Verken de betoverende Keltische wereld tijdens onze reis naar Schotland en Ierland. Van de majestueuze Schotse Hooglanden naar het schilderachtige eiland Ierland. Ontdek de rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en warme gastvrijheid op deze onvergetelijke reis.

Dag 1 | Heenreis – overtocht
Vanaf de opstapplaatsen rijden we richting de haven van Rotterdam. Hier gaan we aan boord van de veerboot van P&O Ferries voor de overtocht naar Engeland. Geniet van het rijkelijke dinerbuffet aan boord en het afwisselende entertainment-programma. We overnachten aan boord.

Dag 2 | Hull – Glasgow/Clydebank
Lekker uitgerust begint onze dag aan boord met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Aangekomen in de Oost Engelse haven van Hull, verlaten we de ferrie per bus en rijden we richting het noordwesten om de Schotse grens te passeren. We bezoeken hier de Gretna Green smederij (inbegrepen in entreepakket). We vervolgen onze reis naar The Golden Jubilee Hotel in Glasgow/Clydebank, wat een fijne ervaring belooft.

Dag 3 | Glasgow/Clydebank – Inverness
Na het ontbijt beginnen we met een 2 uur durende rondrit, onder begeleiding van een gids, van Glasgow naar Inverness. Bewonder de historische Glasgow Cathedral en George Square. We vervolgen de reis naar de adembenemende Loch Lomond, de vallei van Glen Coe en Loch Ness, waar het mysterieuze Urquhart Castle zich langs de oevers bevindt. Misschien herkent u deze locatie wel van de serie “Outlander”. Onderweg onthult de gids de rijke geschiedenis van deze iconische locaties. De tour eindigt in het betoverende Inverness, waar u de magie van Schotse hooglanden kunt ervaren. Een onvergetelijke tocht die de pracht van Glasgow en de natuurlijke schoonheid van Schotland combineert. We overnachten in het Graigmonie hotel.

Dag 4 | Schotse Hooglanden
Onder leiding van een gids verkennen we het prachtige platteland van Schotland aan de Atlantische kust. We passeren valleien, watervallen en kloven. We zien de Corrieshalloch Gorge, een indrukwekkende kloof met spectaculaire watervallen, die overspant wordt door een hangbrug. Corrieshalloch Gorge is een natuurlijk juweel dat de grootsheid van de Schotse natuur onthult. We komen bij het kleine vissersdorpje Gairloch. Gelegen in de buurt van de Inverewe-tuinen (inbegrepen in entreepakket). Dankzij de warme golfstroom kunnen exotische planten hier gedijen. Een betoverende bestemming voor liefhebbers van tuinen en natuurschoon. Door het prachtige landschap voert de reis terug naar het Craigmonie Hotel.

Dag 5 | Inverness – Edinburgh
Door magische landschappen langs Tomintoul en Bridge of Gairn reizen we via het prachtige Cairngorms Nationaal Park richting Edinburgh. Hier worden we begeleid door een gids zodat we alle plekken die meer dan de moeite waard zijn, te zien krijgen. We overnachten in het Braid Hills Hotel in Edinburgh.

Dag 6 | Edinburgh
De chauffeur heeft vandaag zijn vrije dag. Maar gelukkig heeft de gids ons gisteren wegwijs gemaakt in deze interessante stad. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van de busverbinding naar het centrum (bushalte vlakbij het hotel). Verken het betoverende Edinburgh op eigen gelegenheid. Bewonder de koninklijke pracht van Holyrood Palace, de voormalige Schotse residentie van de Koningin. Wandel over de historische Royal Mile, geniet van een drankje in een van de straatcafés of winkel op het bruisende Princes Street. U kunt de tijd natuurlijk ook gebruiken voor een gedetailleerd bezoek aan het kasteel van Edinburgh. Hoe dan ook een onvergetelijke mix van geschiedenis, cultuur en plezier.

Dag 7 | Edinburgh – Cairnryan
We verlaten Edinburgh en rijden via Glasgow langs de westkust van Schotland. We naderen het betoverende Culzean Castle & Country (inbegrepen in entreepakket). Majestueus gelegen aan de kust van de Firth of Clyde, het schitterend Schots landgoed staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en uitgestrekte landschapspark. Gebouwd in de 18e eeuw, biedt het kasteel een rijke geschiedenis en een panoramisch uitzicht op zee. Het omliggende landgoed herbergt weelderige tuinen, bossen en avontuurlijke paden. We vervolgen onze reis naar Cairnryan waar we met de veerboot van Stenaline de overtocht naar de hoofdstad van Noord- Ierland zullen maken. Rond 18.00 uur arriveren we in Belfast waar we in de omgeving overnachten.

