Geniet deze winter met ons mee in het mooie Zwarte Woud. Deze reis gaat naar Luftkurort Oberwolfach, een rustig dorp gelegen in het dal van de rivier de Wolfach. We brengen onder andere een bezoek aan de prachtige stad Freiburg en het pittoreske plaatsje Harmersbach. Natuurlijk mag een mooie tocht door het Schwarzwald ook niet ontbreken. In hotel zum Walkenstein wordt u verwend met een stuk overheerlijke Schwarzwälder Kirschtorte, een beroemde lekkernij uit het Zwarte Woud.

Dag 1 | Heenreis – Straatsburg
We rijden via Duitsland de grens met Frankrijk over voor een bezoek aan Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas. Het historische deel van het centrum, het ‘Grande Île’, wordt omringd door het water van de rivier de Ill. Dankzij het grote aantal monumentale gebouwen, zoals de kathedraal, het paleis Rohan en de vele vakwerkhuizen, is deze wijk erkend op de Werelderfgoedlijst. Slingerende nauwe straatjes, mooie pleinen met gezellige cafés en veel winkels vormen het stadsbeeld. Aansluitend naar Oberwolfach, waar we welkom worden geheten in het ‘gemütliche’ hotel zum Walkenstein.

Dag 2 | Oberwolfach – Wolfach
In de ochtend kunt u op uw gemak een mooie wandeling door Oberwolfach maken. ’s Middags gaan we naar Wolfach waar u de glasblazerij Dorotheenhütte kunt bezoeken (entree ca. € 6,-). Bewonder de prachtige handgemaakte producten en misschien wilt u de kunst van het glasblazen zelf ook wel eens proberen? Bij terugkomst in het hotel krijgt u een heerlijk stukje ‘Schwarzwälder Kirschtorte’ met een kopje koffie aangeboden.

Dag 3 | Harmersbach – Freudenstadt
We starten vandaag met het charmante stadje Zell am Harmersbach. De hoofdstraat met zijn art nouveau en classicistische gebouwen moet u gezien hebben. Hier vindt u ook de keramiekfabriek van het bekende servies ‘Hahn und Henne’. De terugreis naar Oberwolfach voert ons over een mooie route via de Löcherberg naar Freudenstadt. In het centrum staan meer dan 100 fonteinen en er is een groot aanbod aan winkels van traditioneel tot modern. ’s Avonds een fakkelwandeling onder begeleiding van de hotelier, na terugkomst staat een glas Glühwein voor u klaar.

Dag 4 | Freiburg
Vandaag brengen we een bezoek aan Freiburg, de hoofdstad van het Schwarzwald. Wandel onder de middeleeuwse ‘Martinstor’ door en geniet van een heerlijke kop koffie op het centraal gelegen ‘Augustinerplatz’. De grootste toeristische trekpleister is de indrukwekkende Münster van Freiburg. Deze kathedraal en haar 116 meter hoge toren vormen een hoogtepunt van de gotische bouwkunst. Op de Münsterplatz met zijn pastelkleurige huizen vindt u diverse kraampjes met eten, houtsnijwerk en streekproducten.

Dag 5 | Terugreis
Na een lekker ontbijt als afsluiter in Oberwolfach keren we via Duitsland of Frankrijk weer terug naar Nederland. Afhankelijk van het weer en de tijd maken we nog een stop onderweg.

Hotel informatie:

Hotel zum Walkenstein *** in Oberwolfach (Nederlands hotelier!)
Hotelscore 8.8

Ligging: aan de rand van Oberwolfach. De eerstvolgende grotere plaats is Wolfach.
Faciliteiten: restaurant, tv-kamer en een gezelschapsruimte. Het hotel/balkons zijn rookvrij.
Kamers: de kamers zijn comfortabel en netjes ingericht en hebben allemaal een douche, toilet, föhn televisie en wifi. De goedkoopste kamers zijn niet per lift bereikbaar, u dient daarvoor 2 trappen te lopen. Alle andere kamers zijn per lift te bereiken, hoewel er nog bij enkele kamers een kleine trap gelopen moet worden.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ‘s avond een 3-gangendiner met hoofdgerecht naar keuze
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Schwarzwald

Zwarte Woud met dagtocht Freiburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in prima verzorgd 3-sterrenhotel
 • toeristenbelasting
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners met hoofdgerecht naar keuze
 • welkomstdrankje
 • videovoorstelling
 • 1x koffie met Schwarzwälder Kirschtorte
 • fakkelwandeling met Glühwein
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 10 februari 2024
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.