Midden in het prachtige natuurgebied Südeifel vinden we Mettendorf, een leuk en rustig plaatsje. Mettendorf is ideaal gelegen voor de mooiste excursies in de omgeving. Zo vinden we op korte afstand de Ardennen en ‘Klein Zwitserland’, schitterende natuurgebieden met bossen, beekjes, rotsen en watervallen. Daarnaast bezoeken we mooie oude plaatsen als Luxemburg-Stad, Echternach en het mooiste stadje van de Ardennen; Durbuy. Kortom, een prachtige reis vol met de mooiste excursies!

Dag 1 | Heenreis – natuurtocht Ardennen
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar de Ardennen, waar we een prachtige natuurrit maken. Geniet van schitterende uitzichten over het landschap, de romantische dorpjes en oude stadjes. Één van de plaatsjes waar we langskomen is Durbuy, misschien wel de mooiste plaats van de Ardennen. Dit kleine stadje lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. Historische huizen met houten luikjes en eeuwenoude gevels, piepkleine winkeltjes, smalle straatjes en geplaveide steegjes; je vindt het hier allemaal. Ook stoppen we in La Roche-en-Ardenne. Nog zo’n stadje om verliefd op te worden. Wandel door de sfeervolle straatjes, over romantische bruggetjes en langs fonteinen in het park. Dwars door het betoverende landschap van de Ardennen rijden we verder naar Hotel Kickert in Mettendorf.

Dag 2 | Kasteel Vianden – Echternach
We rijden naar Vianden, waar u een bezoek kunt brengen aan het kasteel (entree ca. € 10,-). Dit schitterende kasteel ligt hoog op een heuvel en het is dan ook een stevige wandeling ernaartoe. De bouw vond plaats tussen de 11e en 14e eeuw op de overblijfselen van een Romeins kasteel. Sinds de 15e eeuw is het in handen van de familie Oranje-Nassau. Een Nederlands tintje dus! U kunt er ook voor kiezen om beneden te blijven en het mooie dorpje aan de voet van het kasteel te ontdekken. Vervolgens rijden we naar Echternach, prachtig gelegen in een landschap met bossen, beekjes, rotsen en watervallen. Om deze reden wordt dit schitterende gebied ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd. Het stadje heeft een beeldschoon centrum met het marktplein als middelpunt. Ontdek tal van historische gebouwen of zoek het hogerop voor een adembenemend uitzicht over het plaatsje en haar omgeving.

Dag 3 | Luxemburg-Stad
Het prachtige oude centrum van Luxemburg-Stad staat vandaag op het programma. Overal waar u komt hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het centrum is grotendeels autovrij en u vindt hier de leukste winkels en boetiekjes. Slenter door de romantische steegjes en ontdek bijzondere historische gebouwen en sfeervolle pleintjes. De kleine stad is een ware parel, waarbij alles op loopafstand te bezichtigen is.

Dag 4 | Trier
Vandaag bezoeken we de oudste stad van Duitsland: Trier. Prachtig gelegen tussen de wijnvelden aan de rivier de Moezel. Zodra u een stap in deze oude plaats zet gaat u terug in de tijd van de Romeinen. De schitterende bouwwerken uit deze periode zijn nog steeds te bewonderen zoals de oude stadspoort Porta Nigra of het Amfitheater waar de Gladiatoren gevechten plaatsvonden. Behalve Romeinse overblijfselen ziet u hier ook mooie gebouwen uit de middeleeuwen en Renaissance, kerken, diverse musea, leuke winkels en gezellige pleintjes met oude steegjes. Met een gids maken wij een stadsrondrit, aansluitend heeft u vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. Bezoek ook één van de knusse wijnlokalen en geniet van een heerlijke Moezelwijn.

Dag 5 | Clervaux – terugreis
Na een rustig ontbijt is het tijd om de koffer te pakken en de bagage in de bus te leggen. Vervolgens vertrekken we uit Mettendorf en rijden we naar het middeleeuwse stadje Clervaux. Het heeft een gezellig centrum, diverse musea en prachtige historische gebouwen. Hoog boven het stadje kijkt een schitterend 15e-eeuws kasteel uit over de omgeving. Na een bezoek aan dit pittoreske plaatsje, rijden we verder naar de opstapplaatsen.

Hotel informatie:

Hotel Kickert in Mettendorf
Hotelscore 8.0

Ligging: in het centrum van het dorp Mettendorf.
Faciliteiten: receptie, restauranten bar. Het Gästehaus beschikt over een lift.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Eifel

Luxemburg en de Ardennen

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in familiehotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners
 • gids in Trier
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 10 februari 2024
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.