Dag 8 | Belfast-Sligo
‘s Ochtends worden we begeleid door een gids. Belfast werd gekenmerkt door handel en industrie. In de haven bevindt zich het Titanic museum, het beroemde passagiersschip dat in 1912 zonk. Het is een bloeiende handelsstad met Victoriaanse straten. We bereiken de betoverende Giant’s Causeway, een natuurwonder van basaltkolommen aan de kust. Wellicht is er nog tijd voor een tussenstop in Derry, de tweede grootste stad van Noord-Ierland met een turbulente geschiedenis. U kunt er bijvoorbeeld een wandeling over de stadsmuren maken. We overnachten in Sligo.

Dag 9 | Sligo – Galway
Vandaag doorkruisen we de ongerepte pracht van Connemara National. Moerassen en heidegebieden, waar bruine en violette tinten een intrigerend contrast vormen met de ruige Atlantische kust. Misschien hebben we tijd voor een bezoek aan het charmante Clifden, de regionale hoofdstad. Bewonder de indrukwekkende Kylemore Abbey. De dag eindigt met een verkenning van Galway, gelegen aan de rivier de Corrib, met zijn universiteit, diverse attracties, en levendige pubs en cafés. via een onvergetelijke trip die de natuurlijke schoonheid en rijke cultuur van West-Ierland onthult, bereiken we ons overnachtingshotel in Galway.

Dag 10 | Galway/Salthill – Dublin
We reizen richting Dublin. Halverwege liggen de ruïnes van het kloostercomplex Clonmacnoise. Hier, te midden van hoge kruisen, kerkruïnes en opvallende ronde torens, wordt de rijke geschiedenis van het vroege christelijke Ierland tastbaar. U kunt eventueel een bezoek brengen aan het informatiecentrum. ‘s Middags reizen we verder naar Dublin. We passeren de iconische plekken zoals O’Connell Street, Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedral en de elegante Georgische rijtjeshuizen onder leiding van een gids. De dag eindigt in het hart van Dublin voor onze laatste overnachting in het Travelodge City Center Hotel.

Dag 11 | Dublin – Hull
In de ochtend verlaten we Ierland per veerboot richting Holyhead. Na aankomst rijden we met onze touringcar verder door Noord Wales naar Hull voor onze nachtovertocht. Geniet aan boord weer van het avondeten en alle faciliteiten.

Dag 12 | Rotterdam – terugreis
In de ochtend kunt u nog in ons drijvende hotel genieten van het ontbijt om vervolgens met de bus verder te rijden naar de opstapplaatsen.

Hotel informatie:

Diverse middenklasse hotels (3- of 4-sterren) tijdens de rondreis

Kamers: voorzien van bad of douche en toilet. Tijdens de overtochten Rotterdam – Hull, vice versa
2-persoonsbinnenhut met douche en toilet (stapelbed).
Verzorging: ’s ochtends ontbijt en ’s avonds diner in de hotels. Tijdens de overtocht Rotterdam – Hull, vice versa, ’s avonds diner en ‘s ochtends ontbijt aan boord.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve niet genoemde entree- en tolgelden. We hebben voor u een entreepakket samengesteld voor 4 interessante bezienswaardigheden; Greta Green, Inverewe Gardens, Culzean Castle en Urquhaert Castle. Gezien er geen andere uitwijkmogelijkheden in deze gebieden zijn, is dit een verplicht entreepakket, zie prijskolom.
Valuta: in Schotland betaalt u met de Britse pond en in Ierland betaalt u met euro’s.

Let op: Voor reizen naar Groot-Brittannië dient u in het bezit te zijn van een paspoort.

Keltische Pracht, van de Schotse Hooglanden tot Ierland

Unieke combireis: Schotland en Ierland

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • nachtovertochten Rotterdam – Hull, vice versa
 • verblijf in goede tot zeer goede middenklasse hotels tijdens de rondreis waarvan:
  > 5x hotelovernachting inclusief diner en ontbijt in de hotels in Schotland
  > 4x hotelovernachting inclusief diner en ontbijt in de hotels in Ierland
 • 2x ontbijt en diner aan boord tijdens de overtochten Rotterdam – Hull, vice versa
 • 2 binnenlandse ferryovertochten van Cairnryan naar Belfast en van Dublin naar Holyhead
 • gidsen in Glasgow, Schotse Hooglanden, Edinburgh, Belfast en Dublin
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • verplicht excursiepakket bij boeking op te geven à € 65,- per persoon
 • overige entreegelden
 • toeslag 1-persoonskamer en binnenhut à € 565,-
 • toeslag 2-persoonsbuitenhut à € 30,- per persoon

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 6 juni 2024
  12 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.