Een reis met de perfecte combinatie van natuur en cultuur! Het Spreewald staat op de Werelderfgoedlijst als biosfeerreservaat en is bekend om de prachtige bossen, meren en beekjes. Het vervoer tussen de dorpjes wordt door de vele beekjes vaak uitgevoerd met bootjes. Het Spreewald wordt dan ook wel eens het ‘Venetië van Duitsland’ genoemd, maar door het groene en bosrijke karakter vinden wij een vergelijking met Giethoorn passender. Voor de cultuurliefhebbers maken we een dagtocht naar de hoofdstad van Duitsland: Berlijn.

Dag 1 | Heenreis
Dwars door Duitsland en met meerdere pauzes rijden we naar Cottbus, in het oosten van Duitsland.

Dag 2 | Cottbus
’s Ochtends verkennen we Cottbus onder begeleiding van een gids en ‘s middags kunt u zelf op verkenning gaan. In het historische centrum vindt u fraaie barokke gebouwen, middeleeuwse
torens en poorten. Een aanrader is een bezoek aan een van de mooiste landschapstuinen van Duitsland: Branitzer Park. U kunt hier unieke, groene piramides bewonderen, ontworpen door de excentrieke prins von Pückler. Wandel door het park naar het kasteel waar de prins vroeger heeft gewoond. Hierin is tegenwoordig het Fürst-Pückler-Museum gevestigd.

Dag 3 | Spreewald
Vandaag bezoeken wij het Spreewald met een plaatselijke gids. Dit gebied staat bekend om zijn idyllische waterwegen, pittoreske dorpjes en om de uiterst smaakvolle Spreewalder augurken. De perfecte manier om van de schitterende natuur te genieten is middels een traditionele boottocht
met een Spreewaldkahn. In Lübbenau stappen we op de boot en varen we naar Lehde, voor een kort oponthoud. Vervolgens zetten we de boottocht voort. Aansluitend heeft u nog vrije tijd in Lübbenau, de geheime hoofdstad van het Spreewald. Bezoek de charmante oude binnenstad en vergeet niet van de Spreewald augurken te proeven!

Dag 4 | Berlijn
Natuurlijk kunnen wij een bezoek aan de hoofdstad van Duitsland niet overslaan. In de ochtend laat een gids ons de mooiste en interessantste plekjes van de stad zien. Na de middag heeft u vrije tijd om Berlijn verder te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Hackesche Höfe met zijn gezellige boetiekjes en jugendstil gevels. De hoven zijn met elkaar verbonden, typisch voor de Berlijnse architectuur. Of ga de Fernsehturm op de Alexanderplatz omhoog waar u vanaf het panoramaplatvorm een fantastisch uitzicht over de stad heeft.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt verlaten wij deze mooie omgeving en rijden dwars door Duitsland terug naar Nederland.

 

Hotel informatie:

Hotel Dorotheenhof *** in Cottbus
Hotelscore 7.3

Ligging: gelegen op 1,4 kilometer van het centrum bij de oude veemarkt. Bushalte 150 meter van het hotel en naar het centraal station 500 meter.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, terras, Biergarten en lift.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn, televisie en wifi.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner of dinerbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Spreewald

Spreewald met Berlijn

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 3-sterrenhotel met lift
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners of dinerbuffet
 • gids in Cottbus
 • gids tijdens Spreewaldtocht
 • boottocht met Spreewaldkahn
 • gids in Berlijn
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 24 juli 2023
  5 dagen
  Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.