Een dagtocht met zeer aantrekkelijke bezienswaardigheden: historie, cultuur en prachtige natuur. Onderweg maken wij een stop voor koffie/thee met gebak. In Luxemburg-stad maken wij een rondrit onder leiding van een gids door de boven- en benedenstad en naar het plateau Kirchberg.

De oude vestingstad is gebouwd op een zandstenen rotsmassa die aan drie zijden wordt omgeven door steile, hoge rotswanden. In de diepte stromen de riviertjes de Pétrusse en de Alzette. Vanaf het plein ‘Place de la Constitution’ heeft u een prachtig zicht op dit dal waarin een mooi park is aangelegd. In deze oude stad verdienen het Groothertogelijk paleis, de O.L.V. kathedraal, het Wapenplein en de vele oude patriciërswoningen uw aandacht. De gids vertelt u vol enthousiasme over het verleden en het heden van de stad. Aansluitend heeft u nog vrije tijd in het centrum.

Onderweg naar huis maken we net over de Nederlandse grens nog een stop voor een heerlijk diner, waarna we omstreeks 21.00 uur beginnen aan de terugreis naar de opstapplaatsen.

Reisprogramma:
10.30 uur: koffiestop met gebak
12.30 uur: aankomst in Luxemburg-stad en start rondrit
16.45 uur: vertrek uit Luxemburg
19.30 uur: diner
21.00 uur: vertrek naar opstapplaatsen

Stad in het groen

Luxemburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

  • busvervoer
  • koffie/thee met gebak
  • rondrit o.l.v. gids
  • 3-gangen diner

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 25 personen

  • 14 september 2023
    1 dag
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info