Deze mooie fietsreis in de buurt van Drenthe en Groningen met hoofdzakelijk verharde wegen en lichte moeilijkheidsgraad is geschikt voor ieder fietser. Ontdek hoe mooi ons eigen Nederland is op deze bijzondere wijze. Vanaf de fiets ervaar je de omgeving veel intenser. Heerlijk in de frisse lucht genieten van de mooie natuur en eeuwenoude dorpjes.

Dag 1 | Heenreis – Fietstocht Zuidlaren (25 km)
Vanaf de opstapplaatsen rijden we op ons gemak naar Brinkhotel Zuidlaren gelegen in Zuidlaren.
Na het inchecken in het hotel maken we in de middag al een kleine fietstocht van 25 kilometer door de mooie omgeving van het Nationaal Park Drentsche Aa. Tijdens deze fietstocht komen we ook langs het natuurgebied Balloërveld. Dit natuurgebied staat bekend om zijn weidse heidevelden, stuifzandvlaktes en historische sporen. We fietsen o.a. door de plaats Anloo waar in de omgeving enkele hunebedden gelegen zijn. Via het plaatsje Annen fietsen we weer terug naar het hotel voor het diner.

Dag 2 | Van Zuidlaren naar Winsum (45 km)
Na het ontbijt stappen we op de fiets en vertrekken we richting Winsum. De 45 kilometer lange route voert ons door gezellige Drentse- en Groningse dorpen. Op ongeveer één uur fietsen van het hotel komen we aan in Groningen stad, waar u een pauze kunt inlassen om deze stad te bezoeken. De leukste manier om Groningen te ontdekken is per rondvaartboot (kosten ca. € 14,-). Tijdens de één uur durende tocht ziet u middeleeuwse patriciërshuizen, prachtige bruggen en de vele torens met hun eeuwenoude historie. Via Bedum en Onderdendam fietst u verder naar Winsum, waar de touringcar klaar staat om u terug te brengen naar Zuidlaren.

Dag 3 | Van Pieterburen naar Ulrum (56 km)
Na het ontbijt vertrekken we met de touringcar naar Pieterburen waar de chauffeur ons afzet met de fietsen. De fietstocht van vandaag bedraagt 56 kilometer. In Pieterburen kunt u eventueel een bezoek brengen aan Zeehondencentrum Pieterburen (entree ca. € 9,50) of u kunt direct op de fiets stappen. Eén van de hoogtepunten is het dorp Lauwersoog met zijn vissershaven, een geliefde tussenstop voor fietsers. Via Lauwersoog fiets u van de provincie Groningen naar de provincie Friesland waar u een mooi uitzicht heeft over het Nationaal Park Lauwersmeer. Vervolgens komt u langs het historische dorpje Anjum wat een prachtig voorbeeld is van de terpdorpen in deze streek. Ook komen we langs het 16e-eeuwse havendorp Oostmahorn. We fietsen verder langs het Lauwersmeer en komen door het pittoreske dorpje Zoutkamp met als eindbestemming het plaatsje Ulrum. Hier worden de fietsen ingeladen en rijden we naar Zuidlaren.

Dag 4 | Van Uithuizen naar Delfzijl (46 km)
Vanaf Zuidlaren rijden we met de touringcar naar het 50 kilometer verderop gelegen Uithuizen, waar de fietstocht van 46 kilometer begint. De route voert ons al direct langs de Menkemaborg, de mooi aangelegde tuin is een bezoek waard (entree ca. € 5,-). Langs Usquert, Noordpolderzijl en vervolgens over de Noorderdijk naar het noordelijkste puntje van het vaste land van Nederland: Noordkaap. Kunstwerk ‘De Hemelpoort’ markeert de precieze plek. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Waddenzee en het oneindige landschap. Verder over de Oostpolderdijk en Dijkweg naar Delfzijl. Hier worden de fietsen weer ingeladen en heeft u nog enige tijd voordat de touringcar u weer terug brengt naar Zuidlaren.

Dag 5 | Fietstocht rondom Zuidlaardermeer (17 km) – terugreis
Na het ontbijt laden we de bagage in de bus. Voordat we aan de terugreis beginnen, maken we nog een mooie fietstocht rondom het Zuidlaardermeer. Via Midlaren en Noordlaren naar het strand van Meerwijck, waar u even heerlijk kunt uitwaaien. Via windmolen Leinwijk en De Groeve terug naar Zuidlaren. Hier worden de fietsen ingeladen en beginnen we aan de terugreis.

Volgorde van dagen kan altijd wijzigen naar beoordeling van de reisbegeleider.

Opstapplaatsen en breng- en haalservice
Voor onze fietsreizen hebben wij drie opstapplaatsen: Eindhoven, Weert en Beek-Elsloo. Wij kunnen u twee mogelijkheden aanbieden.
Optie 1: u komt op de dag van vertrek zelf met de fiets naar de opstapplaats.
Optie 2: u maakt gebruik van de breng- en haalservice.
Bij dit laatste worden uw fietsen de dag voor vertrek bij u thuis opgehaald en de dag na terugkomst weer bij u thuis afgeleverd.

Hotel informatie:

Brinkhotel *** in Zuidlaren
Hotelscore 8,0

Ligging: midden in het centrum van het gezellige Zuidlaren.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, bar, terras en gratis wifi.
Kamers: de kamers zijn voorzien bad of douche, toilet, föhn, televisie en gratis koffie & thee faciliteiten.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzediner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Belangrijke informatie: in Zuidlaren dient u toeristenbelasting te betalen. Deze bedraagt ca. € 1,20 p.p.p.n.

Drenthe

Fietsen door Drenthe en Groningen

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 3-sterrenhotel met lift
 • kofferhulp
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangen keuzediners
 • begeleiding door ervaren fietsbegeleider (fietst ook mee!)
 • fietsroutepakket inclusief GPS tracks
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 20 personen

 • 22 augustus 2021
  5 dagen
  Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Natuur

In deze reis staat natuur centraal. We maken bijvoorbeeld veel wandelingen of er is een geweldig uitzicht.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.