Even heerlijk ertussenuit naar het prachtige Moezeldal! Rustig kabbelend baant de Moezel zich een weg door het schitterende landschap omringd door wijngaarden. Overal vindt u gezellige oude stadjes met leuke terrasjes en langs het water kunt u heerlijk wandelen. Met recht kunnen we zeggen dat het Moezeldal een van de meest romantische landschappen van Duitsland is. We overnachten in hotel Traube gelegen in het wijnstadje Löf, direct aan de Moezel.

Dag 1 | Heenreis – Bad Neuenahr
We rijden naar Bad Neuenahr, gelegen in het Ahrdal omgeven door hellingen met wijngaarden. Het is een mondaine stad met diverse kuuroorden, jugendstil huizen, casino’s en prachtig aangelegde parken. U kunt heerlijk wandelen langs de oevers van de Ahr en aansluitend bijkomen op een van de gezellige terrasjes. Vervolgens naar Löf waar we inchecken in het hotel. Hierna heeft u tijd om zelf op ontdekking te gaan in dit mooie wijnstadje.

Dag 2 | Moezeltocht
Vandaag staat een mooie tocht langs de Moezel op het programma! Onze eerste stopplaats is Cochem wat bekend staat om haar steile wijnbergen, prachtig begroeide heuvels en middeleeuwse burcht. Slenter door de schilderachtige binnenstad met prachtige vakwerkhuizen en leuke winkeltjes. Op de terrassen kunt u genieten van plaatselijke specialiteiten en lokale wijnen. Een wandeling naar de Reichsburg is een aanrader, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht. Verder naar Traben-Trarbach, wat een officieel erkent ‘luchtkuuroord’ is. Interessant om te zien is de Brückenstranke, een in 1899 voltooid poortgebouw bij de brug over de Moezel. U kunt hier een mooie wandeling langs het water maken of het centrum ontdekken met zijn kronkelende straatjes. Als laatste brengen we een bezoek aan Bernkastel-Kues, volgens velen de mooiste plaats aan de Moezel. Wat u niet mag missen is de pittoreske binnenstad met het middeleeuwse marktplein. Hier ziet u prachtige vakwerkhuizen en het 17e-eeuwse stadshuis. Geniet in één van de wijnbars van de bekroonde wijnen uit de regio.

Dag 3 | Trier
Vandaag bezoeken we de oudste stad van Duitsland: Trier. Prachtig gelegen tussen de wijnvelden aan de rivier de Moezel. Zodra u een stap in deze oude plaats zet gaat u terug in de tijd van de Romeinen. De schitterende bouwwerken uit deze periode zijn nog steeds te bewonderen zoals de oude stadspoort Porta Nigra of het Amfitheater waar de Gladiatoren gevechten plaatsvonden. Behalve Romeinse overblijfselen ziet u hier ook mooie gebouwen uit de middeleeuwen en Renaissance, kerken, diverse musea, leuke winkels en gezellige pleintjes met oude steegjes. Met een gids maken wij een stadsrondrit, aansluitend heeft u vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. Bezoek ook één van de knusse wijnlokalen en geniet van een heerlijke Moezelwijn.

Dag 4 | Koblenz – Terugreis
Na een rustig ontbijt laden we de bagage in de bus en vertrekken we richting Koblenz, één van de mooiste en oudste steden van Duitsland. Slenter door de eeuwenoude straatjes en geniet van de mooie omgeving. De historische binnenstad met pleintjes, fonteinen en prachtige huizen geven deze stad haar charme. Langs de oevers van de Moezel en de Rijn kunt u heerlijk wandelen. Bezoek bijvoorbeeld Deutsches Eck, dit is de plek waar beide rivieren samenkomen. Deze landtong is het symbool van Koblenz. Aansluitend beginnen we aan de terugreis.

Hotel informatie:

Hotel Traube *** in Löf
Hotelscore 7.9

Ligging: in het wijnstadje Löf, direct aan de Moezel.
Faciliteiten: receptie, restaurant, wijn- en bierstube, terras en lift (de meeste kamers zijn per lift bereikbaar al moeten voor enkele kamers enige treden of een trap genomen worden).
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie en wifi.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

 

Moezel

Romantische Moezel

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 3-sterrenhotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners
 • gids in Trier
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer à € 60,-

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 29 juli 2024
  4 dagen
  Laden
 • 20 oktober 2024
  4 dagen
  Laden
 • 8 november 2024
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.