Onze verblijfplaats is Fulda, een sfeervolle stad in de deelstaat Hessen. Het staat bekend om zijn goed bewaard gebleven oude binnenstad met vakwerkhuizen, historische kerken en gezellige pleinen. Ook brengen we een bezoek aan de Rhön, met zijn glooiende heuvels, mysterieuze veengebieden en schilderachtige bergen.

Dag 1 | Heenreis – Alsfeld
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Alsfeld (op Goede Vrijdag zijn de winkels in Duitsland gesloten), dat bekend staat om zijn goed bewaard gebleven historische binnenstad met vakwerkhuizen. Wandel door de straten van deze oude plaats en bekijk de verschillende bouwstijlen en gedetailleerde houtsnijwerken. Bewonder het iconische symbool van Alsfeld, het stadhuis uit de late 16e eeuw gelegen op het mooie marktplein. Aansluitend rijden we verder naar Fulda. Het hotel ligt in het centrum zodat u na het diner nog een wandeling door de stad kunt maken.

Dag 2 | Fulda
Na het ontbijt gaan we met een gids op verkenning in Fulda. We wandelen door de oude binnenstad met zijn smalle geplaveide straatjes , historische vakwerkhuizen en gezellige pleinen. U ziet onder andere de kathedraal die dateert uit de 18e eeuw. Het is een meesterwerk van barokke architectuur en herbergt het graf van Sint Bonifatius, de bekende missionaris en bisschop. Het interieur van de kathedraal is indrukwekkend, met prachtige fresco’s en een uitgebreid versierd altaar. Aansluitend gaan we lunchen en krijgen we een lekkere stoof- maaltijdsoep. ’s Middags bezoeken we het stadspaleis dat ooit diende als residentie van de prins-bisschoppen van Fulda. Het paleis heeft een prachtige gevel en een binnenplaats met tuinen.

Dag 3 | Rhön – Eerste Paasdag
Vandaag gaan we weer met een gids op pad. Wij gaan op ontdekking in de Rhön, een prachtig natuurgebied gelegen op grens van de deelstaten Beieren, Hessen en Thüringen. Het staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, uitgestrekte plateaus, groene heuvels en adembenemende uitzichten. Een prachtige natuurtocht staat er vandaag op u te wachten.

Dag 4 | Koblenz – Terugreis – Tweede Paasdag
Na op ons gemak ontbeten te hebben laden we de bagage in de bus en rijden we naar Koblenz. Deze stad is gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. Het heeft een rijke geschiedenis, adembenemend landschap en een levendige sfeer. U kunt op eigen gelegenheid Koblenz ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Deutsches Eck, het meest bekende punt van deze plaats. Hier staat het imposante standbeeld van keizer Wilhelm I te paard. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op de rivieren en de omringende heuvels. Of maak een wandeling over de Rheinanlagen, de mooie boulevard langs de oevers van de Rijn. Vervolgens rijden we terug naar Nederland.

 

Hotel informatie:

Hotel Fulda Mitte **** in Fulda
Hotelscore 8.1

Ligging: in het centrum van Fulda.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar en lift.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie en wifi.
Verzorging: ’s morgens ontbijtbuffet en ’s avond een 3-gangen diner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Hessen

Pasen in historisch Fulda en de Rhön

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 4-sterrenhotel in het centrum
 • welkomstdrankje
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 2x een 3-gangen diner
 • 1x Rhöner buffet
 • 1x stoof- maaltijdsoep als lunch in Fulda
 • gids in Fulda
 • gids dagtocht Rhön
 • rondleiding en entree stadspaleis Fulda
 • entree kathedraal Fulda
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 29 maart 2024
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.