Deze mooie fietsreis in het gebied van de Zuid-Eifel tot de Moezel is geschikt voor de iets meer ervaren fietser waarbij een goede conditie vereist is. De route voert wel hoofdzakelijk over verharde ondergrond. Daarom comfortabel genoeg om te kunnen genieten van al het moois wat deze regio te bieden heeft; Het riviertje de Kyll, sfeervolle plaatsen, prachtige kerken en kastelen en niet te vergeten de heerlijke Duitse taart, welverdiend tijdens deze sportieve dagen.

Dag 1 | Mettendorf
We rijden naar het hotel in Mettendorf. Na aankomst checken we in bij Hotel Kickert. We hebben nog voldoende tijd om een fietstocht door de mooie omgeving te maken. ’s Avonds kunt u in het hotel aanschuiven voor het diner.

Dag 2 | Van Bitburg naar Alstadt Trier (49 km)
Na het ontbijt laden wij de fietsen in de bus en worden we naar het centrum van Bitburg gebracht. Vanuit Bitburg fietsen we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Deze fietsroute is 49 kilometer. De fietsroute loopt langs het riviertje de Kyll. Dit is een zijrivier van de Moezel en is met zijn 142 kilometer de langste stroom in het Eifelgebied. Tijdens deze fietstour kunt u genieten van het prachtige landschap om u heen. We fietsen onder andere door de plaatsjes Daufenbach en Kordel. Bij aankomst in Trier staat de bus reeds te wachten en kunt u de fietsen inladen. Hierna heeft u nog enkele uurtjes vrije tijd in het centrum van Trier.

Dag 3 | Van Densborn naar Mettendorf (46 km)
Vanuit Mettendorf rijden we met de touringcar in ongeveer 45 minuten naar het dorpje Densborn. Hier laden we de fietsen uit en starten we de fietsroute. We fietsen uiteindelijk weer terug naar het hotel in Mettendorf. Deze fietsroute van 46 kilometer voert ons onder andere door Sankt Thomas, Kyllburg bekend als de kleinste stad van Rijnland-Palts en Bitburg. Geniet van de prachtige natuur en neem onderweg een pauze met een kop koffie en een stuk Duitse taart of breng een bezoek aan het oude stadje Bitburg met zijn gezellige winkels. ’s Avonds staat het diner voor ons klaar.

Dag 4 | Van Prüm naar Mettendorf (45 km)
De chauffeur brengt ons in circa 45 minuten met de touringcar naar Prüm. Het is een levendig stadje en u heeft eerst de tijd om hier even rond te kijken. Wat u zeker niet mag missen is de prachtige roze Benedictijnenabdij uit de 18e eeuw. De fietsroute loopt gedeeltelijk over oude spoorbaantrajecten en biedt prachtige uitzichten op het mooie Eifellandschap. Een mooie route waar het volop genieten is van de Eifel en haar natuur. Totale afstand om te fietsen is 45 kilometer en het eindpunt is het hotel in Mettendorf.

Dag 5 | Vianden (13 km) – terugreis
Na het ontbijt laden we de bagage in de bus en nemen we afscheid van het hotel. Per fiets rijden we naar Vianden (circa 13 kilometer). Bij aankomst in Vianden laden we de fietsen in en heeft u nog vrije tijd. Dwaal door de smalle charmante straatjes en breng een bezoek aan een musea of een van de gotische kerken. Een bezienswaardigheid is het kasteel van Vianden dat hoog op een heuvel ligt en van grote afstand al te zien is. Aansluitend volgt de terugreis, uiteraard per touringcar, naar de opstapplaatsen.

Volgorde van dagen kan altijd wijzigen naar beoordeling van de reisbegeleider.

Opstapplaatsen en breng- en haalservice
Voor onze fietsreizen hebben wij drie opstapplaatsen: Eindhoven, Weert en Beek-Elsloo. Wij kunnen u twee mogelijkheden aanbieden.
Optie 1: u komt op de dag van vertrek zelf met de fiets naar de opstapplaats.
Optie 2: u maakt gebruik van de breng- en haalservice.
Bij dit laatste worden uw fietsen de dag voor vertrek bij u thuis opgehaald en de dag na terugkomst weer bij u thuis afgeleverd.

Hotel informatie:

Hotel Kickert in Mettendorf
Hotelscore 7,7

Ligging: in het centrum van het dorp Mettendorf.
Faciliteiten: lift, lounge, restaurant, kegelbaan, overdekt zwembad, sauna, solarium, tuin, terras en ligweide.
Kamers: de kamers zijn voorzien van douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzediner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Eifel

Fietsen van de Zuid-Eifel tot de Moezel

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in familiehotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangen keuzediners
 • fietsroutepakket inclusief GPS tracks
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • begeleiding door ervaren fietsbegeleider (fietst ook mee!)
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 20 personen

 • 3 oktober 2021
  5 dagen
  Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Natuur

In deze reis staat natuur centraal. We maken bijvoorbeeld veel wandelingen of er is een geweldig uitzicht.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.