De omgeving van het dorpje Ellmau, aan de voet van de Wilder Kaiser, behoort tot één van de mooiste landschappen van Tirol. Machtige en indrukwekkende bergen maar ook een romantisch natuurdecor. In de verwarmde en leuk versierde feesttent wacht u een warm onthaal. Gezelligheid en muziek…. Wat wil een mens nog meer!

Dag 1 | Heenreis
Met diverse stops rijden we naar Oostenrijk, waar we op tijd voor het diner aankomen.

Dag 2 | Kufstein – Wilder Kaiser – Traditionsabend
We bezoeken Kufstein, gelegen aan de oevers van de Inn en zo’n vier kilometer van de grens met Duitsland. Het plaatsje ligt in de schaduw van de Kufsteiner Vesting waar elke dag het indrukwekkende Heldenorgel wordt bespeeld. Hierna genieten we van een prachtige natuurtocht rond de Wilder Kaiser. Eenmaal terug in Ellmau begint de show! Bij iedere aankondiging van een nieuwe groep die het podium betreed wordt de sfeer gezelliger. Dan komt het hoogtepunt: geheel volgens Tiroolse traditie wordt een biervat aangeslagen onder begeleiding van de Bundesmusikkapelle Ellmau. Marc Pircher en Oesch’s die Dritten zorgen voor extra stemming. Zodra Marc Pircher op zijn accordeon begint te spelen komt iedereen in feeststemming. Zijn fans betovert hij iedere keer opnieuw met zijn perfecte optredens waarbij alles gewoon klopt. De vrolijke familie Oesch’s die Dritten bestaat uit dochter Melanie, moeder Annemarie, vader Hansueli, zonen Mike en Kevin en accordeonist Urs Meier. Jodeltalent Melanie is toch wel de grote ster met haar fantastische jodelklanken. Deze Zwitserse volksmuziek zal u vanaf de eerste tonen in topstemming brengen!

 Dag 3 | Kristallwelten – Stimmungsabend
De vriendelijke reus aan de ingang van de Kristallwelten verwelkomt u en verschaft toegang tot de glinsterende wereld van Swarovski. In de verschillende fonkelkamers kunt u bijzondere kristalcreaties bewonderen (entree inclusief). ’s Avonds wacht u een muziekavond met grote sterren uit het volks- en schlagergenre! U kunt genieten van de optredens van Andy Borg, Ronja Forcher en Giovanni Zarrella. Andy Borg, wie kent hem niet? De Oostenrijkse zanger brak in de jaren ’80 door met de hit ‘Adios Amor’ en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Schlagerwereld. Naast de vele hits die hij door de jaren heen scoorde, heeft hij ook verschilleden muziekshows gepresenteerd. Sonja Forcher is een actrice en zangeres uit Innsbruck. Ze staat al sinds haar vijfde voor de camera en op het podium. Sinds 2008 speelt ze in de populaire serie ‘der Bergdoktor’ en in 2020 is ze haar muzikale carrière gestart. Ook Giovanni Zarrella is vandaag van de partij. Hij is een Duits-Italiaanse zanger en tv-presentator. Hij werd in 2001 bekend als leadzanger van de groep Bro’Sis en werkt sinds 2006 aan zijn solo carrière. Vanaf 2021 presenteert hij The Giovanni Zarrella Show op ZDF.

Dag 4 | Frühshoppen – Schlagerabend
We gaan vandaag de hoogte in! Met de kabelbaan gaan we de Kitzbühler Alpen omhoog. Tijdens deze tocht heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Eenmaal boven aangekomen begint het gezellige Frühshoppen, natuurlijk weer onder begeleiding van muziek. U bent van harte uitgenodigd om te dansen en te feesten! ’s Avonds staat de Schlagerabend op het programma met optredens van Sonia Liebing, Maite Kelly en Howard Carpendale. Sonja Liebling werd bekend door haar optredens tijdens de Schlagernacht des Jahres tour. Op 21 juni 2019 kwam haar eerste album Wunschlos glücklich uit. Maite Kelly is de 11de van de twaalf ‘Kelly Family’ kinderen. Van jongs af aan toerde ze met haar zingende familie de wereld rond en trad zij met hun op. In 2007 is ze aan haar solo carrière begonnen. Howard Carpendale wist met zijn nummers ‘Da nahm er seine Gitarre’ en ‘Hello Again’ in de jaren ’70 en ’80 de harten van het publiek te stelen en stond hoog genoteerd in de Duitse hitparades. In 2003 nam hij een pauze en stapte uit de muziekwereld. Tegenwoordig staat hij weer op het podium om het publiek te betoveren met zijn unieke stem.

Dag 5 | Bauernmarkt – Starabend
We brengen een bezoek aan een traditionele Bauernmarkt. U kunt hier producten uit de regio kopen zoals kaas, brood, vlees en schnaps. Om 20.00 uur begint de Starabend met Francine Jodi, DJ Ötzi en Hansi Hinterseer. Talent kent geen grenzen. De sympathieke Zwitserse Francine Jordi kan alles zingen: van schlagers tot popmuziek. Maar ook als presentatrice weet ze haar weg te vinden. Met haar charme weet ze het publiek altijd voor zich te winnen. DJ Ötzi is een Oostenrijkse popartiest. In 1995 werd hij in een karaoke bar ontdekt en begon hij een loopbaan als animator. Zijn muzikale doorbraak had hij in 1999 met het aprèsski-lied Anton aus Tirol, de rest is geschiedenis. DJ Ötzi staat garant voor feeststemming! Hoogtepunt van deze Musikherbst am wilden Kaiser is het optreden van Hansi Hinterseer! De sympathieke Kitzbühler is ook dit jaar weer van de partij. Met zijn bijzondere stem en onweerstaanbare charme steelt hij iedere keer weer de show. Hij weet als geen ander de dromen van zijn fans in muziek te vertalen. Kortom: een fantastische avond vol met de beste muziek!

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt laden we de bagage in de bus en beginnen we aan de terugreis.

Hotel informatie

3-sterren plus hotel/Gasthof in de omgeving van Ellmau
Het definitieve hotel/Gasthof wordt circa 10 dagen voor vertrek op de reisbescheiden bekend gemaakt.

Ligging: in de omgeving van Ellmau.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant en bar.
Kamers: zijn allemaal voorzien van bad of douche en toilet.
Verzorging: ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve niet genoemde entreegelden.
Bijzonderheden: de toeristenbelasting dient u te voldoen in het hotel.

Ellmau

Musikherbst am wilden Kaiser

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

verblijf in 3-sterren plus hotel/Gasthof
elke ochtend ontbijtbuffet
3-gangendiners
4x toegang tot de feesttent met gereserveerde zitplaatsen
entree Swarovski Kristallwelten
kabelbaan Kitzbühler Alpen
entree Frühshoppen
entree Bauernmarkt
excursies volgens programma
begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

  • 29 september 2023
    6 dagen
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.