Deze reis voert ons langs de prachtige kust van Kroatië. Het einddoel is Neum in Bosnië-Herzegovina, waar we zeven nachten blijven. Neum is de enige plaats in Bosnië-Herzegovina die aan zee ligt. Het dorp ligt mooi aan het einde van een beschutte baai. Het heldere water van de Adriatische Zee is hier meestal zo glad als een spiegel. Met de bossen en heuvels als achtergrond, levert dit prachtige uitzichten op.

Dag 1 | Heenreis
Vanuit Nederland rijden we met diverse pauzes naar Duitsland of Oostenrijk voor de overnachting.

Dag 2 | Slovenië – Kroatië
De tweede etappe brengt ons al meteen naar Kroatië. Een mooie route door Oostenrijk en het groene Slovenië voert ons naar Midden-Kroatië voor de overnachting.

Dag 3 | Nationaal Park Krka – Neum
Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is een bezoek aan Nationaal Park Krka. Midden in een ruw karstlandschap ligt dit prachtige groene Nationaal Park. Het park kent ongeveer 860 soorten planten
en 230 verschillende vogelsoorten. Het park is beroemd om zijn watervallen, zoals de Skradinksi Buk waar het water over een lengte van 800 meter via 17 verdiepingen naar beneden stort (entree ca. € 27,- incl. boottocht). In de namiddag vervolgen we onze reis naar Neum.

Dag 4 | Ston – Korcula
Ston was een belangrijk bolwerk van de Republiek Ragusa en in de 14e eeuw werden hier de eerste verdedigingsmuren gebouwd. Ze worden nu ook wel de ‘Europese Chinese Muur’ genoemd. Over een deel van de muren kan gewandeld worden. Of gaat u liever in één van de vele restaurants de beroemde oesters proeven die hier in de baai gekweekt worden? Na het bezoek aan Ston gaan we
per boot (ca. € 8,-) naar het plaatsje Korčula, de oudste en bekendste stad op het gelijknamige schiereiland. Binnen de 13e-eeuwse stadsmuren vindt u middeleeuwse paleizen en kerken en het huis waar ontdekkingsreiziger Marco Polo geboren zou zijn.

Dag 5 | Split
Vandaag bezoeken wij de op één na grootste stad van Kroatië, Split. Deze stad is tevens bekend door de opnames van de populaire tv-serie “Game of Thrones”. Niet alleen de boulevard zal u bekoren, maar zeker ook het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Rondom dit paleis ligt het centrum met winkels en markten.

Dag 6 | Mostar
We gaan naar Mostar, wat al sinds de Osmaanse tijd het handelscentrum van Herzegovina is. Het is een ontmoetingsplaats van de westerse en oosterse cultuur. Het kenmerk van de stad is de brug Stari Most uit de 16e eeuw. Deze staat op de Werelderfgoedlijst. De meeste bezienswaardigheden liggen in de directe omgeving van deze brug. Aan de oostkant bevinden zich de bazaar en een aantal prachtige moskeeën. Aan de westkant van de brug ligt de hammam en een miniatuur van de Stari Most brug. Indien de tijd het toelaat bezoeken we ’s middags het bedevaartplaatsje Međugorje.

Dag 7 | Vrije dag in Neum
Geniet van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft, breng een bezoek aan het strand of maak een wandeling naar het centrum van Neum.

Dag 8 | Dubrovnik
Havenstad Dubrovnik wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. De oude binnenstad is geheel ommuurd en staat op de Werelderfgoedlijst. In de glimmende marmeren straten treft u fraaie gebouwen met prachtig versierde Renaissance gevels en fonteinen aan.

Dag 9 | Piratenstad Omiš – Makarska Rivièra
Vanuit Neum rijden we naar het leuke plaatsje Omiš, aan de monding van de Cetina rivier. In vroegere eeuwen was dit de thuisbasis van piraten. Omiš is in het verleden eigendom geweest van Bosnië, Venetië, Oostenrijk en Frankrijk. Deze plaats heeft in het verleden veel meegemaakt voordat het een populaire Kroatische badplaats werd. ’s Middags volgen we de prachtige kustroute langs de Makarska Rivièra.

Dag 10 | Trogir – Zadar
We maken een stop in Trogir, een schilderachtige plaats aan de baai van Kaštela (Werelderfgoedlijst). Naast de prachtige Romaanse kerken vindt u hier mooie renaissance en barokke gebouwen uit de Venetiaanse periode. We overnachten in de omgeving van Zadar.

Dag 11 | Slovenië
Vandaag rijden we, met een mooie stop onderweg, dwars door het groene, heuvelachtige Slovenië. Uiteindelijk gaan we naar Oostenrijk of Duitsland voor de overnachting.

Dag 12 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland, waar we in de vroege avond zullen aankomen.

Audiosysteem:
Doordat we gebruik maken van een audiosysteem kunt u de gids te allen tijde uitstekend horen. Hierdoor heeft u de vrijheid om een stukje af te dwalen, bijvoorbeeld om foto’s te maken.

Hotel informatie:

Grand Hotel Neum **** in Neum
Hotelscore 8.1

Ligging: 1 kilometer van het centrum van Neum. Het strand bereikt u per lift vanaf het hotel of te voet in ca. 5 minuten.
Faciliteiten: receptie, lift, bar, binnen- en buitenzwembad, sauna, stoombad, fitnessruimte en gratis wifi.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie, telefoon en airco.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet of geserveerd ontbijt en ’s avonds dinerbuffet of een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden en gidsen. Gidskosten gedurende de hele reis ca. € 30,- p.p. ter plaatse te voldoen.
Valuta: de officiële valuta van Bosnië-Herzegovina is de Bosnische Mark. U kunt echter ook met Euro of Kuna betalen. Kuna’s kunt u in Kroatië wisselen.
Belangrijke informatie: de toeristenbelasting in Kroatië en Bosnië is ca. € 1,10 p.p.p.n. Dit bedrag bij aankomst in het hotel alstublieft gepast betalen aan uw chauffeur, zodat hij deze aan het hotel kan afdragen. Uw ID kaart of paspoort moet nog 3 maanden geldig zijn bij vertrek uit Bosnië!

Dubrovnik, Bosnië, natuurpark Krka

Hoogtepunten van Kroatië

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in goede middenklasse hotels op de heen- en terugreis
 • verblijf in schitterend 4-sterrenhotel in Neum
 • elke ochtend ontbijtbuffet of geserveerd ontbijt
 • elke avond dinerbuffet of een 3-gangendiner
 • gebruik audiosysteem (gratis oortjes)
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 4 september 2022
  12 dagen
  Laden
 • 16 oktober 2022
  12 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.