U zult ogen tekort komen tijdens deze reis. Het schitterende landschap van Noorwegen is één groot natuurwonder. Spectaculaire watervallen, ongerepte natuur, indrukwekkende fjorden, besneeuwde bergtoppen en diepe dalen, we gaan het allemaal tegenkomen tijdens deze bijzondere reis. We bezoeken een aantal leuke plaatsjes en mooie steden zoals Bergen en Ålesund. Ook krijgt u de mogelijkheid een boottocht te maken door de Geirangerfjord, misschien wel het mooiste fjord van Scandinavië. Noorwegen: een landschap om nooit te vergeten.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf onze opstapplaatsen rijden we naar Ahrensburg voor de overnachting. Onderweg maken we nog een mooie stop.

Dag 2 | Hirtshals
We rijden vanaf Ahrensburg naar Hirtshals in Denemarken. Onderweg maken we nog een stop in een stad. ’s Avonds schepen we in op de ferry voor de nachtovertocht naar Bergen.

Dag 3 | Bergen – Ørsta
Een schitterende ferrytocht langs de fjorden van Noorwegen. Beboste bergen met besneeuwde bergtoppen, ontelbare eilanden en een geweldig uitzicht over de oceaan staan ons te wachten tijdens deze overtocht. ’s Middags komen we aan in Bergen en verlaten we het schip. We reizen dwars door het landschap naar de Sognefjord, ook wel de ‘Koning der Fjorden’ genoemd. We rijden een prachtige route door het Noorse landschap, zullen een aantal korte overtochten maken en rijden zo naar het hotel in Ørsta.

Dag 4 | Ålesund en Trollstigen
Langs de kust rijden we naar Festøya voor de overtocht naar Solavågen en daarna vervolgen we onze route naar het prachtige Ålesund. Het ‘Venetië van het Noorden’ is schilderachtig gelegen op diverse eilanden aan de Atlantische kust. Een gids zal ons rondleiden door de stad. In 1904 is bijna de gehele stad verwoest door een brand. Met hulp van Keizer Wilhelm II is de stad herbouwd. Tegenwoordig is deze stad bekend als Jugendstilstad. Vanaf de berg Aksla (418 treden omhoog) heeft u een fantastisch uitzicht over Ålesund, de prachtige eilanden en de omliggende bergen. In de middag rijden we via de Storfjord en de Romsdalsfjord naar Åndalsnes. Hier begint het indrukwekkende Romsdalen gebergte. We rijden via het wereldberoemde Trollstigen, één van de mooiste wegen ter wereld, naar Valldal. Dwars door het ruige landschap met mooie watervallen, adembenemende uitzichten en diepe dalen. Bij Valldal aangekomen, nemen we de ferry terug naar het hotel in Ørsta.

Dag 5 | Natuurwonder Geirangerfjord
(optioneel)
Vandaag kunt u kiezen of u meegaat op excursie naar de Geirangerfjord (kosten € 47,- bij boeking reserveren en betalen) of dat u liever bij het hotel blijft en deze dag naar eigen inzicht indeelt. Gaat u mee naar de Geirangerfjord (Werelderfgoed), dan vertrekken we na het ontbijt naar Hellesylt voor een onvergetelijke boottocht. U zult versteld staan van de wonderen der natuur. We varen dwars door de ongerepte natuur van Noorwegen. Het is niet te beschrijven hoe betoverend deze unieke plek is. Na deze tocht meert de boot aan in Geiranger. Hier gaan we van boord en rijden we naar Ørnesvingen voor een fotostop. U heeft hier een werkelijk spectaculair uitzicht over de Geirangerfjord. We maken vervolgens een fotostop in Dalsnibba waar we wederom kunnen genieten van een magnifiek uitzicht. Via Strynefjell rijden we terug naar het hotel in Ørsta.

Dag 6 | Kaupanger en Vik
Het prachtige Noorse landschap zal u vandaag wederom laten verwonderen. Langs het Innvikfjord en het majestueuze Sognefjord rijden we naar het sfeervolle dorpje Kaupanger. Omringd door de grootsheid van de Noorse natuur met haar prachtige fjorden, bergen en valleien, maakt van Kaupanger een geliefde plek. U kunt hier het Sognefjord museum bezoeken (entree ca. NOK 80,-). om een indruk te krijgen van het ontstaan van dit fjord. Of neem een kijkje bij de staafkerk, de trots van het dorp. We rijden verder naar Hella waar we met de ferry een overtocht maken naar Vangsnes. In het plaatsje Vik maken we een stop en kunt u de bijzondere, uit hout gemaakte, staafkerk Hopperstad bezoeken (entree ca. NOK 80,-). Via een route met prachtige uitzichten rijden we verder naar het volgende hotel in de omgeving van Voss.

Dag 7 | Bergen
Na het ontbijt vertrekken we voor een laatste busrit door het betoverende landschap. Een redelijk korte rit naar Bergen waar we nog tijd hebben om deze stad te ontdekken, voor we aan boord gaan van de ferry. Een stadsgids staat hier op ons te wachten en zal ons de mooiste plekjes van de stad laten zien. ’s Middags gaan we aan boord van de ferry voor de nachtovertocht naar Hirtshals.

Dag 8 | Bad Oldesloe
’s Ochtends komen we na het ontbijt op de ferry aan in de Deense havenstad Hirtshals. Van hieruit rijden we naar Ahrensburg.

Dag 9 | Terugreis
We verlaten Ahrensburg en rijden op ons gemak, met diverse pauzes onderweg, terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Diverse middenklasse hotels (3- of 4-sterren) tijdens de rondreis

Kamers: voorzien van bad of douche en toilet. Tijdens de overtocht Hirtshals – Bergen vice versa 2-persoonsbinnenhut met bed, douche en toilet.
Verzorging: ’s ochtends ontbijt en ’s avonds diner in de hotels. Tijdens de ferryovertocht Hirtshals – Bergen vice versa ’s ochtends ontbijt aan boord.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entree- en tolgelden.
Valuta: in Noorwegen betaalt u met de Noorse kroon.

adembenemende landschappen

Noorwegen, fjorden en trollen

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • nachtovertocht Hirtshals – Bergen vice versa
 • verblijf in middenklasse hotels (3- of 4-sterren) tijdens de rondreis
 • ontbijt aan boord tijdens nachtovertocht met de ferry
 • elke ochtend ontbijt in de hotels
 • 6x ’s avonds 3-gangendiner of buffet in de hotels
 • ferryovertocht Oppedal – Lavik
 • ferryovertocht Folkestad – Volda
 • ferryovertocht Hella – Vangsnes
 • stadsgids Ålesund
 • stadsgids Bergen
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 23 augustus 2022
  9 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Natuur

In deze reis staat natuur centraal. We maken bijvoorbeeld veel wandelingen of er is een geweldig uitzicht.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.