De middeleeuwse kerstmarkt in Siegburg is een bezoek meer dan waard. Kom onder de indruk van de aparte sfeer en oude ambachten. In Bonn vindt de kerstmarkt op verschillende pleinen plaats die door gezellige winkelstraten verbonden zijn. De gevels zijn prachtig versierd en het stadhuis wordt in deze periode omgetoverd tot adventskalender.

Dag 1 | Siegburg
In deze periode verandert het marktplein van Siegburg in een middeleeuws winterwonderland. Slenter door de sfeervolle steegjes en langs de tenten van ambachtslieden, handelaars en kooplieden. De traditionele tenten en middeleeuwse kledij zijn authentiek nagemaakt en voeren u terug naar een andere tijd. Op het podium vinden dagelijks voorstellingen plaats van jongleurs en entertainers die u spannende verhalen over de stad kunnen vertellen. Geniet van de zelfgemaakte kerstlekkernijen en ambachtelijke producten die hier worden aangeboden. Denk hierbij aan speenvarken en Mede, een eeuwenoude honingwijn die zowel warm als koud gedronken kan worden. U kunt in Siegburg eten voordat we naar Bonn rijden of in het hotel of één van de restaurants in de omgeving van het hotel. Wanneer u wilt kunt u ook nog een bezoek brengen aan de kerstmarkt van Bonn, deze is tot 21.00 uur geopend.

Dag 2 | Bonn
Na het ontbijt kunt u de kerstmarkt en het centrum van Bonn bezoeken. De kerstmarkt vindt plaats op de Müsterplatz, Bottlerplatz en de Friedenplatz en is een van de grootste en mooiste in Noordrijn-Westfalen. In de meer dan 160 kraampjes wordt onder andere glaskunst, poppen, knuffels en likeuren aangeboden. Warm u op met een Glühwein en een van de heerlijke lokale specialiteiten. De winkels zijn deze dag ook geopend in het gezellige centrum. In de middag rijden we terug naar Nederland, waar we in de vroege avond aankomen.

Hotel informatie:

Intercity hotel **** in Bonn
Hotelscore 8.2

Ligging: bij het centraal station. Naar het stadscentrum is het circa 10 minuten lopen.
Faciliteiten: receptie, lift, gezellige hotelbar en een restaurant.
Kamers: voorzien van douche toilet, föhn, televisie, kluisje en wifi.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Bonn

Siegburg en Bonn

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

  • 1 overnachting in Intercity hotel Bonn
  • ontbijtbuffet
  • excursies volgens programma
  • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
  • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

  • 15 december 2023
    2 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.