Het Vorarlberg ligt in het uiterste westen van Oostenrijk, tussen de Bodensee en de Arlberg. Deze regio staat bekend om zijn mooie natuur, hoge alpen en gezellige plaatsjes. Vanuit Hotel Engel, gelegen in Mellau, maken we verschillende excursies in de regio. Dankzij de gunstige ligging van het Vorarlberg brengen we ook een bezoek aan Duitsland, Zwitserland én Liechtenstein.

Dag 1 | Heenreis
Via Duitsland rijden we naar Mellau in Oostenrijk.

Dag 2 | Rappenlochschlucht – Bregenz
’s Morgens gaan we naar de Rappenlochschlucht, een kloof met adembenemende rotsformaties en watervallen. De wandeling door de kloof duurt circa anderhalf uur. Daarna gaan we verder naar Bregenz, een intiem stadje met een schitterende ligging. Als u hier uitkijkt over de Bodensee, ziet u rechts Duitsland liggen en links in de verte de bergen van Zwitserland.

Dag 3 | Chur – Arosa
Chur is de oudste stad van Zwitserland en was de toegangspoort tot belangrijke handelsroutes en alpenpassen. Deze hoofdstad van Graubünden ligt midden in een indrukwekkend berglandschap en heeft een doolhof van steegjes en historische gebouwen. U kunt hier de Rhätische Bahn naar Arosa nemen (ca. CHF 32,- retour). Tijdens deze ruim één uur durende treinrit wordt een hoogteverschil van 1.000 meter overwonnen. U zult genieten van de prachtige uitzichten! Vanuit Chur rijden we terug naar het hotel.

Dag 4 | Feldkirch – Vaduz
Feldkirch is één van de mooiste middeleeuwse stadjes van Oostenrijk. U vindt hier geplaveide straatjes met bogengalerijen en pastelkleurige huizen. Vervolgens naar de hoofdstad van Liechtenstein: Vaduz. De blikvanger is het kasteel dat hoog boven de stad uittorent, waar de vorst Hans Adam II woont. Ontdek de stad bijvoorbeeld met het stadstreintje. Tijdens de 35 minuten durende rit ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden (ca. CHF 11,-).

Dag 5 | Lindau
Het Duitse Lindau is schitterend gelegen op een eiland in de Bodensee. Aan de kerken met hun uivormige koepels en de fraaie muurschilderingen op de huizen is nog goed te zien dat de handel met Italië hier een zekere welvaart bracht. Tip: maak een boottocht over de Bodensee of een ontspannende wandeling langs de promenade en geniet van het schilderachtige uitzicht op het meer, de bergen en de historische gebouwen.

Dag 6 | Vrije dag
Vandaag een vrije dag. De omgeving van Mellau is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen. Als u het vandaag rustig aan wilt doen, kunt u ook naar het buitenzwembad van Mellau gaan.

Dag 7 | Lünersee – Bludenz
De Lünersee is een prachtig bergmeer, gelegen te midden van de Oostenrijkse Alpen. Vanaf de parkeerplaats in dal kunt u met de Lünerseebahn (kosten ca. € 21,50 retour) naar het meer gaan. Deze kabelbaan biedt adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en valleien. Boven aangekomen kunt u een wandeling rondom het meer maken (ca. 1 ½ uur). De middag brengen we door in Bludenz, met leuke winkeltjes en statige 17e-eeuwse koopmanshuizen. Zoetekauwen willen wellicht naar het ‘Milka Lädele’, het kleine museum en de fabrieksoutlet van het beroemde chocolademerk. Hier komt u eindelijk te weten waarom de ‘Milka-koe’ lilakleurig is…

Dag 8 | Silvretta Hochalpenstrasse
Via Bludenz naar de spectaculaire Silvretta Hochalpenstrasse (tol ca. € 4,50). Deze Alpenweg verbindt het Montafon in Vorarlberg met het Paznauntal in Tirol. Verwacht 34 haarspeldbochten naar de Bielerhöhe op 2.032 meter hoogte. We rijden helemaal naar boven tot aan het stuwmeer. Hier krijgt u de gelegenheid om te lunchen en een wandeling te maken.

Dag 9 | Dornbirn
Dornbirn is de grootste stad van het Vorarlberg. Interessant is onder meer de Marktplatz met het Rote Haus en de Sankt Martin kerk. Met de gondelbaan kunt u naar de top van de Karren (ca. € 16,40 retour). Vanaf het terras van het bergrestaurant heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. In de vroege middag rijden we terug naar Mellau, zodat u hier nog vrije tijd hebt.

Dag 10 | Terugreis
Via Duitsland rijden we met diverse pauzestops terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Engel *** in Mellau
Hotelscore 8.3

Ligging: gelegen in het centrum van Mellau.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, terras en gratis wifi.
Kamers: alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van douche, telefoon, televisie, kluisje en balkon.
Verzorging: ‘s ochtends ontbijtbuffet en ‘s avonds een 4-gangendiner met keuze uit hoofdgerecht (vanaf de 2e dag) en saladebuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entree- en tolgelden.

Duitsland - Oostenrijk - Liechtenstein - Zwitserland

Vorarlberg, reis door vier landen

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in goed 3-sterren hotel met lift
 • welkomstdrankje met Bregenzerwälder specialiteiten
 • elke ochtend ontbijtbuffet met bio-hoek
 • 4-gangendiners met keuze uit hoofdgerecht (vanaf de 2e dag) en saladebuffet
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Niet inbegrepen:

 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 (per boeking, maximaal 9 personen)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • entree- en tolgelden
 • toeslag 2-persoonskamer alleengebruik à € 190,-

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 9 juni 2024
  10 dagen
  Volgeboekt
 • 19 augustus 2024
  10 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.