Op 1 en 2 juni 2024 wordt de binnenstad van Alkmaar omgetoverd tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw. Terwijl u de eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waant u zich al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan u voorbij. Terwijl u napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loopt u de hoek om, en bent u in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door de bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor u even vergeet hoe de stad er anno nu ook alweer uitzag. Bent u klaar om deze tijdreis te maken? Het is een fantastisch leuk spektakel met muziek, ambachten, authentieke kledingdracht en gezelligheid!

Reisprogramma:
12.00 uur: aankomst in Alkmaar en start van het evenement
17.00 uur: eind evenement, aanvang terugreis

Beleef de 16e eeuw

Kaeskoppenstad Alkmaar

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • busvervoer
 • entreekaart Kaeskoppenstad

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 25 personen

 • 1 juni 2024
  1 dag
  Laden
 • 2 juni 2024
  1 dag
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info