De Hoogtepunten van Voralberg en Bodensee: Mellau Blumeninsel Mainau Abdij en Stiftbibliotheek Sankt Gallen Silvretta Hochalpenstrasse ma Schweizerische Triennale der Skulptur Bad Ragaz Dornbirn Bludenz Feldkirch Chur Rhätische Bahn Arosa Vaduz Liechtenstein Wieskirche Füssen Zeppelin Hangar Lindau

 

Dag 1 zo Mellau
Over de Duitse autosnelwegen met natuurlijk regelmatige rustpauzes, naar ons vaste verblijfhotel Hotel Engel in Mellau (Voralberg) Oostenrijk.

Dag 2 ma Rappenlochschlucht – Bregenz
‘s Morgens naar de Rappenlochschlucht, een diepe kloof met adembenemende rotsformaties en watervallen. De wandeling door de kloof duurt circa anderhalf uur. Daarna gaan we verder naar Bregenz, een intiem stadje met een schitterende ligging. Als u hier uitkijkt over de Bodensee, ziet u rechts Duitsland liggen en links in de verte de bergen van Zwitserland. Diegene die liever niet zo lang wandelen brengen een kort bezoek aan Dornbirn.

Dag 3 di Blumeninsel Mainau Abdij en Stiftbibliotheek Sankt Gallen
De aartshertog van Baden liet hier onder andere citroenbomen, palmen en magnolia’s planten. Eén van de zeven werelderfgoederen uit Zwitserland is de abdij van Sankt Gallen. Het bijzondere aan deze abdij is de oudste bibliotheek ter wereld. Het is in het bezit van meer dan 150.000 werken. Ook de kathedraal behoort bij deze abdij en is zeker het bezichtigen waard. Het is in het bezit van één van de drie oudste klokken van Europa.

Dag 4 wo Alpinarium in Galtür en de Silvretta Hochalpenstrasse
Het Alpinarium in Galtür is een belangrijk onderdeel van de 345 meter lang en 19 meter brede beschermmuur die is neergezet na de verwoestende lawine van 23 februari 1999. De bijzondere combinatie van beschermmuur en museum maakt het Alpinarium Gältur een bijzonder informatie-, documentatie- en expositiecentrum. De spectaculaire Silvretta Hochalpenstrasse verbindt het Montafon in Vorarlberg met het Paznauntal in Tirol. 34 Haarspeldbochten brengen u naar de Bielerhöhe op 2032 meter hoogte. Bij het stuwmeer krijgt u de gelegenheid om te lunchen en een wandeling te maken. De avond wordt afgesloten met een gezellige muziekavond in het hotel.

Dag 5 do Feldkirch Bludenz Sennerei Warth
Feldkirch beschikt over een van de best bewaard gebleven middeleeuwse binnensteden van Oostenrijk. Zo vind je er een kasteel, stadspoorten, kloosters en tal van oude huizen. Feldkirch ligt in het dal van Rijn, vlakbij waar deze rivier samenkomt met de Ill. Het centrum van Bludenz is klein en overzichtelijk. Je vind er nauwe straten met daarlangs schilderachtige gevels uit de 17e eeuw. Op de terugweg naar Mellau maken we een korte stop in een Sennerei in Warth.

Dag 6 vr Chur Rhätische Bahn Arosa Vaduz Liechtenstein
Deze oudste stad van Zwitserland bekoort te midden van een indrukwekkend berglandschap met een doolhof van steegjes en historische gebouwen. In Chur nemen we de Rhätische Bahn naar Arosa nemen .Tijdens deze ruim één uur durende treinrit wordt een hoogteverschil van 1000 meter overwonnen. Na een kort verblijf in Arosa gaan we weer terug met de trein. U zult genieten van de prachtige uitzichten. Vaduz is de hoofdstad van Liechtenstein: De blikvanger is het kasteel dat hoog boven de stad uittorent en waar de vorst Hans Adam II woont. Ook in Vaduz kunt u de kunstwerken van de Triennale bewonderen.

Dag 7 za Vrije dag
Vandaag een vrije dag. De omgeving is uitermate geschikt om te wandelen en/of te zwemmen. Dankzij de gratis Inclusive Card Bregenzerwald kunt u met de gratis streekbus naar Damuels. Daar met de comfortabele 4-persoons stoeltjeslift Uga-Express naar het startpunt van de mooiste wandeltochten in de regio. Dan met de streekbus of op hoogte terugwandelen naar Mellau. U kunt de dag ook doorbrengen in het heerlijk verwarmde zwembad in Mellau.

Dag 8 zo Schweizerische Triennale der Skulptur Bad Ragaz Dornbirn
Om de drie jaar transformeert Bad Ragaz in Europa’s grootste openlucht sculptuurtentoonstelling Triennale Bad RagARTz. Dan genieten meer dan 500.000 bezoekers van meer dan 400 sculpturen bestaande uit in totaal 2.400 ton kunst. In Dornbirn kunt u kiezen uit een bezoek aan de stad of aan het grootste Rolls-Royce-Museum ter wereld of de Kabelbaan met een prachtig uitzicht op het Rijndal, de Zwitserse bergen en de Bodensee (entrees niet inbegrepen).

Dag 9 ma Zeppelin Museum Zeppelin Hangar Lindau
In het Zeppelin Museum vindt u de meest omvangrijke en belangrijke verzameling over de geschiedenis en techniek van de zeppelinluchtvaart. Restaurant Zeppelin Hangar biedt u een mooi uitzichtspunt van vertrekkende en landende Zeppelins. Lindau is een schilderachtige middeleeuwse stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Er staan vele prachtige barokke kerken en historische gebouwen. De ligging is uniek: een historisch eiland met een onmiskenbare charme, omgeven door een glashelder meer en de zachtgroene ommelanden.

Dag 10 di Terugreis
Na het ontbijt gaan we weer terug naar Nederland. Afscheidsdiner in Soerendonk.

 

Optioneel: excursiepakket € 78,-  entree- en tolgelden Silvrettapas, Alpinarium Galtür, Triennale der Skulptur Bad Ragaz en Vaduz, Insel Mainau, Abdij en Stiftbibliotheek Sankt Gallen, Zeppelin Museum Friedrichshafen, Rhätische Bahn van  Chur naar Arosa v.v. In verband met tijdige reserveringen is het noodzakelijk bij de boeking aan te geven of u gebruik wilt maken van het entreepakket.

Hotel informatie:

Hotel Engel *** in Mellau
Hotelscore 8,9

Ligging: gelegen in het centrum van Mellau.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, terras en gratis wifi.
Kamers: alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van bad of douche en toilet, telefoon, televisie en balkon.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangendiner met keuze uit het hoofdgerecht en saladebuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve entree- en tolgelden.

Mellau

Voralberg en Bodensee met Jan Larmit

Nét dat beetje meer

Inbegrepen: 

 • prima verzorgd 3-sterren familie hotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet met bio-hoek
 • 4-gangen diners met keuze uit het hoofdgerecht en saladebuffet
 • Afscheidsdiner in Soerendoek
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur en reisleider
 • uitvoerige documentatie
 • luxe Comfort Class bus met minibar, toilet en airco
 • Inclusive Card Bregenzerwald
 • alle excursies zijn inbegrepen indien bijgeboekt (exclusief entrees)

Niet inbegrepen:

 • € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking van maximaal 9 personen
 • € 15 reserveringskosten per boeking
 • lunches
 • consumpties
 • excursiepakket
 • 26 september 2021
  10 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)