Tijdens deze reis maakt u kennis met plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol spelen in de beroemde serie Downton Abbey. Dit Britse kostuumdrama werd in meer dan 100 landen uitgezonden en heeft diverse internationale tv-prijzen gewonnen. Ga met ons mee en waan u ook een bezoeker van de ‘graven van Grantham’ en hun bedienden.

Dag 1 | Heenreis
Door België rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Na aankomst rijden we verder naar het hotel.

Dag 2 | Highclere Castle en Lacock
’s Ochtends brengen we een bezoek aan Highclere Castle (entree landgoed en tuin inclusief). Highclere Castle is nog altijd een particulier woonhuis, daarom is het slechts beperkt geopend voor bezoekers. Dit imposante landgoed van de graven van Carnavon is door Downton Abbey beroemd geworden. Veel vertrekken zijn in werkelijkheid net zo ingericht als in de serie. ’s Middags gaan we naar Lacock, een charmant dorp dat dateert uit de 13e eeuw. In februari 2015 werd de straat Church Street voor scènes uit de serie omgetoverd tot een veemarkt uit de jaren ’20. De dieren moet u er bij denken, maar wellicht zult u in het dorp sommige van de figuranten herkennen.

Dag 3 | Oxford en de Cotswolds
We starten met een bezoek aan de wereldberoemde universiteitsstad Oxford. Met zijn statige oude gebouwen, mooi aangelegde parken en gezellige pubs en restaurants heeft deze plaats voor iedereen iets te bieden. Highlights zijn de collectie kunst en kunstvoorwerpen van het Ashmolean Museum (gratis toegang) en een audiotour in het schitterende collegegebouw Christ Church (entree ca. £ 17,-). Lewis Carroll, de geestelijk vader van Alice in Wonderland, heeft hier gestudeerd. In de stad vindt u een winkel die geheel gewijd is aan dit beroemde verhaal! Ook de Covered Market is een bezoek waard. In deze Victoriaanse markthal vindt u typische Britse winkeltjes. ‘s Middags maken we een tocht langs de allermooiste dorpen van de Cotswolds. U ziet onder andere Stow-on-the-Wold en Bibury.

Dag 4 | Bampton en Waddesdon Manor
We gaan naar Bampton, één van de mooiste en oudste dorpjes van Groot-Brittannië. Hier zijn veel van de dorpse scènes en buitenopnames van de serie gefilmd. Vervolgens verder naar Aylesbury, waar we één van de mooiste landhuizen in Buckinghamshire bezichtigen: Waddesdon Manor (entree ca. £ 24,- voor landgoed en tuin). Het schitterende landhuis is een uitermate populaire filmlocatie en figureert dan ook in tal van films en televisieproducties. In het tweede seizoen van Downton Abbey diende het exterieur als decor voor het fictieve Haxby Park.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt laten we Oxford achter ons en beginnen we aan de terugreis. We rijden naar Dover voor de overtocht naar Calais/Duinkerken. Dwars door België gaan we terug naar Nederland.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

 

Hotel informatie:

Ramada by Wyndham Oxford *** in de buurt van Oxford
Hotelscore 7.6

Ligging: op een kleine 10 kilometer van het centrum van Oxford. Direct naast het hotel ligt een klein overdekt centrum met winkels en restaurants.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar en gratis wifi. Het hotel heeft geen lift, het is echter maar twee etages hoog.
Kamers: bad of douche, toilet, föhn, televisie, koffie- en theefaciliteiten en een waterkoker.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet of geserveerd ontbijt en ’s avonds een 3-gangendiner met keuze.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden. Deze dienen ter plekke te worden afgerekend in de lokale valuta.
Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.

Let op: Voor reizen naar Groot-Brittannië dient u in het bezit te zijn van een paspoort.

in de voetsporen van de beroemde serie

Downton Abbey… dé reis!

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • overtocht Calais/Duinkerken – Dover vice versa
 • verblijf in 3- of 4-sterrenhotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet of geserveerd ontbijt
 • 3-gangendiners met keuze
 • entree Highclere Castle
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer à 265,-

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 9 juli 2024
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.