De Elzas hoort bij Frankrijk, maar buurland Duitsland heeft ook veel invloed op de streek gehad. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de vele Duits aandoende vakwerkhuizen en je proeft het ook in de lokale keuken. Het is dan ook een uniek stukje Frankrijk, met een eigen cultuur. Tijdens deze reis zien we een aantal van de hoogtepunten van deze boeiende streek, waaronder Straatsburg, de hoofdstad van de regio. Tevens brengen we een bezoek aan het ‘gemütliche’ Duitse Freiburg. Een bijzondere reis naar een bijzonder gebied!

Dag 1 | Heenreis
We rijden via Luxemburg en Frankrijk naar Kehl-Kork, net over de Duitse grens, op 10 kilometer afstand van Straatsburg. Hier komen we in de loop van de middag aan.

Dag 2 | Straatsburg
Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en een bruisende universiteitsstad. Tevens is het de zetel van verschillende Europese instituten; zoals de Raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Europees Parlement. Het historische deel van het centrum, het ‘Grande Île’, wordt omringd door het water van de rivier de III. Dankzij het grote aantal monumentale gebouwen, zoals de kathedraal, het paleis Rohan en de vele vakwerkhuizen, is deze wijk erkend op de Werelderfgoedlijst. Slingerende nauwe straatjes, mooie pleinen met gezellige terrasjes en veel winkels bepalen het stadsbeeld. Een comfortabele manier om Straatsburg te verkennen is mogelijk tijdens een rondvaart met uitleg in het Nederlands (kosten ca. € 14,90).

Dag 3 | Freiburg
We brengen een bezoek aan Freiburg, de hoofdstad van het Schwarzwald. Wandel onder de middeleeuwse ‘Martinstor’ door en geniet van een heerlijke kop koffie op het centraal gelegen ‘Augustinerplatz’. De grootste toeristische attractie is de indrukwekkende Münster van Freiburg. Deze kathedraal met haar 116 meter hoge toren vormen een hoogtepunt van de gotische bouwkunst. U kunt ook met de kabelbaan naar de top van de Schlossberg (retour ca. € 6,-). Boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Afhankelijk van het weer blijven we langere tijd in Freiburg en/of kunnen we een tocht maken door het Schwarzwald met een bezoek aan de Titisee.

Dag 4 | Riquewihr en Colmar
Het middeleeuwse Riquewihr wordt ook wel de ‘parel van de wijngaarden’ genoemd. Dit bijzonder pittoreske plaatsje heeft versterkte stadsmuren en romantische steegjes met vakwerkhuizen, die vaak versierd zijn met bloemen en klimplanten. Slenter door de Rue du Général de Gaulle, waar u in gezellige winkeltjes lokale producten kunt kopen. Vervolgens bezoeken we Colmar met haar prachtige, oude centrum. In de wijk ‘Petite Venise’ wandelt u langs grachten, vakwerkhuizen en over bruggetjes die met kleurrijke bloemen versierd zijn. U vindt hier veel kleine pleintjes met gezellige terrasjes waar u bijvoorbeeld kunt genieten van een glas Elzasser Wijn. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het museum Unterlinden. Waar het hoogtepunt van de rijke collectie het interessante Isenheimer altaar is (entree ca. € 13,-).

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we uit de Elzas. We maken op de terugreis nog een leuke stop voordat we in Nederland arriveren.

Hotel informatie:

Hotel Hirsch *** in Kehl-Kork
Hotelscore 8.4

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Kork, op steenworp afstand van het station. Kehl-Kork ligt in Duitsland vlakbij de grens met Frankrijk en maar enkele kilometers van Straatsburg.
Faciliteiten: receptie met kluisjes, restaurant, terras, een omgebouwde tram voor rokers, wifi en lift.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet en televisie. U heeft de keuze uit 2-persoonskamers, 1-persoonskamers en 2-persoonskamers voor alleengebruik.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner met keuze uit 2 hoofdgerechten.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

met verblijf in Duitsland

Elzas met Straatsburg en Colmar

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in goed 3-sterrenfamiliehotel
 • welkomstdrankje
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners met keuze uit 2 hoofdgerechten
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer à € 65,-
 • toeslag 2-persoonskamer alleengebruik à € 90,- per persoon

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 26 juni 2024
  5 dagen
  Laden
 • 14 augustus 2024
  5 dagen
  Laden
 • 25 september 2024
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.