Een kerstreis vol verrassende en betoverende landschappen! Het Münsterland is gelegen in het noordwesten van Duitsland en staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, uitgestrekte velden en schilderachtige kastelen. Het gebied heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Onze verblijfplaats is Legden, een klein dorp in de regio Münsterland. Vanuit hier maken we uitstapjes naar onder andere Münster en Enschede. Bent u op zoek naar ontspanning en een gezellige feestelijke sfeer? Dan is deze reis de juiste keuze!

Dag 1 | Heenreis – Essen
We passeren de Duitse grens en gaan naar Essen. De geur van geroosterde amandelen, reifkoeken en Glühwein hangt in de lucht. De kerstmarkt van Essen wordt door velen gezien als de mooiste van Duitsland. In de 250 kraampjes worden de leukste spulletjes aangeboden. Verder richting Legden waar we in het hotel verwelkomd worden met een ‘Münsterländer Lagerkorn’.

Dag 2 | Münster
Een hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan Münster, een historische stad die barst van de cultuur en geschiedenis. We bezoeken deze stad in de ochtend met een lokale gids. Tijdens de wandeling maakt u onder andere kennis met de filmlocaties van de bekende crimiserie ‘Tatort’ Münster. Vervolgens heeft u nog wat vrije tijd. Breng een bezoek aan de Prinzipalmarkt met het historische stadhuis waar in 1648 de Vrede van Münster werd ondertekend. Voor de laatste kerstinkopen zijn de winkels in de Münster Arkaden vandaag nog tot 14.00 uur geopend. ’s Middags staat bij terugkomst in het hotel koffie met gebak en huisgemaakte wafels voor ons klaar met gezellige kerstmuziek. Na het diner wordt op de ‘Dorfplatz’ met Glühwein getoost op kerstavond. Het plein wordt door fakkels verlicht en er is kerstmuziek op de achtergrond.

Dag 3 | Slot Nordkirchen – Eerste Kerstdag
Vandaag doen we het rustig aan, wat dacht u van een wandeling door de omgeving? ’s Middags rijden we door het mooie Münsterland naar kasteel Nordkirchen dat als bijnaam “Het Versailles van Westfalen” heeft. Met een gids bezoeken wij een gedeelte van dit pronkstuk in Frans-classicistische stijl. Aansluitend kunt u een wandeling door het prachtig aangelegde park maken. Vanavond is er tijdens het diner live muziek in het hotel.

Dag 4 | Enschede – Tweede Kerstdag
‘s Ochtend heeft u ruim de tijd om te ontbijten. Hierna vertrekken we richting Enschede, een bruisende stad net over de grens in Nederland. De winkelstraten zijn mooi versierd en kerstliedjes klinken op de achtergrond. De versierde etalages van de winkels nodigen tot een bezoek uit. Vandaag zijn de winkels hier van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Geniet van de moderne architectuur, bezoek een museum of slenter door de gezellige straatjes. In de loop van de namiddag rijden we terug naar het hotel.

Dag 5 | Duisburg – Terugreis
We zijn aangekomen aan het einde van deze kerstreis. Wij laden de bagage in de bus en rijden naar Duisburg. De talrijke, met veel liefde versierde houten huisjes en de 750 kerstbomen toveren de Boulevard Königstraße om tot een gezellige kerstmarkt. Naast de traditionele kraampjes met sierkunst, cadeauartikelen en kerstdecoratie zijn er ook kraampjes met reifkoeken, speculaas, kaneel en Glühwein. U vindt hier een schaatsbaan en kunt een ritje maken in het reuzenrad, waarbij u een prachtig uitzicht over de kerstmarkt heeft. Vervolgens rijden we terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Welcome hotel Dorf Münsterland *** in Legden
Hotelscore 7.8 

Ligging: het hotel ligt op een uitgestrekt terrein op het platteland van Münsterland. Het vakantieresort is gezellig van opzet met karrakteristiek vakwerk.
Faciliteiten: receptie, bar en restaurant. Dit hotel is opgebouwd als een vakantiedorp en heeft mooie pleinen en een nostalgische flair.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie en wifi. Het hotel bestaat uit diverse gebouwen die bij elkaar liggen. De meeste kamers zijn per lift te bereiken in het hoofd- en bijgebouw, maar houdt u er rekening mee dat u soms enkele treden dient te lopen.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een dinerbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Münsterland

Kerst in het Münsterland

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 3-sterrenhotel opgebouwd als vakantiedorp
 • Münsterländer Lagerkorn als welkomstdrankje
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • elke avond dinerbuffet
 • gids in Münster
 • 1 x koffie, gebak en huisgemaakte wafels
 • 1 x Kerst aperitief op 24 december
 • 2 drankjes tijdens diner op 24 december (huiswijn, bier, water of frisdrank)
 • 1 x Glühwein op de Dorfplatz op 24 december
 • gids voor bezoek slot Nordkirchen
 • 1 x glas Sekt op Eerste Kerstdag
 • 1 drankje tijdens diner op Eerste Kerstdag (huiswijn, bier, water of frisdrank)
 • live muziek tijdens diner op Eerste Kerstdag
 • 1 drankje tijdens diner op Tweede Kerstdag (huiswijn, bier, water of frisdrank)
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 23 december 2023
  5 dagen
  Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.