Geniet deze winter met ons mee in het Schwarzwald. Een reis naar het Luftkurort Oberwolfach, een rustige plaats gelegen in het dal van de rivier de Wolfach. Een rustig programma met toch voldoende mogelijkheden. Zo staat de prachtige stad Freiburg op het programma, de beroemde watervallen van Triberg en wordt er een mooie tocht door het Schwarzwald gemaakt. In hotel zum Walkenstein wordt u verwend met een stuk van de overheerlijke Schwarzwälder Kirschtorte, een beroemde lekkernij uit het Schwarzwald.

Dag 1 | Heenreis
We rijden via Duitsland of Frankrijk naar Oberwolfach, waar we welkom worden geheten in het ‘gemütliche’ hotel zum Walkenstein. Afhankelijk van het weer en de tijd maken we nog een stop onderweg.

Dag 2 | Oberwolfach – Wolfach
In de ochtend neemt onze hotelier ons mee voor een mooie wandeling door Oberwolfach. ’s Middags kunt u met het openbaar vervoer (gratis) naar Wolfach gaan waar u de glasblazerij kunt bezoeken (entree ca. € 6,-). Bewonder de prachtige handgemaakte producten en misschien wilt u de kunst van het glasblazen zelf ook wel eens proberen? Bij terugkomst in het hotel krijgt u een heerlijk stukje ‘Schwarzwälder Kirschtorte’ met een kopje koffie aangeboden.

Dag 3 | Harmersbach
Excursie naar het charmante stadje Zell am Harmersbach. De hoofdstraat met zijn art nouveau en classicistische gebouwen moet u gezien hebben. Hier vindt u ook de keramiekfabriek van het bekende servies ‘Hahn und Henne’. De terugreis naar Oberwolfach voert ons over een mooie route via de Löcherberg naar Freudenstadt. Uiteraard maken we in deze leuke plaats ook een stop.

Dag 4 | Freiburg
De gezellige universiteitsstad Freiburg, vlakbij de Franse en Zwitserse grens, wordt beschouwd als de hoofdstad van het Schwarzwald. In het oude centrum vindt u de ‘Freiburger Münster’. De indrukwekkende toren van deze kerk wordt gezien als een van de hoogtepunten van de gotische bouwkunst. Rondom de toren is het heerlijk slenteren door de straatjes van deze historische stad.

Dag 5 | Schramberg – Schiltach
We beginnen onze dag in het idyllische stadje Schramberg. Hier kunt u een bezoek brengen aan het museumlandschap “Auto- und Uhrenwelt Schramberg”. In vier verschillende musea wordt de geschiedenis in leven gehouden, bestaande uit: autoverzameling Steim, Dieselmuseum, auto- en klokkenmuseum en het spoorwegmuseum. Nadien bezoeken we Schiltach. Dit prachtige pittoreske stadje staat vol met de mooiste vakwerkhuizen. Lopend door dit plaatsje waant u zich terug in de tijd. De schitterende middeleeuwse huizen met kleurrijke luiken en het indrukwekkende stadshuis geven Schiltach haar charme.

Dag 6 | Straatsburg
Eén van de mooiste steden in Frankrijk. Het is een centrum van cultuur, kunst en wetenschap met tal van indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Notre Dame en het Paleis Rohan. Een bezoek aan het oude centrum is meer dan de moeite waard. La petite France is het best bewaarde gedeelte van de oude stad. Men wordt er overdonderd door oude vakwerkhuizen die meer dan 300 jaar oud zijn. Tijdens een wandeling door de stad zal uw oog meteen vallen op de prachtige gotische kathedraal Notre Dame. Door een rondvaart rond het historisch centrum te maken kunt u de stad op een mooie manier verkennen. ’s Avonds een fakkelwandeling onder begeleiding van de hotelier met als extra een glas Glühwein.

Dag 7 | Terugreis
Helaas zit ons verblijf in Oberwolfach er alweer op. Via Duitsland of Frankrijk rijden we terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel zum Walkenstein *** in Oberwolfach (Nederlandse hotelier!)
Hotelscore 8,5

Ligging: het hotel ligt aan de rand van Oberwolfach. De eerstvolgende grote plaats is Wolfach.
Faciliteiten: restaurant, tv-kamer en een gezelschapsruimte. Het hotel/balkons zijn rookvrij.
Kamers: de kamers zijn comfortabel en netjes ingericht en hebben allemaal een douche, toilet, televisie en föhn. De goedkoopste kamers zijn niet per lift bereikbaar, u dient daarvoor 2 trappen te lopen. Alle andere kamers zijn per lift te bereiken, hoewel er nog bij enkele kamers een kleine trap gelopen moet worden.
Verzorging: iedere ochtend ontbijtbuffet en iedere avond een 3-gangendiner met hoofdgerecht naar keuze.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Schwarzwald

Zwarte Woud met dagtocht Straatsburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • prima verzorgd 3-sterrenhotel met lift
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners met hoofdgerecht naar keuze
 • welkomstdrankje
 • 1x koffie met stuk Schwarzwälder Kirschtorte
 • fakkelwandeling met Glühwein
 • begeleide dorpswandeling door Oberwolfach
 • videovoorstelling
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 13 februari 2021
  7 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.