Het Zevengebergte is Duitslands oudste natuurreservaat. Op de heenreis stoppen wij voor koffie of thee en gebak. Daarna rijden we door naar Königswinter, gelegen aan de voet van het Zevengebergte. Het meest markante punt van Königswinter is de berg Drachenfels met haar ruïne Burg Drachenfels en kasteel Drachenburg. De Drachenfels is een 321 meter hoge, dode vulkaan aan de oever van de Rijn en één van de toppen van het Zevengebergte. U kunt met een treintje (de Drachenfelsbahn) eenvoudig de Drachenfels op. De rit met deze elektrische trein duurt tien minuten. Het uitzicht onderweg is adembenemend. Boven aan de top, bij de ruïnes van de Drachenfels kunt u genieten van een prachtig panorama over het uitgestrekte romantische dal van de Rijn.

U bepaalt zelf wanneer u weer naar beneden komt. Königswinter biedt namelijk mooie bezienswaardigheden, zoals pittoreske vakwerkhuisjes, prachtige stadsvilla’s en een Sea Life Aquarium. Na ons bezoek aan Königswinter rijden we richting Nederland, waar we dineren.

Reisprogramma:
10.00 uur: koffiestop
11.30 uur: aankomst Königswinter
19.00 uur: diner
20.30 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Zevengebergte

Königswinter en de Drachenfels

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

  • busvervoer
  • koffie of thee en gebak
  • rit met de Drachenfelsbahn
  • diner
  • 3 september 2021
    1 dag
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info