Rome, Pompeï, Sorrento en de Amalfi kust. Tijdens deze reis laten wij u een aantal van de mooiste plekken van Italië zien. Aan de Amalfi kust en op Capri is het vooral genieten van de prachtige natuur, terwijl Rome en Pompeï culturele hoogtepunten zijn. Ga mee op ontdekking in ‘Bella Italia’!

Dag 1 | Heenreis
Met voldoende stops onderweg rijden we naar Duitsland of Oostenrijk voor de overnachting.

Dag 2 | Rome
We rijden verder naar Italië. We komen onder andere langs Verona, Bologna en Florence. Het laatste stuk rijden we door het mooie Toscane. Onze eindbestemming van vandaag is de omgeving van Rome, waar we drie nachten verblijven.

Dag 3 | Rome
Samen met een gids bezoeken wij ‘s ochtends het altijd fascinerende Rome. Deze wereldstad is een waar openluchtmuseum! Alleen al de Romeinse overblijfselen zoals het Colosseum, Circus Maximus en Forum Romanum zijn de reis waard. Ook de beroemde Spaanse trappen en de Trevi fontein zijn prachtig. ’s Middags heeft u vrije tijd in Rome.

Dag 4 | Vaticaanstad
We gaan naar het weidse St. Pietersplein met de machtige St. Pietersbasiliek. De grootste, rijkste en meest spectaculaire basiliek van Italië! De gids wijst u hier graag op de kunstwerken van de grootste namen als Michelangelo en Bernini. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid op ontdekking gaan.

Dag 5 | Pompeï
De reis gaat zuidwaarts naar het prachtige schiereiland Sorrento, waar we drie nachten in de omgeving verblijven. Onderweg bezoeken we Pompeï (entree ca. € 18,-). Toen de vulkaan Vesuvius uitbarstte werd de gehele stad bedolven door asregen. Een tragisch lot voor de inwoners van de stad, maar hierdoor is Pompeï nu één van de best bewaarde Romeinse steden. U krijgt hier een deskundige rondleiding van een gids.

Dag 6 | Capri
Geniet van een vrije dag of ga mee met de optionele excursie naar het eiland Capri, in de baai van Napels. In Capri-stad geven de witte huizen, smalle straatjes en overdekte passages een ietwat Moorse sfeer aan deze gezellige plaats. Zodra u Capri-stad met haar boetiekjes en terrasjes achterlaat, is de hoofdrol weggelegd voor de prachtige mediterrane natuur. De kosten van deze excursie bedragen ca. € 78,- en deze dient u bij boeking op te geven (indien u ter plaatse reserveert zijn de kosten ca. € 88,-). In dit bedrag is inbegrepen: de transfer van het hotel naar de haven v.v., de retour overtocht naar Capri, het vervoer op Capri per kleine bus en de begeleiding van een gids.

Dag 7 | Amalfikust
Vandaag één van de absolute hoogtepunten van deze reis. U kunt meegaan op excursie naar de spectaculaire kust en oudste maritieme republiek van Italië: Amalfi. Tijdens de tocht ziet u smalle wegen, steile rotskusten, pittoreske dorpen en weelderige bossen. Helaas kan deze excursie niet met onze eigen touringcar gemaakt worden, we moeten ter plaatse een (kortere) bus inhuren. De kosten van deze excursie zijn ca. € 47,- en dient bij boeking te worden opgegeven (indien u ter plaatse reserveert zijn de kosten ca. € 57,-).

Dag 8 | Versilia – Toscane
We verlaten Sorrento en rijden terug naar het noorden. We overnachten aan de Versilia kust of in Toscane. Onderweg is het genieten van het prachtige Italiaanse landschap, gekenmerkt door cipressen en wijnranken. Langs smalle wegen die kronkelen van dorp tot dorp en waar men nog volop van de tradities en levensstijl kan genieten.

Dag 9 | Italië
Dwars door het prachtige Italiaanse landschap rijden we richting het noorden naar het overnachtingshotel. Indien de tijd het toelaat maken we nog een mooie stop onderweg.

Dag 10 | Terugreis
Na het ontbijt maken wij ons op voor de terugreis. ’s Avonds komen wij weer in Nederland aan.

De optionele excursie naar Capri op dag 6 en de Amalfikust op dag 7 dient u bij boeking te reserveren. De betaling dient u aan de chauffeur te voldoen. De vermelde prijzen zijn van 2022 omdat de prijzen van 2023 nog niet bekend waren ten tijde van de druk van deze brochure. Prijzen zijn onder voorbehoud.

Hotel informatie:

Diverse middenklasse (3- of 4-sterren) hotels tijdens de rondreis

Kamers: bad of douche en toilet.
Verzorging: ’s ochtends ontbijt en ’s avonds een 3-gangendiner of buffet. De maaltijden zijn van goede kwaliteit, u moet er echter rekening mee houden dat in Italië de maaltijden anders van samenstelling zijn dan wij gewend zijn.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Belangrijke informatie: in Italië dient u toeristenbelasting te betalen. Deze bedraagt ca. € 24,- p.p. voor de gehele reis, te betalen ter plaatse bij de diverse hotels.

Audiosysteem:
Doordat we gebruik maken van een audiosysteem kunt u de gids te alle tijde uitstekend horen. Hierdoor heeft u de vrijheid om een stukje af te dwalen, bijvoorbeeld om foto’s te maken.

Rome, Pompeï, Sorrento en de Amalfikust

Italiaanse hoogtepunten

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in middenklasse hotels tijdens de rondreis (3- of 4-sterrenhotels)
 • elke ochtend ontbijt
 • 3-gangendiners of buffet
 • gids in Rome
 • gids in Vaticaanstad
 • gids in Pompeï
 • mogelijkheid dagexcursie Capri
 • mogelijkheid bezoek Amalfikust
 • gebruik audiosysteem (gratis hoofdtelefoontje)
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 3 september 2023
  10 dagen
  Niet beschikbaar
 • 22 oktober 2023
  10 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.