Geniet op het zonnedek van het prachtige landschap. De bemanning van de Traviata zal er alles aan doen om u een zorgeloze reis te bezorgen.

Dag 1 | Inschepen Andernach
Per touringcar rijden we naar Andernach waar we rond 14.30 uur verwacht worden door de bemanning van de Traviata. Na het inschepen worden de trossen gelost en zetten we koers richting St. Goar, waar we in de late avond aankomen.

Dag 2 | St. Goar – Rüdesheim
Tot ca. 12.00 uur heeft u de tijd om St. Goar op eigen gelegenheid te verkennen. Slenter door de gezellige straatjes met vakwerkhuizen of wandel naar de Rheinfels burcht. Vanaf de kasteelmuur heeft u een adembenemend uitzicht over het sprookjesachtige landschap. In de burchtruïne kunt u ook het Heimatmuseum bezoeken (entree ca. € 6,-). Tijdens de lunch verlaten we St. Goar en varen richting Rüdesheim. Direct na St. Goar passeren we de Loreley, de 132 meter hoge rots aan de oever van de Rijn. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht, waardoor er een sterke stroming ontstaat. De vele schepen die hierdoor zijn vergaan, vormen het voer voor legendes en verhalen. Onder aan de Loreley staat een standbeeld van de nimf die de basis vormde van de legende. Rond ca. 14.30 uur legt de Traviata aan in Rüdesheim. Het is heerlijk dwalen door de eeuwenoude, met kinderkopjes geplaveide, straatjes. De plaats is omgeven door wijnvelden. Het prachtige middeleeuwse centrum heeft vele wijnlokalen die veelal in vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Dag 3 | Heidelberg
We varen verder over de Rijn richting de Neckar. Geniet deze ochtend met een drankje van het prachtige landschap, waar we aan voorbij varen. Rond 14.30 uur komen we aan in Heidelberg, een stad met een charmant middeleeuws karakter. In de sfeervolle oude binnenstad ziet u smalle middeleeuwse straatjes, schilderachtige huizen en leuke winkeltjes. Hoog boven de oude stad ligt het imposante kasteel van Heidelberg. Via een steile klim of per Bergbahn (kosten ca. € 9,-) kunt u het kasteel bereiken. Boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over Heidelberg en de Neckar.

Dag 4 | Eberbach
Rond 07.00 uur vertrekt de Traviata uit Heidelberg richting Eberbach, waar we na de lunch aankomen. De ochtend kunt u op het zonnedek genieten van het prachtige natuurschoon. Eberbach is een romantische oude stad. In de sfeervolle binnenstad vindt u gezellige cafés en terrassen, die deze plaats een zuidelijke sfeer geven. In de middeleeuwse Altstadt bevinden zich talrijke oude vakwerkhuizen en vier oude maar goed behouden torens die de geschiedenis van de stad weergeven.

Dag 5 | Neckargemünd
Deze ochtend varen we van Eberbach naar Neckargemünd waar we rond 9.30 uur verwachten aan te leggen. Tot de lunch kunt u hier op ontdekking gaan. U zet hier prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen, romantische steegjes en met bloemen versierde pleintjes in de historische stadskern. ’s Middags kunt u aan boord genieten van het landschap met wijnbergen waar we aan voorbij varen. We varen het eerste gedeelte over de Neckar. Bij Mannheim varen we de Rijn op richting Mainz, waar we in de late avond aanmeren.

Dag 6 | Mainz
Tot ca. 14.00 uur ligt de Traviata in Mainz. In de middeleeuwse straatjes van de binnenstad kunt u heerlijk winkelen of van een drankje genieten op een van de gezellige terrasjes. De Dom is het oudste en bekendste bouwwerk. Opvallend is het straatnamensysteem uit 1853. De straten die evenwijdig aan de Rijn liggen hebben blauwe straatnaamborden en de straten haaks op de Rijn rode borden. Vanmiddag is het genieten aan boord van het romantische landschap waar we aan voorbij varen. In de late avond meren we aan in Andernach.

Dag 7 | Terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning en laden de bagage in de bus. Vervolgens beginnen we aan de terugreis richting Nederland.

 

 

Veranderingen in de waterstand op de rivieren, ook als we reeds onderweg zijn, kunnen in sommige gevallen navigatie op de rivieren onmogelijk maken. Zo kan varen op de rivieren en overnachting op het schip geheel of gedeeltelijk worden vervangen door busdiensten naar bezienswaardigheden en attracties, evenals overnachting in een hotel. Ook kan het daardoor voor komen dat te bezoeken plaatsen niet bereikt kunnen worden.

Het luxe cruiseschip Traviata ****

De Traviata is een schip waar de gedetailleerde luxe en het behaaglijke interieur u een warm welkom biedt. Dit hotelschip staat bekend om haar vriendelijke en gastvrije bemanning. Mogen wij u van harte uitnodigen voor een heerlijke ontspannen riviercruise aan boord van de Traviata.

Schip
De Traviata is een authentiek en comfortabel cruiseschip dat in Nederland is gebouwd en al verschillende keren geheel is gerenoveerd. Echt Hollands vakmanschap! De laatste renovatie betrof de hutten op het promenadedek. Deze zijn nu allemaal voorzien van een mooie schuifpui. De uitnodigende royale entree, het sfeervolle restaurant, de ruime, gezellige panoramasalon en vooral de persoonlijke sfeer zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt aan boord van dit 4-sterren hotelschip. De bemanning aan boord van de Traviata zal er alles aan doen om het u naar de zin te maken. De Traviata biedt plaats aan maximaal 116 passagiers.

