Het Paznauntal staat niet alleen bekend om zijn hoge bergketens, bijna allemaal over de drieduizend meter hoog, maar ook om zijn gastvrije bevolking. We verblijven in het plaatsje See, aan het begin van het dal gelegen en omringd door bergen. Een perfecte plaats als startpunt voor vele wandelingen. Hotel Mallaun is een ideale accommodatie om te ontspannen en een prima startpunt voor de prachtige excursies.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we met diverse pauzes richting Oostenrijk. Op tijd voor het diner komen we aan bij hotel Mallaun in See, waar we hartelijk verwelkomd worden door familie Mallaun.

Dag 2 | Ötztal – Stuibenfall
Wie kent hem niet: Ötzi, de Gletsjermummie, die in 1991 het Ötztal op zijn kop heeft gezet. Naar aanleiding hiervan werd het Ötzidorf gebouwd, een openluchtmuseum. Tijdens het bezoek ontdekken we het leven van 4000 voor Chr. (entree ca. € 10,-). Vanuit de steentijd verplaatsen wij ons naar een waar natuurspektakel: de Stuibenfall Umhausen. Dit is de hoogste waterval van Tirol met een hoogte van maar liefst 159 meter.

Dag 3 | Kaunertaler Gletsjer Panoramastrasse
Na het ontbijt maken we een een prachtige natuurtocht (kosten tol ca. € 7,-). Via Prutz rijden we naar Feichten waar wij de Kaunertaler Gletscherstrasse nemen. Deze weg loopt langs het prachtige alpine landschap met hoge bergen, groene weiden, kristalheldere beekjes en kleine dorpjes. Een waar hoogtepunt op deze alpenweg is de Gepatschstausee, het grootste stuwmeer van West-Oostenrijk. Het meer is ontstaan door de bouw van de Gepatschdam, een stuwdam in de rivier de Gepatsch. De dam werd gebouwd om energie op te wekken en om de rivier te reguleren. Het einddoel van de route is de gletsjer van de Weissenseeferners op maar liefst 2750 meter hoogte.

Dag 4 | Drielandentocht
Vandaag zien wij zowel Oostenrijk, Italië als Zwitserland. Via het Oberinntal, Pfunds en Nauders komen wij in het Italiaanse Malles Venosta aan. Vijf oude torens beheersen het silhouet van Malles. We rijden via de Ofenpas naar Zwitserland. Deze hoge bergpas (2149 m) ligt in het Zwitserse Graubünden en snijdt dwars door het Schweizerischer Nationalpark, het enige nationale park van Zwitserland.

Dag 5 | Vrije dag in See
Een dag om heerlijk te ontspannen. See ligt in het Paznauntal, een vallei in het westen van Oostenrijk. Het Paznauntal is bekend om zijn prachtige alpine landschap met hoge bergen, groene weiden en kristalheldere beekjes. U kunt vandaag gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of bijvoorbeeld een mooie wandeling maken. Vanaf het hotel starten diverse wandelroutes.

Dag 6 | Passentocht
Via Imst rijden we de historische Fernpas, een route die al door de Romeinen werd gebruikt. Vervolgens rijden we via het Namloser tal voor een stop naar de luxe plaats Lech. We rijden terug via de Arlbergpas.

Dag 7 | Silvretta Hochalpenstrasse
Na het ontbijt beginnen we aan de laatste, opnieuw schitterende, rit van deze reis. Eerst naar Galtür in het Paznauntal. Na de afdaling over de spectaculaire Silvretta Hochalpenstrasse rijden we door het Montafondal. De Silvretta Hochalpenstraße is één van de hoogste wegen in de Alpen, met een hoogste punt van 2.032 meter boven zeeniveau. Via Bludenz terug naar Landeck (tol ca. € 4,50).

Dag 8 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Via Duitsland, met meerdere stops onderweg, rijden we naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Mallaun **** in See
Hotelscore 9.1

Ligging: in het centrum van See.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, bar en terras. Verder een recreatie ruimte van ca. 1000m2 met o.a. diverse sauna’s, rustruimte en een binnenzwembad. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte.
Kamers: moderne kamers voorzien van douche, toilet, föhn, safe, televisie, wifi en balkon.
Verzorging: ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 6-gangen keuzediner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entree- en tolgelden.
Bijzonderheden: de toeristenbelasting in See bedraagt ca. € 3,50 p.p.p.n. Dit bedrag dient u te voldoen in het hotel.

 

Paznauntal

De mooiste dalen van Oostenrijk

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • zeer goed 4-sterren hotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 6-gangen keuzediners
 • 1 x Tiroler buffet ipv 6-gangen keuzediner (bij voldoende bezetting)
 • ’s middags dagelijks Jause (hapjes), zoet of hartig
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 11 juni 2023
  8 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Natuur

In deze reis staat natuur centraal. We maken bijvoorbeeld veel wandelingen of er is een geweldig uitzicht.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.