Een bezoek aan Normandië staat garant voor cultuur, natuur en een vleugje joie de vivre. U komt meer over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te weten bij een bezoek aan de invasiestranden. Verhalen over Willem de Veroveraar passeren de revue bij een bezoek aan Caen en Bayeux. Tijdens uw reis is er vanzelfsprekend genoeg tijd om te genieten van grootse bouwwerken zoals de abdij van Mont Saint-Michel en de prachtige natuur van het Normandische binnenland en de kust.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf uw opstapplaats reizen we richting Frankrijk, Normandië. We verblijven de komende dagen in het Zenith Hotel Caen in Caen, dat als uitvalsbasis dient voor alle excursies. Caen is een moderne, gezellige en levendige stad, waar in de oude wijken de 1000-jarige geschiedenis nog overval voelbaar is. Na aankomst in het hotel volgt de kamerindeling en heeft u nog even vrije tijd voor het diner.

Dag 2 | Caen en Bayeux
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Mémorial de Caen, een museum en herdenkingscentrum dat gewijd is aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de vrede. Het biedt een uitgebreide kijk op deze periode en heeft diverse tentoonstellingen en collecties (entree ca. € 19,80). Aansluitend gaan we verder op ontdekking in onze verblijfplaats Caen, waar ooit Willem de Veroveraar zetelde. Hij liet hier een vesting bouwen die tegenwoordig nog steeds de stad domineert. Interessant om te bezoeken is ook de Abbaye aux Hommes, Abbaye aux Dames en de Église Saint-Étienne met het graf van Willem de Veroveraar. In het gezellige centrum zijn leuke terrasjes en winkels te vinden. Verder naar Bayeux, waar we een stadswandeling maken. Deze stad is bekend vanwege het beroemde wandkleed “Tapisserie de la Reine Mathilde” dat in het museum Centre Guillaume le Conquérant te bewonderen is (entree ca. € 12,-). Het verbeeldt de geschiedenis van de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar: “Battle of Hastings”. Het middeleeuwse centrum is goed bewaard gebleven.

Dag 3 | Invasiestranden
Een indrukwekkende dagtocht langs bekende stranden en plaatsen gerelateerd aan D-Day. We bezoeken onder andere Arromanches, bekend om de kunstmatige haven die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gerealiseerd. Hier is geschiedenis geschreven en deze wordt nog elk jaar op 6 juni (D-Day) herdacht. In de 360º bioscoop (entree ca. € 7,-), is het net alsof je de Slag om Normandië van dichtbij meemaakt. Tevens bezoeken we het beroemde Amerikaanse kerkhof ‘Colleville War Cemetery’, Omaha Beach en Pointe du Hoc. In de Tweede Wereldoorlog werd Pointe du Hoc bestreken door Duitse bunkers en kanonnen. De Duitsers hadden zes 155 mm kanonnen geïnstalleerd om de landingsstranden te verdedigen.

Dag 4 | Mont Saint-Michel
Vandaag brengen we een bezoek aan Mont Saint-Michel, zeker één van de hoogtepunten van deze reis. Dit eiland voor de kust wordt gekenmerkt door de prachtige abdij. Deze deed onder andere dienst als benedictijnenklooster dat in de 12e en 13e eeuw grote invloed had en veel bedevaartgangers trok. Het middeleeuwse stadje wordt omgeven door Wallen. In de Grande-Rue ziet u onder andere oude granieten huizen, musea en souvenirwinkels. U heeft in de middag vrije tijd om zelf het klooster te bezoeken (entree ca. € 11,-). Aan het einde van de middag keren we terug naar Caen voor het diner.

Dag 5 | Rouen en terugreis
Na het ontbijt brengt u de bagage naar de bus en beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we een ruime stop in Rouen, prachtig gelegen aan de oevers van de Seine. Het heeft een oud centrum waar u doorheen kunt dwalen. U ziet hier onder meer talrijke middeleeuwse vakwerkhuizen, gezellige pleinen en pittoreske straatjes met terrassen. Hoogtepunt is de gotische kathedraal Notre-Dame, met één van de hoogste torens van Frankrijk. Verwachte thuiskomst is in de late avond.

Audiosysteem:
Doordat we gebruik maken van een audiosysteem kunt u de gids te allen tijde uitstekend horen. Hierdoor heeft u de vrijheid om een stukje af te dwalen, bijvoorbeeld om foto’s te maken.

Hotel informatie:

Zenith Hotel Caen *** in Caen
Hotelscore 8.5

Ligging: in Caen, naar het centrum met winkels is het circa 2 kilometer.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant en wifi.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn, televisie en airco.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Frankrijk

Normandië

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 3-sterren Zenith Hotel Caen
 • toeristenbelasting
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners
 • begeleiding door Nederlandstalige reisleiding
 • gebruik audiosysteem (gratis hoofdtelefoontje)
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer à € 225,-

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 13 juni 2024
  5 dagen
  Niet beschikbaar
 • 18 juli 2024
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.