Lift
Er is een stoeltjeslift van het promenadedek naar het zonnedek. Ook is er een stoeltjeslift van het promenadedek naar het restaurant. Vanaf het hoofddek naar het promenadedek, maar ook naar het restaurant dient u altijd een trap te lopen.

Verzorging
U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension-plus (ontbijt, lunch, diner en extra’s). In tegenstelling tot veel andere schepen die catering gebruiken, worden alle maaltijden aan boord vers bereid. Na het inschepen krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend een welkomstdiner. Elke ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor de 3-gangenlunch heeft u de keuze uit twee hoofdgerechten, waarvan één met brood. Voor de 4- gangen diners heeft u de keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Bij elke lunch en elk diner krijgt u een gratis drankje (wijn, bier, fris). Op één avond tijdens de reis wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner. U kunt onbeperkt (24 uur per dag) gebruik maken van koffie- en theeservice. In de namiddag is koffie met gebak inbegrepen en ’s avonds een kleine snack in de lounge. Bij al onze cruises start de verzorging met het diner op de eerste dag en eindigt met het ontbijt op de laatste dag!

Muziek
Tijdens de gehele reis zal een muzikant dagelijks muziek verzorgen in de lounge. Zie bij elke cruise onder het kopje ‘inbegrepen’ of er ook nog een extra muzikant mee gaat met een ‘regionaal’ tintje.

Route
We maken een uitdrukkelijk voorbehoud voor de tijden en de ligplaatsen. Deze kunnen altijd gewijzigd worden. Daarbij zijn we afhankelijk van waterstanden, weersomstandigheden en eisen van de havenmeester(s).

Fooien
Op de Traviata kent men geen verplichte fooi, maar aan het eind van de cruise wordt een enveloppe in uw hut achtergelaten. Hierin kunt u de fooi doen die over de hele crew wordt verdeeld. Richtlijn voor de fooi is € 6,- per persoon per dag.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze meenemen aan boord maar niet gebruiken (enkel stallen) en dient u dit bij boeking op te geven. In verband met de veiligheid mogen deze helaas niet ín de hut gestald worden. De rederij is ook in het bezit van (reserve) rollators en rolstoelen. Geef bij boeking aan of u gebruik maakt van een rollator of rolstoel, ook als u deze zelf meeneemt. Doordat een schip soms bij trappen moet aanleggen en de touringcar vaker niet dichterbij kan komen dan ongeveer 500 meter, dient deze afstand toch lopend overbrugd te kunnen worden. Let op dat bij gebruik van de hutten op het hoofddek altijd een trap gelopen moet worden.

Faciliteiten:

 • stoellift naar zonnedek
 • stoellicht van promenadedek naar restaurant
 • 24-uurs receptie
 • restaurant
 • lounge
 • bar met dansvloer (met entertainment)
 • bibliotheek
 • souvenirshop
 • lobby
 • zonnedek
 • pinnen is mogelijk
 • gratis beperkte wifi aan boord

Info over het schip:

 • 4 sterren
 • 116 passagiers
 • 3 dekken, waarvan één met stoellift
 • 100 meter lang
 • 11 meter breed
 • zonnedek met 360° uitzicht en schaduw plekken
 • lounge, restaurant en bar
 • nationaliteit bemanning: internationaal
 • bemanning spreekt Nederlands, Duits of Engels

Klik hier voor het dekplan!

Hutten
De hutten aan boord van de Traviata zijn verdeeld over twee dekken. Het Promenadedek met A-cabines en het Hoofddek met B-hutten (12,5 m²). De royale panoramasalon is gelegen op het Promenadedek. Het sfeervolle restaurant vindt u op het Hoofddek. Alle cabines zijn comfortabel en hebben grote panoramavensters op het hoofddek en een schuifpui op het promenadedek. Ze beschikken over een badkamer met douche en toilet, radio, TV, minibar, kluisje, föhn, verwarming en airconditioning. Er is gratis beperkte wifi (geen video etc.). De 2-persoons hutten hebben aparte bedden. De 2-persoons A-junior suites (16 m²) hebben een 2-persoonsbed. Op het hoofddek zijn twee 1-persoons hutten (10,5 m²). De Economy B2-hutten zijn achter op het hoofddek gelegen.

omringd door luxe op de Traviata ****

Cruise over de Rijn en de Neckar

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • transfer per luxe Comfort Class touringcar vanaf opstapplaats naar schip vice versa
 • 6 nachten aan boord van de Traviata ****
 • welkomst- en afscheidscocktail
 • verzorging aan boord op basis van volpension+
 • 24 uur per dag koffie en thee aan boord
 • 24 uur per dag bemande receptie
 • 1 glas bier, wijn of frisdrank bij de lunch
 • 1 glas bier, wijn of frisdrank bij het diner
 • 6x zeer uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5x lunch met voorgerecht, hoofdgerecht (2 keuzes) en dessert
 • 6x diner met voorgerecht, soep, hoofdgerecht (2 keuzes) en dessert
 • in de namiddag koffie met cake of gebak (wanneer geen excursie)
 • internationale boordmuzikant
 • extra muzikant met ‘regionaal’ tintje
 • Captains Dinner
 • ’s avonds een kleine snack
 • diensten van de receptie aan boord
 • Nederlandstalige tourleader aan boord
 • hele schip exclusief voor van der Biesen

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 40 personen

 • 14 augustus 2022
  7 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.