Frankfurt is een stad met vele gezichten! Na de oorlog is er een moderne stad opgebouwd met hoge gebouwen en veel groen. Maar aan de andere kant is het centrum in haar oude glorie hersteld. U ziet er middeleeuwse huisjes met prachtige gevels. De kerstmarkt van Mainz staat bekend om haar traditionele uitstraling. Met de mooie renaissance gevels en de St. Martin kathedraal op de achtergrond komt u al snel in kerststemming.

Dag 1 | Frankfurt am Main
Vanaf eind november wordt de hele stad omgetoverd tot een waar kerstsprookje. De kerstmarkt in Frankfurt mag zich tot één van de oudste ter wereald rekenen en is tevens één van de grootste in Duitsland. Op het oude stadsplein staat ook de hoogste kerstboom van Duitsland met ontelbaar veel fonkelende lichtjes. De kerstmarkt, met meer dan 200 kraampjes, ligt in het centrum en slingert langs de Dom dwars door de winkelstraten. Naast de kerstmarkt kunt u ook de schitterend gedecoreerde warenhuizen aan de Zeil bezoeken. Ook zijn er veel gezellige barretjes, mooie winkeltjes en prachtige historische monumenten. Perfect voor al uw laatste kerstinkopen en gezelligheid! U kunt in Frankfurt eten voordat we naar Mainz rijden of in één van de restaurants in de omgeving van het hotel. Voor de volhouder: de kerstmarkt in Mainz is tot 21.00 uur open en te voet te bereiken.

Dag 2 | Mainz
Na het ontbijtbuffet kunt u, volgens velen, de meest romantische kerstmarkt van Duitsland bezoeken. Mainz heeft een traditionele kerstmarkt met op de achtergrond de kathedraal en schilderachtige renaissance gevels. U vindt er diverse ambachten, zo kunt u zien hoe naaiwerkjes en bloemstukken worden gemaakt. Voor originele handgemaakte presentjes zult u hier beslist slagen! De absolute blikvanger van de kerstmarkt is de indrukwekkende piramide met kleurrijk houtsnijwerk. Midden op het plein staat een kerstdorpje met een gezellig kampvuur. Neem een glaasje Glühwein en een rijfkoek, u zult al snel in kerststemming komen! In de middag rijden we terug naar Nederland, waar we in de vroege avond aankomen.

Hotel informatie:

B&B Hotel Mainz Hauptbahnhof in Mainz
Hotelscore 8.0

Ligging: centraal gelegen op 450 meter van het treinstation van Mainz. Naar het oude centrum is het 10 minuten lopen en naar de kerstmarkt 20 minuten.
Faciliteiten: receptie, lift, snack- en frisdrankautomaat en ontbijtruimte..
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn, televisie en wifi.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

2 dagen kerstmarkten in Duitsland

Frankfurt am Main en Mainz

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • 1 overnachting in B&B Hotel Mainz Hauptbahnhof
 • ontbijtbuffet
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 1 december 2023
  2 dagen
  Laden
 • 8 december 2023
  2 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.