Peaky Blinders is een populaire Britse serie die zich afspeelt in de jaren ‘20 van de vorige eeuw, kort na de Eerste Wereldoorlog. De serie volgt het leven van de beruchte Shelby-familie uit Birmingham en hun betrokkenheid bij illegale activiteiten, zoals gokken, smokkelen en de bescherming van hun buurt. Tijdens deze reis bezoeken we verschillende locaties, die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de opnames van deze serie.

Dag 1 | Rotterdam – Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we naar Rotterdam. De inscheping is pas in de avond, dus u heeft in de middag vrije tijd in Rotterdam. U kunt op eigen gelegenheid dineren. Na de inscheping kunt u relaxen in uw hut, belastingvrij winkelen aan boord of genieten van de faciliteiten en een drankje aan de bar.

Dag 2 | Kingston upon Hull – Victoria Baths – Arley Hall & Gardens
‘s Ochtends geniet u nog van een ontbijt aan boord, waarna wij zullen uitschepen. Bij aankomst in Kingston upon Hull maken we kennis met onze gids voor deze reis, die tot en met de vijfde reisdag met ons mee reist. We beginnen met een stadstour. Kingston upon Hull, ook wel bekend als Hull, is een stad in het oosten van Engeland. De stad staat bekend om zijn maritieme geschiedenis en heeft een prachtige haven. Vervolgens vertrekken we naar Victoria Baths (entree ca. £ 8,-). In de serie was hier de paardenbeurs waar Tommy zijn geliefde May heeft ontmoet. Na het bezoek aan Victoria Baths brengen we een bezoek aan Arley Hall & Gardens (entree ca. £ 11,-). In de serie is dit het landhuis van Tommy Shelby. Het is een historisch landhuis waar wij de adembenemende tuinen van zullen bezoeken. We verblijven de komende twee nachten in de buurt van Bradford of Leeds.

Dag 3 | Haworth – Manchester
Na het ontbijt vertrekken we naar Haworth waar we de historische spoorlijn uit de serie bezoeken. Er staat een gids op ons te wachten bij station Haworth voor een bijzondere ‘Shed Tour’ (inbegrepen). Hij kan u alles vertellen over de oude stoomlocomotieven. Let wel, dit is Engelstalig en gesloten schoeisel is verplicht. Vervolgens bezoeken we onder leiding van onze gids het stadscentrum van Manchester. We maken bijvoorbeeld een wandeling langs de iconische Albert Square en de imposante kathedraal. Bezoek het bruisende Northern Quarter voor kunstzinnige straatkunst en boetiekjes.

Dag 4 | Black Country Living Museum – Birmingham
Vandaag bezoeken we het Black Country Living Museum in West Midlands (entree ca. £ 23,-). Dit openluchtmuseum is in alle zes de seizoenen terug te zien. Het museum is gelegen in Dudley en biedt een meeslepende reis door de industriële geschiedenis met authentieke gebouwen, ambachtslieden en historische transportmiddelen. Na het bezoek aan het museum gaan we naar Birmingham samen met onze reisleider. Wandel zeker langs Hill Street en Custard Factory voor bijzondere streetart met als thema Peaky Blinders. We sluiten de dag af met een smakelijk diner in het hotel gelegen in de omgeving van Birmingham.

Dag 5 | Sheffield
Onderweg naar Kingston upon Hull maken we een tussenstop in Sheffield waar u vrije tijd heeft.
Deze stad is vooral bekend om zijn industriële geschiedenis en levendige cultuur. Schrijver George Orwell benoemde de stad als lelijkste ter wereld, hoewel smaken verschillen is het in ieder geval een boeiende stad om te bezoeken door deze industriële geschiedenis! Tegenwoordig is er veel geïnvesteerd in groen door parken aan te leggen. De stad vormde tussen 1923 en 1928 het decor van een bendeoorlog en past dus perfect in het thema van deze reis. We nemen afscheid van de gids en schepen in voor de overtocht terug naar Nederland.

Dag 6 | Dordrecht – Terugreis
U ontbijt vandaag nog op de ferry. Hierna maken wij nog een kleine uitstap om het contrast met Sheffield aan te duiden. We bezoeken een stad die in de top 10 van mooiste steden van Nederland staat; Dordrecht. Slenter door het eeuwenoude historische centrum en geniet nog van een lunch op eigen gelegenheid. Na wat vrije tijd in Dordrecht rijden we terug naar de opstapplaatsen waar u vandaag in de namiddag/vroege avond aan zult komen.

Hotel informatie:

Diverse 3-sterren hotels tijdens de rondreis

Kamers: bad of douche en toilet.
Verzorging: ’s ochtends ontbijt en ‘s avonds diners in de hotels, op de eerste dag is geen diner inbegrepen (tijdens overtocht). U heeft wel mogelijkheden aan boord om te dineren.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden. Deze dienen ter plekke te worden afgerekend in de lokale valuta.
Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.

Overtocht:

Nachtovertocht Rotterdam – Hull vise versa.

Kamers: tijdens de nachtovertocht Hull – Rotterdam/Zeebrugge overnacht u in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed en eigen badkamer voorzien van douche, toilet en gratis toiletartikelen. Tegen een toeslag kunt u een 2-persoonsbuitenhut met stapelbed boeken.
Verzorging: ’s ochtends ontbijt op de ferry.

Let op: Voor reizen naar Groot-Brittannië dient u in het bezit te zijn van een paspoort.

Engeland in de voetsporen van Tommy Shelby

Peaky Blinders

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • oversteek Rotterdam – Hull per ferry
 • oversteek Hull – Rotterdam per ferry
 • 2x overnachting in de buurt van Bradford/Leeds
 • overnachting in de buurt van Birmingham
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • elke avond diner in hotels
 • ‘Shed Tour’ door gids bij station Haworth
 • extra reisleiding van Hull tot Hull (dus alle reisdagen in Engeland)
 • excursies volgens het programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer en 1-persoonsbinnenhut à € 275,-
 • toeslag 1-persoonskamer en 1-persoonsbuitenhut à € 324,-
 • toeslag 2-persoonsbuitenhut à € 90,- per persoon

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 2 september 2024
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.