Ga gezellig mee naar drie kerstmarkten. We beginnen in Hamm, waar we na ons bezoek aan de kerstmarkt ook zullen overnachten. Daarna volgt de kerstmarkt van Münster, dit is één van de meest geliefde kerstmarkten van Duitsland! Tijdens een stadsbezichtiging met gids geniet u van de gezellige kerstsfeer maar ook van de cultuur van deze historische stad. De laatste kerstmarkt ligt in het verrassend mooie Soest. Deze knusse Duitse stad met vakwerkhuisjes zorgt voor het gezellige decor van de kerstmarkt.

Dag 1 | Heenreis – Hamm
’s Ochtends vertrek vanaf uw opstapplaats naar onze eindbestemming: Hamm. De feestelijk versierde stad zorgt ervoor dat u direct in kerststemming komt. Voordat we naar het hotel gaan, heeft u al de gelegenheid om de kerstmarkt te bezoeken. Het marktplein is omgetoverd tot een magisch kerstdorp met talrijke fonkelende lichtjes. In de lucht hangt de geur van gebrande amandelen, dennen en Glühwein. Rondom de Pauluskerk kunt u genieten van een vijftigtal versierde kraampjes, waar u cadeautjes voor onder de kerstboom vindt. Ook is er een ijsbaan waar men curling kan spelen of kan schaatsen. Vervolgens naar het hotel waar we ontvangen worden met een kop koffie en kerststol. Na het inchecken kunt u nog een bezoek brengen aan het centrum van Hamm.

Dag 2 | Münster
Er zijn maar liefst 300 kraampjes verdeeld over zes verschillende kerstmarkten in Münster. Rondom het raadhuis is de grootste en oudste kerstmarkt. Hier vindt men veel sieraden en kunstnijverheid. Op de Aegidiimarkt staat een grote kerststal en een hoge en rijk versierde houten piramide. Aan de voet van de St. Lambertikerk bevindt zich een kerstmarkt die omgeven wordt door historische gebouwen. Alle kerstmarkten liggen op korte loopafstand van elkaar. We beginnen met een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Na afloop heeft u tijd om zelf op ontdekking te gaan.

Dag 3 | Soest (DE) – terugreis
De wereldwijd bekende gebouwen van groene zandsteen en de fraaie vakwerkhuizen in de Altstadt zijn het decor voor de sfeervolle kerstmarkt in Soest. De 100 fraai verlichte kraampjes, met de Dom en de St. Petrikerk op de achtergrond, nodigen uit om heerlijk langs te slenteren onder het genot van een glaasje Glühwein.

Hotel informatie:

Mercure hotel **** in Hamm
Hotelscore 7,9

Ligging: in het centrum van Hamm.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, lift, fitnessruimte en sauna.
Kamers: voorzien van een bad/douche combinatie, toilet, föhn, televisie, koffie/thee faciliteiten en wifi.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds dinerbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

3 dagen kerstmarkten in Duitsland

Hamm, Münster en Soest

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 4-sterrenhotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • elke avond dinerbuffet
 • 1x Glühwein
 • 1x koffie met kerststol
 • gids in Münster
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 25 november 2022
  3 dagen
  Laden
 • 16 december 2022
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.