Deze paasreis brengt ons naar Itzehoe, een charmant stadje in de deelstaat Schleswig Holstein. Het heeft een pittoreske oude binnenstad met historische gebouwen en gezellige straatjes. Hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de paasvuren van Hamburg. Rond Pasen worden in verschillende delen van Duitsland paasvuren ontstoken als onderdeel van traditionele vieringen. Een boottocht langs de oevers van de Elbe is een unieke manier om deze paasvuren te bewonderen.

Dag 1 | Heenreis – Bremen
We gaan de Duitse grens over en rijden naar Bremen. Het symbool van Bremen zijn de personages uit het beroemde sprookje ‘de Bremer stadsmuzikanten’ van de gebroeders Grimm. U komt ze overal tegen in de vorm van leuke beelden. Vandaag zijn de winkels omwille van Goede Vrijdag gesloten, maar er is genoeg te zien in Bremen. Interessant is een bezoek aan de oudste wijnkelder van Duitsland, de Bremer Ratskeller, gelegen aan het marktplein. Sinds 1409 wordt hier wijn geschonken en tegenwoordig worden hier circa 650 verschillende wijnen aangeboden afkomstig uit de 13 Duitse wijnbouwgebieden. Vervolgens rijden we verder naar het hotel in Itzehoe. Vanavond dineren we in het hotel.

Dag 2 | Itzehoe – Hamburg
De ochtend bent u vrij in Itzehoe, wat dacht u van een wandeling naar het historische centrum of door de groene omgeving. ’s Middags rijden wij naar de Hanzestad Hamburg, waar we onder begeleiding van een gids een rondrit maken. Door de gunstige ligging aan de Elbe, is de stad bereikbaar voor enorme zeeschepen. In de bruisende binnenstad ziet u onder andere historische koopmanskantoren, de St. Michaeliskerk met de grootste torenklok van Duitsland en de oude pakhuizen in de wijk ‘Speicherstadt’. Ook het kleurrijke stadsdeel Sankt Pauli met de Reeperbahn die de ‘meest zondige mijl ter wereld’ wordt genoemd mag natuurlijk niet ontbreken. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid in Hamburg of aan boord tijdens de boottocht dineren. Wanneer u in Hamburg wilt dineren kunt u bijvoorbeeld naar de Hamborger Veermaster gaan, het oudste restaurant aan de Reeperbahn met traditionele Hamburgse gerechten. ’s Avonds maken we een circa 2 uur durende boottocht langs de paasvuren van Hamburg. Vanaf het water heeft u het mooiste uitzicht op de laaiende vlammen op de oever.

Dag 3 | Lübeck – Eerste Paasdag
Na een rustig ontbijt gaan we naar Lübeck, waar we een stadswandeling met gids maken. U ziet de mooiste plekjes van deze Hanzestad tijdens de toer. Daarbij hoort natuurlijk het symbool van de stad ‘de Holsentor’, de beroemde middeleeuwse stadspoort van Lübeck. Ook zien we de Marienkirche, het mooie stadshuis, indrukwekkende koopmanshuizen, verborgen binnenplaatsen en kronkelende steegjes. Aansluitend heeft u vrije tijd in Lübeck. Wanneer het weer het toelaat kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken door de oude binnenstad. Of breng een bezoek aan het Hanzemuseum, waar u alles over de opkomst en val van het Hanzeverbond komt te weten. We rijden terug naar het hotel, waar we vanavond weer dineren.

Dag 4 | Slot Nordkirchen – Terugreis – Tweede Paasdag
Na het ontbijt laden we de bagage in de bus en rijden we naar Slot Nordkirchen. Het kasteel wordt omringd door uitgestrekte tuinen ontworpen in de Franse barokstijl en een prachtig landschap. Maak een ontspannende wandeling door de tuinen. Vanaf een groot aantal plekken in het park heeft u een prachtig uitzicht op het waterslot. Verder ziet u hier onder meer fonteinen, waterpartijen en beeldhouwwerken. Aansluitend verder richting Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Mercator **** in Itzehoe
Hotelscore 8.2

Ligging: rustig gelegen aan de rand van de stad. Het historische stadscentrum ligt op slechts 10 minuten lopen.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar en lift.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, kluisje, minibar, televisie en wifi.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet en op 2 avonden een 3-gangendiner of dinerbuffet (niet op dag 2).
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Schleswig Holstein

Pasen in prachtige Hanzesteden

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 2x een 3-gangendiner of dinerbuffet (niet op dag 2)
 • kleine paasverrassing in de kamer
 • gids in Hamburg
 • gids in Lübeck
 • boottocht langs de paasvuren van Hamburg
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 29 maart 2024
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.