Herleef de handelsgeest van de beroemde Hanzesteden! Het befaamde handelsverbond schonk veel steden macht en rijkdom en dat heeft zijn sporen nagelaten. Denk hierbij aan monumentale koopmanshuizen, handelskantoren, kerken en havens. We maken een reis terug naar de glorietijd van onder andere Hamburg en Bremen.

Dag 1 | Münster
We gaan de Duitse grens over en bezoeken de stad Münster. De Prinzipalmarkt met haar talloze restaurantjes en winkeltjes is het kloppende hart van het oude centrum. U vindt hier ook het historisch stadhuis waar in 1648 de Vrede van Münster werd getekend. Vlakbij bevinden zich de St. Paulusdom en de Sint-Lambertuskerk, twee van de mooiste gebouwen van de stad. Op de oudste handelsstraat van Münster, de Salzstraße, kunt u naar hartenlust shoppen. Na dit bezoek rijden we verder naar Sottrum.

Dag 2 | Hamburg
Wie ‘Hamburg’ zegt, denkt wellicht aan de grote haven, de zee en de vissers. De bruisende binnenstad van Hamburg heeft veel te bieden; historische koopmanskantoren, de Sint Michaeliskerk met de grootste torenklok van Duitsland en de oude pakhuizen in de wijk ‘Speicherstadt’ waar verschillende van de 50 musea van de stad gevestigd zijn. Ook het kleurrijke stadsdeel Sankt Pauli met de Reeperbahn, als ‘meest zondige mijl ter wereld’, is een bezoek waard. Na de rondleiding met een lokale gids, heeft u nog vrije tijd in Hamburg. Maak bijvoorbeeld een rondvaart door de binnenhaven, of bezoek één van de vele musea van de stad. Bijvoorbeeld het Museum der Illusionen (entree ca € 12,-), betreedt een wereld vol illusies voor de leukste foto’s! Ook het Chocolade museum (entree ca. € 19,-) is een bezoekje waard, of bezoekt u liever het Museum für Kunst und Gewerbe (entree ca. € 12,-)?

Dag 3 | Celle
Een bezoek aan het mooie Celle, wat in de 17e eeuw een grote bloeiperiode kende. De historische binnenstad lijkt sindsdien niet veel veranderd; vanaf het prachtige slot kijkt u nog steeds uit over de honderden vakwerkhuizen in het centrum. U zult zich in een sprookje wanen! Een sprookje waarin zelfs de lantaarnpalen praatjes hebben…. Gaat u maar eens kijken en luisteren bij het mooie Hoppener Haus midden in de stad! Vol van alle indrukken tijdens deze prachtige excursie rijden we terug naar het hotel.

Dag 4 | Bremen – Bremerhaven
Het symbool van Bremen zijn de personages uit het beroemde sprookje ‘de Bremer Stadsmuzikanten’ van de gebroeders Grimm. U zult ze hier overal tegenkomen in de vorm van leuke beelden en souvenirs. Onder leiding van een lokale gids wandelen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Rathaus en het Rolandbeeld op het levendige marktplein (beiden Werelderfgoed). In de middag bezoeken we Bremerhaven, wat geheel gericht is op de scheepvaart en de zee; zo kunt u hier een onderzeeboot bezoeken, of de historische schepen bekijken in het Deutsches schifffahrtsmuseum. Ook is er het Auswanderhaus waar een beeld wordt geschetst van de emigratie van miljoenen Duitsers en Oost-Europeanen die vanaf Bremerhaven naar Amerika vertrokken.

Dag 5 | Terugreis
Nog even vrij in Sottrum, waarna we rustig aan de terugreis naar Nederland beginnen.

Hotel informatie:

Gasthof Röhrs *** in Sottrum
Hotelscore 8,6

Ligging: dit zeer goede familie Gasthof heeft een rustige ligging aan de rand van het centrum, precies tussen Hamburg en Bremen in.
Faciliteiten: lift, restaurant, kegelbaan en gratis wifi.
Kamers: zijn voorzien van douche en toilet, televisie en telefoon.
Verzorging: iedere ochtend een ontbijtbuffet en iedere avond een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Hanzesteden

Hamburg, Bremen en Celle

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in Gasthof Röhrs
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • zeer goede 3-gangendiners
 • gids in Hamburg
 • gids in Bremen
 • gids in Bremerhaven
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met bar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 13 februari 2021
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.