Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens, ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal.

Dit evenement is uniek in de wereld en bekroond tot Cultureel Erfgoed. Nergens ter wereld worden zulke prachtige corsowagens vervaardigd van groenten en fruit. Achttien deelnemers uit zeven omliggende gemeenten maken deze fantastische ‘meesterwerken’. Duizenden vrijwilligers in het Rivierengebied werken hier maandenlang hard aan. Naast de corsowagens maakt ook het Kindercorso een extra entertainend deel uit van de veelzijdige stoet. U komt ogen en oren te kort tijdens het zien van deze bonte stoet wagens versierd met groente en fruit. Op creatieve wijze worden de mooist gekweekte producten aan u getoond. Neem plaats op de tribune, ga lekker zitten en laat het pracht en praal aan u voorbijtrekken.

Reisprogramma:
12.00 uur: verwachte aankomst in Tiel
U stapt uit op loopafstand van de tribune.
13.30 uur: start corsostoet, deze trekt 2x in tegengestelde richting voorbij
16.00 uur: laatste corsowagen
17.00 uur: aanvang terugreis

Tiel

Fruitcorso

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

  • busvervoer
  • tribunekaarten
  • toegang voor het eventterrein

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 25 personen

  • 16 september 2023
    1 dag
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info