Een reis naar enkele van de mooiste kerstmarkten van Duitsland! De kerstmarkt van Würzburg wordt al sinds 1800 gehouden tegen het schilderachtige decor van de markt. De wereldberoemde kerstmarkt in Nürnberg trekt ieder jaar meer dan twee miljoen bezoekers. Bamberg heeft één van de grootste historische stadscentra en staat op de Werelderfgoedlijst. De kerstmarkt ligt sprookjesachtig midden in de oude stad. Tijdens een bezoek aan deze mooie oude steden komt u gegarandeerd in kerststemming!

Dag 1 | Heenreis – Würzburg
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Würzburg. De Altstadt is een prachtige setting voor de kerstmarkt. Van oudsher zijn hier typische Frankische producten te koop. U vindt hier zo’n 135 kraampjes met allerlei lekkernijen en prachtige spulletjes. De geur van Glühwein en Lebkuchen, het prachtige decor en het ruime aanbod maken deze kerstmarkt zo aantrekkelijk. Na het bezoek aan Würzburg rijden we nog een klein uurtje tot Wachenroth, waar we op tijd voor het diner aankomen.

Dag 2 | Nürnberg
Nürnberg werd in de jaren ’40 gepromoot als ‘ideologische hoofdstad’ en is nu misschien wel het meest bekend vanwege de ‘Nürnberg processen’, waarover u alles te weten komt in het ‘Dokumentationszentrum’ (entree ca. € 6,-). De op een heuvel gelegen Kaiserburg (entree ca. € 5,50) met een grote collectie antieke wapens en harnassen is ook een bezoek waard. In de ommuurde oude binnenstad met smalle steegjes, straatjes en vakwerkhuizen is het heerlijk vertoeven. De beroemde Christkindlesmarkt is een authentieke kerstmarkt met eeuwenoude tradities. Er zijn in totaal ca. 220 kraampjes te bezichtigen. Vergeet niet de lokale specialiteit te proeven, de Nürnberger Rostbratwurst.

Dag 3 | Bamberg – terugreis
Na het ontbijt laden we de bagage in de bus en rijden we naar Bamberg. U heeft hier circa 1,5 uur de tijd om de kerstmarkt te bezoeken. Behalve de klassieke kerstartikelen, vindt u hier veel lokale specialiteiten zoals Rauchbier, gebraden worsten en notenbrood. Vervolgens rijden we terug naar Nederland waar we in de vroege avond aankomen.

Hotelinformatie:

Hotel Gasthof Linsner *** in Wachenroth
Hotelscore 7.8

Ligging: midden in het dorpje Wachenroth.
Faciliteiten: receptie, restaurant, een gezellige gezelschapsruimte met bar, lift en wifi.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Steigerwald

Würzburg, Nürnberg en Bamberg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in familiegasthof
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 10 december 2021
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.