Via de invasiestranden van Normandië tot aan de ‘codekrakers’ van Bletchley Park in Engeland reizen we naar de belangrijkste plekken die in het teken staan van de bevrijding. We bezoeken o.a. Pointe du Hoc, waar de bominslagen nog altijd zichtbaar zijn en het Churchill Museum in Londen, waar het kantoor van Winston Churchill was gevestigd tijdens de oorlog. Uiteraard staan we ook stil bij de vele helden die het leven lieten tijdens gevaarlijke missies. Een leerzame en bijzondere reis geheel in het teken van de bevrijding!

Dag 1 | Heenreis
We rijden naar Vire, waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

Dag 2 | Invasiestranden
6 juni 1944, D-Day: duizenden Britse, Canadese en Amerikaanse soldaten komen gelijktijdig aan op vijf stranden in Normandië. Een belangrijk keerpunt in de oorlog. We bezoeken vandaag en morgen de plekken waar 77 jaar geleden geschiedenis werd geschreven. We beginnen bij het Caen Memorial Center (entree ca. € 19,80). Vervolgens naar Colleville-sur-Mer, waar in de duinen, uitkijkend over het strand van Omaha Beach, de Amerikaanse begraafplaats ligt. Oneindige rijen van witte kruizen herinneren aan de vele helden die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Ook bezoeken we Omaha Beach (één van de vijf invasiestranden) en Pointe de Hoc. De plek waar de kwetsbaarheid van de geallieerde troepen zeer duidelijk wordt. De vele bomkraters, beschadigde bunkers en kogelinslagen zijn na al die jaren nog altijd zichtbaar.

Dag 3 | Invasiestranden
We bezoeken de Batterij van Longues-sur-Mer, één van de best opgestelde verdedigingswerken van de Duitsers om de landingen van de geallieerden tegen te houden. Vervolgens gaan we naar Arromanches, bekend van de kunstmatige haven die hier werd aangelegd. We bezoeken de 360˚ bioscoop, waar u een indrukwekkende film over D-Day kunt bekijken (entree ca. € 6,50). In Musée du Débarquement leert u alles over de aanleg van de kunstmatige haven (entree ca. € 8,20). We gaan verder naar Juno Beach, waar de Canadezen en Britten aankwamen. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Canadese begraafplaats in Bény-sur-Mer.

Dag 4 | Pegasus Bridge – Overtocht Engeland
Tien minuten na middernacht op 6 juni 1944 landde de eerste parachutist even ten oosten van Ouistreham. Vele duizenden volgden. Hun missie was de “Pegasus Bridge” te veroveren en intact te houden zodat de geallieerden over de brug verder landinwaarts konden trekken. Deze ochtend bezoeken we de replica van de brug in het Pegasus Bridge Museum, waar u alles kunt leren over deze missie (entree ca. € 8,-). ’s Middags maken we de overtocht naar Engeland. U kunt op eigen gelegenheid dineren aan boord.

Dag 5 | Bletchley Park
Tijdens de oorlog verstuurden de Duitsers gecodeerde berichten die onmogelijk te kraken zouden zijn. Iedere 24 uur werden de codes veranderd en kon er opnieuw begonnen worden met de ontcijfering. Vanuit Bletchley Park werd er alles aan gedaan om de codes te kraken en zo cruciale informatie over geplande aanvallen in handen te krijgen. Alan Turing was één van de ‘codekrakers’. Hij ontwikkelde een machine die de code kon kraken en zo kon de oorlog vroegtijdig beëindigd worden. Bletchley Park was jarenlang een groot militair geheim. We bezoeken dit enorme park en de werkruimtes, die nog veelal in oude staat zijn. Een zeer interessante plek waar veel te zien, beleven en vooral te leren valt (entree ca.
£ 21,- inbegrepen).

Dag 6 | Londen
Vandaag bezoeken we het Churchill Museum and Cabinet War Rooms. Dit ondergrondse complex diende als verblijf en commandocentrum van het Britse kabinet en legerleiding. Winston Churchill had hier zijn kantoor. Veel is nog in originele staat, wat een bijzonder kijkje geeft in zijn leven tijdens de oorlog (entree ca. £ 22,-).
Ook bezoeken we het Imperial War Museum, dat een uitgebreide kijk geeft op de oorlogen waar Engeland mee te maken heeft gehad. Het museum weet een duidelijk beeld te schetsen en geeft uitgebreide achtergrondinformatie.

Dag 7 | Dover Castle – Terugreis
Strategisch gelegen bovenop de White Cliffs of Dover, kijkt de schitterende burcht Dover Castle uit over de zee. Dit enorme complex met een uitgebreid ondergronds gangenstelsel, diende als commandocentrum van het Britse leger. Het kasteel speelde een grote rol in de misleiding van de Duitsers in 1944. Er werden onder andere valse radiosignalen verzonden, zodat zij geloofden dat de invasie op het vasteland zou plaatsvinden. Een indrukwekkende plek om rond te dwalen en de verschillende kamers en ondergrondse tunnels te bezichtigen (entree ca. £ 17,-). Vervolgens nemen we de ferry naar Duinkerken/Calais, waar u op eigen gelegenheid kunt dineren aan boord. Na aankomst beginnen we aan de terugreis naar de opstapplaatsen.

Vanaf 1 oktober 2021 heeft u een paspoort nodig wanneer u naar het Verenigd Koninkrijk reist.

Let op: gevolgen van de Brexit nog niet bekend. Er zijn (prijs)wijzigingen mogelijk, zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Hotel informatie:

Hôtel Saint-Pierre *** in Vire
Hotelscore 7,5

Ligging: in het centrum van Vire, op slechts 400 meter van Place Sainte-Anne en de Notre-Dame.
Faciliteiten: bar, lift en wifi.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner (diner aan overzijde van hotel).

Doubletree by Hilton **** in Woking
Hotelscore 7,8

Ligging: op loopafstand van de gezellige winkels en barretjes in Woking.
Faciliteiten: 24-uursreceptie, restaurant, bar, wifi en fitnessruimte.
Kamers: voorzien van bad of douche en toilet, föhn, televisie, radio en koffie- en theefaciliteiten.
Verzorging: op basis van halfpension (m.u.v. aankomstdag).
Valuta: In Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.

Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden (tenzij anders vermeld).

Frankrijk en Engeland

WOII reis in het teken van de bevrijding

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • overnachting in 3- en 4-sterrenhotels
 • iedere ochtend ontbijtbuffet
 • ’s avonds 3-gangendiners (m.u.v. diner op dag 4)
 • ferryovertocht Caen – Portsmouth
 • ferryovertocht Dover – Duinkerken
 • entree Bletchley Park
 • bezoek Amerikaanse begraafplaats Colleville-sur-Mer
 • bezoek Omaha Beach
 • bezoek Pointe du Hoc
 • bezoek Batterij van Longues-sur-Mer
 • bezoek Juno Beach
 • bezoek Canadese begraafplaats Bény-sur-Mer
 • entree Imperial War Museum
 • begeleiding door Nederlandstalige reisleiding
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 11 oktober 2021
  7 dagen
  Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.