Na een stukje vlaai en koffie/thee bij de Wilhelminatoren vertrekken we rond 10.30 uur met een gids naar de Eifel. Daar maken we eerst een mooie rondrit. Onze gids leidt u via Brand, Korneliemunster, en Hurtgenwald richting de oevers van de Ruhr. Hier staat een ‘Eifelplatte’ voor ons klaar. Na de lunch wordt de koers voortgezet richting Schleiden, het hart van de Eifel.

Hier bevindt zich het voormalig Nationaal Socialistisch militaire kamp uit de Tweede Wereldoorlog, Kamp Vogelsang. Eenmaal aangekomen, krijgt u een rondleiding met een Nederlandstalige gids (ca. 1,5 uur). Bekijk monumentale, indrukwekkende gebouwen. Proef de geschiedenis en de beklemmende sfeer van het “duistere” verleden van het opleidingsinstituut. Deze indrukwekkende locatie is tegenwoordig een internationale plaats voor tolerantie en een vreedzaam samenleven in Europa. Na de rondleiding heeft u nog enige vrije tijd waarbij u de schitterende omgeving van de Eifel kunt verkennen. Rond 16.00 uur vertrekken we weer naar Vaals waar we de dag afsluiten met een heerlijk 3-gangendiner. Vertrek naar de opstapplaatsen is rond 19.00 uur.

Reisprogramma:
09.45 uur: koffie met vlaai
12.30 uur: lunch
14.30 uur: Ordensburg Vogelsang
17.30 uur: diner
19.00 uur: aanvang terugreis

Historische dagtocht in het teken van WOII

Ordenburg Vogelsang

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • busvervoer
 • koffie/thee met vlaai
 • lunch
 • gids
 • rondleiding Kamp Vogelsang
 • 3-gangendiner

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 25 personen

 • 7 september 2023
  1 dag
  Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info