Toscane, beroemd om Florence, Pisa en Lucca en alle grote namen die daar aan verbonden zoals onder andere Leonardo da Vinci en de familie Medici. Maar tijdens deze reis ontdekken wij de onbekende ‘parels van de Toscane’ die absoluut de moeite waard zijn. We bezoeken pittoreske dorpjes gelegen in het heuvelachtige landschap met zijn unieke natuur. In Collodi komt de fabel van Pinokkio tot leven en in Borgo a Mozzana zien wij de “Duivelsbrug”. Tijdens de excursie naar Elba treden wij in de voetsporen van Napoleon tijdens zijn ballingschap en kunt u een bezoek brengen aan zijn “Gouden kooi”.

Dag 1 | Heenreis
Na de eerste kennismaking met chauffeur en medereizigers, rijden wij met verschillende pauzes door naar ons overnachtingsadres.

Dag 2 | Lido di Camaiore
Dwars door Oostenrijk of Zwitserland vervolgen wij onze weg naar de Versiliakust waar wij vijf nachten zullen verblijven.

Dag 3 | Collodi-Pistoia
Na het ontbijt vertrekken wij richting onze eerste stop van vandaag: Collodi. Iedereen kent de fabel van het houten poppetje dat tot leven komt, Pinokkio. De schrijver van het verhaal, Carlo Lorenzini, ontleende zijn schrijversnaam “Collodi” aan het dorp waar zijn moeder was geboren. Hier ligt ook één van de mooiste villa’s van de Toscane, Villa Garzoni. De bijbehorende indrukwekkende tuin met vlinderhuis, bereikt men via een prachtig gedecoreerde dubbele trap. We rijden verder naar het volgende typisch Toscaanse stadje: Pistoia, ook wel “het kleine Florence” genoemd. Ontdek het levendige plein “Piazza del Duomo” met een mooie Campanile die een uniek uitzicht biedt over de stad. Waar u in Florence tussen massa’s toeristen staat, kunt u hier in rust genieten van deze prachtige bouwwerken.

Dag 4 | Vrije dag
Vandaag kunt u de gehele dag naar eigen wens invullen. Lido di Camaiore is direct aan het strand gelegen en heeft een brede wandelpromenade waar u heerlijk overheen kunt slenteren. Vanuit Lido di Camaiore zijn tevens ook prima treinverbindingen naar andere plaatsen in de buurt, zoals bijvoorbeeld Massa en Carrara. De regio van Massa en Carrara staat vooral bekend om de bergketen Alpi Apuane waar het wereldberoemde Carrara Marmer vandaan komt. Men kan dan ook wit en blauw gemarmerde historische monumenten in deze regio terugvinden. Tip: boek ter plaatse een marmertour en ontdek hoe het marmer gewonnen wordt.

Dag 5 | Piombino – Elba
Vanuit het hotel rijden wij naar Piombino. De stad is gelegen in de provincie Livorno en was een Etruskische havenstad. Er zijn dan ook verschillende oude monumenten terug te vinden zoals bijvoorbeeld ‘De Rivellino’. Deze ommuurde stadspoort is het oudste monument in de stad. Echter is Piombino vooral bekend om zijn directe ferryverbinding naar Elba. De overtocht van Piombino naar Portoferraio/Elba duurt ca. 1 uur (kosten ca. € 35,- retour). Het eiland van de verbannen Napoleon! De idyllische straatjes in het historische centrum van Portoferraio zijn absoluut een bezoek waard net als de oude burchten Forte Stella, Forte Falcone en Forte Inglese. Treed in Napoleons voetsporen en bezoek zijn villa en museum: ’Palazza dei Mulini’. Gedurende de 10 maanden ballingschap leefde Napoleon in deze “Gouden kooi”.

Dag 6 | Toscaanse binnenland
Vandaag staat het onontdekte Toscaanse binnenland op het programma. We beginnen in Seravezza, gesticht in 1515 en bekend om de winning van marmer. Vlakbij het centrum van de stad ligt de voormalige zomerresidentie van de familie Medici, het Medici Paleis uit de 16e eeuw. We vervolgen onze weg naar Castelnuovo di Garfagnana. Deze plaats wordt gezien als de hoofdstad van de regio Garfagnana. De grootste trekpleister op het Piazza Umberto I is het kasteel Rocca Ariostesca waarin een archeologisch museum gevestigd is. We rijden verder naar Castiglione di Garfagnana. Het historisch centrum is nog volledig ommuurd door een stadswal. U kunt heerlijk door de straten slenteren en genieten van de oude bouwwerken. Aansluitend bezoeken we Barga, één van de mooiste plaatsen in de Toscane. Prachtig en hoog gelegen in een groene omgeving. Op het hoogste punt is de kerk Chiesa del Mille gebouwd, waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Onze laatste stop van vandaag is bij Borgo a Mozzana bekend om de brug Ponte del Diavolo, tevens bekend als Ponte della Maddalena.

Dag 7 | terugreis
Na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk of Zwitserland voor onze tussenovernachting.

Dag 8 | Nederland
Met verschillende tussenstops rijden wij terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Piccolo Mondo *** in Lido di Camaiore
Hotelscore 9,1

Ligging: in het centrum van Lido di Camaiore, naar het strand is het circa 400 meter.
Faciliteiten: 24-uursreceptie, bar, restaurant, lift, wifi, tuin en zonneterras.
Kamers: douche, toilet, föhn, televisie en airco.
Verzorging: ’s morgens een ontbijtbuffet en ‘s avonds een 4-gangendiner met keuze (keuze vanaf de tweede avond) en saladebuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve eventuele entreegelden.

Versilia kust

Toscane: van Pinokkio tot Napoleon

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • 3-sterrenfamiliehotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 4-gangendiners met keuze en saladebuffet (keuze niet van toepassing in overnachtingshotels)
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco
 • 18 april 2021
  8 dagen
  Laden
 • 4 oktober 2021
  8 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.