Ga mee op reis naar het schitterende Noorwegen, een land om verliefd op te worden. Kom ogen tekort in dit indrukwekkende en afwisselende landschap. Uitgestrekt en ruig, waar nog ruimte in overvloed is voor de ongerepte natuur.

Dag 1 | Heenreis
We rijden richting Emden (Duitsland) voor de  verbinding naar Noorwegen. We schepen tegen 15.00 uur in. Eenmaal aan boord  zetten we koers naar Kristiansand.

Dag 2 | Kristiansand – Stavanger
‘s Morgens geniet u een ontbijtbuffet aan boord, terwijl het schip Kristiansand nadert. Rond 10.00 uur schepen we uit in Kristiansand, gebouwd in Renaissance stijl. We verruilen het schip voor de bus en zetten koers naar Stavanger. Hier leidt een gids ons rond. De stad biedt een breed scala aan musea en evenementen. Ontdek het oude centrum, nabij de haven en de goed bewaard gebleven houten huizen uit de 18e eeuw. We overnachten in Stavanger.

Dag 3 | Eidfjord
We starten met een rit door de Ryfylke-Tunnel, een onderzeese tunnel van 14,4 kilometer. Daarna over met de veerboot van Hjelmeland naar Nesvik. We rijden door een schitterend landschap naar Eidfjord aan het machtige Hardangerfjord. Het landschap wordt ook wel fruittuin van Noorwegen genoemd. In de zomer bloeien fruitbomen en struiken zoals nergens anders in Noorwegen. We overnachten in Eidfjord of in de nabijheid.

Dag 4 | Hardangerbrug – Bergen
Vandaag begint met een highlight, een rit over de imposante Hardangerbrug. Deze brug overspant het Eidfjord, met een totale lengte van 1.380 meter is dit de langste hangbrug ter wereld! We rijden langs het Hardangerfjord, voorbij duizenden bonte fruitbomen. De eindbestemming is de oude Hanzestad Bergen. Hier krijgen we een twee uur durende stadsbezichtiging onder leiding van een gids. Beleef de handelswijk Bryggen, de pittoreske oude stad rondom de haven en natuurlijk de vismarkt, waar u zeker moet proeven van al dat lekkers. De overnachting is in Bergen.

Dag 5 | Bergen (vrije dag)
Vandaag kunt u deze mooie Hanzestad op eigen gelegenheid ontdekken. U kunt bijvoorbeeld met de ‘Fløibanen’ de 320 meter hoge berg Fløyen op. Bovenop de berg wordt u getrakteerd op een schitterend uitzicht. Maar ook in het centrum van Bergen valt nog veel te ontdekken. Drink een biertje in de Ierse pub Scruffy Murphys tegenover de haven of bezoek de unieke kerstwinkel ‘Julehuset’ die het hele jaar open is.

Dag 6 | Flambaan (facultatief) – Sognefjord
We rijden oostwaarts langs dalen en bereiken Voss. Hier bestaat de mogelijkheid de bus te verruilen voor de trein om zo één van de meest indrukwekkendste treinreizen te beleven. De Flambaan draait 866 meter de hoogte in over een lengte van 20 kilometer tot bergdorp Myrdal (kosten ca. € 75,-). U voelt zich nietig wanneer we de bergen en watervallen passeren. Ruig en imposant! Terug op de wegen van Flåm naar Laerdal door een van de langste tunnels ter wereld, bijna 25 kilometer lang. Aansluitend over ‘de koning der fjorden’ het Sognefjord van Fodnes naar Manheller. De overnachting is aan het Sognefjord.

Dag 7 | Geiranger
Vandaag rijden we weer noordelijker naar Fjaerland waar zich het Noorse gletsjermuseum bevindt. Hier kunt u alles over het ontstaan van de gletsjer ervaren. We rijden naar Hellesylt, waar de boot op ons wacht voor een cruise door het machtige Geirangerfjord. Luister naar de indrukwekkende verhalen over mensen die hoog op een rots woonden en laat u overweldigen door de watervallen waar we langs varen. We zullen overnachten in Geiranger.

Dag 8 | Lom – Lillehammer – Oslo
Op naar de tolweg van Dalsnibba, die met zijn 1495 meter hoogte vaak in de zomer nog bedekt is met sneeuw. Hier heeft u uitzicht op het Geirangerfjord. Kort daarna arriveren we in Lom. Hier is een oude staafkerk te bezichtigen, zeer zeker de moeite waard. Onze reis gaat verder richting Oslo, de groenste metropool van Europa. We reizen via Otta, Gudbrandsdal, een aanvankelijk smalle bosvallei die zich richting zuiden uitstrekt tot een groen heuvellandschap. We bereiken vandaag Olympiastad Lillehammer met de nodige bezienswaardigheden zoals het grootste openluchtmuseum van Noorwegen. We overnachten in Oslo.

Dag 9 | Oslo
Na het ontbijt krijgen we een drie uur durende stadsbezichtiging met gids van deze groene metropool. We zien vandaag het cultureel erfgoed zoals de vesting Akerhus, het koninklijke paleis en het raadhuis, waar jaarlijks de nobelprijs voor de vrede wordt uitgereikt. Ook een wandeling door het Frognerpark en een stop bij de Holmenskollen berg staan op het programma. Bezoek bijvoorbeeld het nieuwe Munch Museum Lambda. U kent vast het beroemde kunstwerk “the Scream”. Aanrader is ook het Frammuseum, gewijd aan de Noorse poolexpedities. Overnachting in Oslo.

Dag 10 | Kristiansand, overtocht met veerboot
We verlaten de hoofdstad van Noorwegen richting zuiden langs de kust richting Kristiansand. Hier schepen we ‘s middags in. U overnacht aan boord.

Dag 11 | Emden – terugreis
Na een ontbijtbuffet aan boord beginnen we aan de terugreis richting de opstapplaatsen.

 

Hotel informatie:

Diverse middenklasse hotels (3- of 4-sterren) tijdens de rondreis

Kamers: voorzien van bad of douche en toilet. Tijdens de overtocht Emden – Kristiansand vice versa 2-persoonsbinnenhut met douche en toilet.
Verzorging: ’s ochtends ontbijt en ’s avonds diner in de hotels. Tijdens de overtocht Emden – Kristiansand vice versa ’s ochtends ontbijt aan boord.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entree en tolgelden. Deze dienen ter plekke te worden afgerekend in de lokale valuta.
Valuta: in Noorwegen betaalt u met de Noorse Kroon.

 

adembenemende uitzichten

Noorwegen, fjorden en bergen

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • nachtovertocht Emden – Kristiansand vice versa
 • verblijf in goede tot zeer goede middenklasse hotels tijdens de rondreis
 • elke ochtend ontbijt in de hotels en ontbijt aan boord op de heen- en terugreis
 • 8x ’s avonds een diner in de hotels
 • binnenlandse ferryovertochten in Noorwegen conform programma
 • cruise Hellesylt – Geiranger
 • gidsen in Oslo, Bergen en Stavanger
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 14 augustus 2023
  11 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Natuur

In deze reis staat natuur centraal. We maken bijvoorbeeld veel wandelingen of er is een geweldig uitzicht.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.