Rügen, in de Oostzee, is het grootste en meest afwisselende schiereiland van Duitsland. Het heeft steile krijtrotsen, lange zand- en kiezelstranden en een heuvelachtig binnenland met loofwouden en veenland. Het is een populaire vakantiebestemming, ook de Duitsers zelf komen er graag. U zult hier genieten van mooie landschappen, klassieke badplaatsen en kleine vissersdorpjes met hun oude vuurtorens.

Dag 1 | Heenreis
We rijden dwars door Duitsland en over de Stralsundbrücke naar Rügen. Onderweg maken we een stop om te dineren (inbegrepen. We verblijven op Rügen in de Noordelijk gelegen plaats Breege.

Dag 2 | Kap Arkona – Königsstuhl
Deze ochtend heeft u alle tijd om Breege op eigen gelegenheid te verkennen. ’s Middags gaan we vanaf Putgarten met de ‘Arkonabahn’, het toeristentreintje, naar Kap Arkona, het noordelijkste puntje van het eiland (kosten retour ca. € 5,-). Op deze ‘Noordkaap van Duitsland’ hebben we een prachtig uitzicht op de steile krijtrotsen langs de kust. U kunt hier ook de oude vuurtorens bezoeken. We rijden door het Nationaal Park Jasmund naar de Königsstuhl, met een hoogte van 118 meter de hoogste krijtrots op Rügen (entree ca. € 9,50).

Dag 3 | Sassnitz – Binz
We gaan naar Sassnitz met zijn drukke en gezellige haven. U kunt hier heerlijk wandelen, over de 1450 meter lange zeewering bijvoorbeeld. Een absolute aanrader is een circa 1,5 uur durende boottocht langs de kust en de krijtrotsen (kosten ca. € 15,-). Vervolgens gaan we naar Binz. Dit is de grootste en één van de populairste badplaatsen van Rügen, met prachtige historische architectuur, gezellige terrasjes en een afwisselend cultuuraanbod.

Dag 4 | Ralswiek – Stralsund
Van Breege naar Ralswiek, waar het grootste openluchttheater van Noord-Duitsland ligt. Hier wordt jaarlijks het enorme evenement de Störtebeker Festspiele gehouden, het meest succesvolle openluchttheater van Duitsland. We bezoeken tevens Stralsund, tegenover het eiland Rügen. De binnenstad van deze Hanzestad, met haar historische raadhuis en prachtige koopmanshuizen, staat op de Werelderfgoedlijst.

Dag 5 | Hiddensee
U kunt per boot vanuit Breege naar het autoloze eiland Hiddensee (retour ca. € 21,-). Het fraaie landschap is zeer gevarieerd met brede zandstranden, steile rotsen, duinen, weilanden, kwelders en heidegebied. De witte en brede zandstranden van de Hiddensee behoren tot één van de mooiste in Europa. U kunt hier heerlijk wandelen, een fiets huren of een tocht per huifkar maken van ca. 1,5 uur.

Dag 6 | Putbus – Sellin
Putbus wordt vanwege de witte huizen ook wel de ‘witte stad’ genoemd. U ziet hier veel klassieke gebouwen aan het plein en aan het historische slotpark. In Sellin zijn fraaie voorbeelden van de ‘Bädearchitektur’ te zien, de typische bouwstijl van de badplaatsen aan de Oostzee in de 19e eeuw. Een voorbeeld hiervan is het fraaie restaurant op de Seebrücke pier, een prachtig plaatje! We rijden naar Göhren, waar u een leuke rit kunt maken met de ‘Rasender Roland’ (stoomtrein) naar Binz (kosten ca. € 15,- retour).

Dag 7 | Terugreis
We laten Rügen achter ons en rijden terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Gasthof Breeger Bodden in Breege
Hotelscore 8,0

Ligging: in het centrum van Breege op ca. 300 meter van de haven.
Faciliteiten: receptie, restaurant, terras, ligweide en wifi.
Kamers: eenvoudig maar netjes ingericht en voorzien van douche, toilet, telefoon en televisie. De kamers zijn verdeeld over het hoofdgebouw en een bijgebouw. Beide gebouwen hebben geen lift. Er zijn een aantal kamers op de begane grond beschikbaar.
Verzorging: ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een eenvoudig dinerbuffet. Op dag 1 dineren we onderweg, dit is een vast 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entree- en tolgelden.

het grootste schiereiland van Duitsland

Rügen, parel van de Oostzee

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in familie Gasthof onder leiding van een Nederlandse eigenaar
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • elke avond dinerbuffet
 • toeristenbelasting
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 24 juli 2021
  7 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.