Verken de rijke geschiedenis en ruige landschappen tijdens onze busreis door Normandië en Bretagne. Van de indrukwekkende invasiestranden van D-Day tot de romantische kusten van Bretagne, dompel je onder in de charme van middeleeuwse stadjes, proef de lokale lekkernijen en bewonder adembenemende kastelen. Laat je leiden door het verleden en de pracht van deze Franse regio’s tijdens een onvergetelijke reis vol culturele ontdekkingen.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf uw opstapplaats reizen we richting Frankrijk, Rouen. Uiteraard met diverse pauzes.

Dag 2 | Rouen – Seinedal – Claude Monet Giverny
Voor de middag maken we een stadswandeling met een gids in Rouen. Deze historische stad is doordrenkt van kunst en geschiedenis. Bekend om zijn gotische kathedraal, die Monet inspireerde. De stad ademt middeleeuwse charme, met vakwerkhuizen en smalle straatjes. In de middag bezoeken we het Seine dal, één van de mooiste rivierdalen van Frankrijk. U ziet het indrukwekkende Château de Gaillard, een middeleeuws fort gebouwd door Richard Leeuwenhart. We eindigen vandaag in Giverny met een bezoek aan de tuinen van Monet. Ontdek het kleurrijke huis waar Claude Monet woonde en werkte, met zijn levendige blauwe luiken en zonnige gevel. Wandel door de weelderige schilderachtige tuinen die dienden als inspiratie voor vele beroemde schilderijen.

Dag 3 | Honfleur – Invasiestranden
Na het ontbijt rijden we met onze touringcar richting Honfleur, een pittoresk havenstadje in Normandië, dat charmeert met zijn schilderachtige haven, geplaveide straatjes en kleurrijke vakwerkhuizen. We vervolgen onze tocht langs bekende invasiestranden. We bezoeken onder andere Arromanches, bekend om de kunstmatige haven die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gerealiseerd. Hier bezoeken we het D-Day museum. In de 360º bioscoop (entree ca. € 8,-), is het net alsof je de Slag om Normandië van dichtbij meemaakt. In de avond komen we aan bij onze nieuwe overnachtingsplek in Saint Brieuc waar we dineren en overnachten.

Dag 4 | Granietkust – Calvariebergen
In de ochtend ontdekken we de roze granietkust bij de mondaine badplaats Trégastel. Middagpauze in de historische havenplaats Roscoff met zijn historische huizen met rieten daken. Je proeft nog steeds de middeleeuwse sfeer. ’s Middags stoppen we nog in Guimiliau bij de indrukwekkende calvariebergen met beelden die scènes uit het lijden van Christus uitbeelden. De calvarie in Guimiliau is een belangrijk historisch en religieus monument, wat niemand onberoerd laat. We zijn weer op tijd in het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 5 | Smaragdkust van Cap Fréhel – Saint Malo
Onze eerste stop vandaag is bij Cap Fréhel met zijn machtige vuurtoren. Laat u betoveren door de ongerepte schoonheid. Steile kliffen, begroeid met weelderig groen, rijzen op boven de azuurblauwe zee. We vervolgen onze route richting Dinard, gelegen aan de noordkust van Bretagne deze charmante badplaats nodigt uit om lekker te slenteren en te genieten van een vroege middagpauze. Tijdens een boottocht door de baai naar Saint-Malo kunt u lekker uitrusten en u laten betoveren door de aanblik van het naderende Saint-Malo, waar we aan land gaan. Een historische havenstad, omringd door imposante vestingmuren. Geniet van de unieke maritieme charme. In de loop van de middag volgen we een schilderachtige route langs de Rance-rivier richting Dinan, waar we overnachten.

Dag 6 | Dinan – Mont Saint Michel – Cancale
Na het ontbijt brengen we een bezoek Dinan, een van de mooiste steden van Bretagne. Het toeristentreintje neemt ons mee door de schilderachtige straten langs historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder de middeleeuwse stadsmuren, vakwerkhuizen en de haven aan de Rance-rivier. ’s Middags brengen we een bezoek aan de iconische middeleeuwse abdij Mont Saint Michel. Verder langs de oesterkust naar Cancale, beroemd om zijn sublieme oesters en de prachtige Zöllnerweg voor een verkwikkende wandeling. Terug in Dinan kunt u weer genieten van diner en overnachting.

Dag 7 | Le Mans – Chartres
Na het ontbijt verlaten we Bretagne. Rond de middag pauzeren we in Le Mans met zijn mooie gotische kathedraal en het goed bewaard gebleven middeleeuws centrum met smalle straatjes. Ook hier krijgen we dankzij het toeristische treintje de mooiste bezienswaardigheden te zien. ’s Middags krijgen we een interessante rondleiding in de Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Chartres, stralend na een complete renovatie. We overnachten in de buurt van Chartres / Parijs.

Dag 8 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Door Frankrijk en België rijden we met diverse stops terug naar de opstapplaatsen in Nederland.

Hotel informatie:

Diverse middenklasse 3-sterrenhotels tijdens de rondreis

Kamers: voorzien van bad/douche en toilet.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een dinerbuffet of 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden (buiten het excursiepakket). Deze dienen ter plekke te worden afgerekend. Bij deze reis is er een verplicht excursiepakket bij te boeken, zie hiervoor de prijskolom. De reden dat het pakket niet facultatief is komt doordat er geen alternatief programma mogelijk is voor de excursies gezien deze te afgelegen liggen.

langs de Franse kustlijn

Normandië en Bretagne

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in diverse 3-sterrenhotels
 • toeristenbelasting
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • dinerbuffet of 3-gangendiners
 • gids in Rouen
 • bezoek aan de Calvadosbranderij
 • boottocht in de baai van Saint Malo (1,5 uur)
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • excursies volgens programma
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • verplicht excursiepakket à € 85,- per persoon
 • overige entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer à € 200,-

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 22 september 2024
  8 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.