Griekenland, het land van mythen, goden, nimfen, helden en een bijzonder rijke historie. Gelukkig heeft de oude Griekse beschaving en mythologie zijn sporen achtergelaten in de vorm van tempels, kloosters, theaters en vele archeologische opgravingen. Laat u betoveren door de spannende legendes en geniet van de vele historische bezienswaardigheden tijdens deze rondreis!

Dag 1 | Heenreis
Met diverse pauzes onderweg rijden we naar ons 1e overnachtingshotel, in de buurt van Luzern.

Dag 2 | Rimini
We vervolgen onze route verder naar de Adriatische Riviera waar wij in de omgeving van Rimini zullen overnachten.

Dag 3 | Overtocht Ancona-Igoumenitsa
Na het ontbijt vertrekken wij richting Ancona waar wij inschepen voor onze nachtovertocht naar Igoumenitsa. De overtocht zal uitgevoerd worden door Anek lines. Aan boord kunt u op eigen gelegenheid dineren.

Dag 4 | Kalambaka
Na het ontbijt aan boord komen wij aan in Igoumenitsa waar we uitschepen. Vervolgens rijden wij naar Kalambaka. De aldaar gelegen beroemde Meteora kloosters zijn ver buiten de landsgrenzen bekend. We overnachten in hotel Antoniadis in Kalamba.

Dag 5 | Volos
Een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Griekenland, de Meteora kloosters (entree ca. €3,- p.p. per klooster). De kloosters werden door monniken als toevluchtsoord gebouwd waar zij in vrijwel volledige afzondering van de rest van de wereld leefden. Mysterieus en indrukwekkend zijn de bizarre rotsformaties met daar bovenop prijkend de kloosters. Als de vallei in een mistige deken gehuld is lijkt het alsof de kloosters zweven. Neem een kijkje tussen hemel en aarde. Overnachting in Hotel Park, Volos.

Dag 6 | Pilion met Makrinitsa
Bezoek twee van de mooiste dorpen van het schiereiland Pilion. In de Griekse mythologie wordt Pilion beschouwd als het huis van de centauren. Het pittoreske dorpje Makrinitsa met zijn
traditionele stenen huizen. Vanaf het met grote platanen omringde dorpsplein heeft u een adembenemend uitzicht over Volos. Bezienswaardig zijn de kerk van St. Johannes de doper en de beroemde bronzen fontein met zijn vier leeuwenkoppen. Pilion heeft veel meer bezienswaardigheden te bieden. Onze weg vervolgt richting Protaria met het gelijknamige klooster uit de 13e eeuw. Omdat de chauffeur vandaag een vrije dag heeft wordt er een lokale bus geregeld. Overnachting in Hotel Park, Volos.

Dag 7 | Athene
“De navel van de wereld”, zo wordt het orakel van Delphi in de oudheid genoemd. De indrukwekkende opgravingen bevinden zich aan de voet van de berg Parnassus. Athene, de hoofdstad van Griekenland is een stad van contrasten. Aan de ene kant een hectische metropool, aan de andere kant herbergt de stad talrijke bezienswaardigheden. Bezoek Hét symbool van de stad, de Acropolis. Overnachting in Hotel Golden City, Athene.

Dag 8 | Athene – Kaap Sounion
In de ochtend leren we de oude stad Athene en de wijk Monastiraki beter kennen tijdens een stadsrondrit. Hierna heeft u nog vrije tijd voordat we verder gaan naar de beroemde Kaap Sounion, die op het zuidelijkste punt van het schiereiland Attica ligt. De Atheners bouwden hier heiligdommen om hun goden te vereren. Zo werd hier de tempel van Poseidon gebouwd en iets lager bouwde men de tempel van Athena. Er zijn nu nog steeds sporen van fundamenten uit de 4e eeuw voor Christus zichtbaar. Overnachting in Hotel Golden City, Athene.

Dag 9 | Mycene – Nemea – Tolon
De Argolis is een van de thuishavens van legendes en verhalen. We bezoeken Mycene en het
oude theater in Epidaurus Het theater werd gebouwd aan het einde van de vierde eeuw voor Christus, maar zelfs nu worden hier in de zomermaanden nog voorstellingen gehouden. Ook de wijnstreek Nemea is beroemd om zijn eersteklas wijnen, in deze regio werd ongeveer 2500 jaar geleden al wijn verbouwd. Eindbestemming voor vandaag: Het sfeervolle Tolon, waar we overnachten in een 3* hotel.

Dag 10 | Tolon – Olympia (facultatief) – Patras
Voordat we Griekenland weer verlaten heeft u nog de mogelijkheid Olympia te bezoeken. In Patras gaan we aan boord van het schip om koers te zetten richting Italië. Overnachting aan boord.

Dag 11 | Rimini
Na een lekker ontbijtbuffet aan boord, rijden we naar ons overnachtingshotel in Rimini of omgeving.

Dag 12 | Luzern
We rijden vandaag richting Luzern waar we zullen overnachten.

Dag 13 | Terugreis
Er komt nu langzaam een einde aan deze gedenkwaardige reis. We rijden richting de opstapplaatsen.

Hotel informatie:

Diverse 3 of 4 sterren hotels tijdens de rondreis

Kamers: bad of douche, toilet, televisie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijt en ’s avonds diner in de hotels en ’s ochtends ontbijt aan boord tijdens de overtochten.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden. Deze dienen ter plekke te worden afgerekend in de lokale valuta, dit is zowel in Italië alsook in Griekenland de Euro.
Belangrijke informatie: In Griekenland en Italië dient u ter plaatse toeristenbelasting te betalen in de hotels dit zijn bedragen die variëren van € 1,50 tot € 3,00 p.p.p.n. (stand november 2022)

Rondreis met o.a. Athene

In de voetsporen van de Griekse Goden

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • nachtovertocht heenreis: Ancona – Igoumenitsa in 2-persoonsbinnenhut.
 • nachtovertocht terugreis: Patras – Ancona in 2-persoonsbinnenhut
 • verblijf in goede tot zeer goede middenklasse hotels tijdens de rondreis
 • elke ochtend ontbijt in de hotels en ontbijtbuffet aan boord op de heen- en terugreis
 • diner in hotels
 • doorlopend reisleiding tijdens de excursies in Griekenland
 • bezoek wijngaard inclusief proeverij
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 27 september 2023
  13 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.