Informatie Coronavirus

Beste reiziger,

Allereerst willen we u nogmaals bedanken voor het begrip en geduld dat u de afgelopen maanden getoond heeft. Net als voor u, was het voor ons een periode van grote onzekerheid, maar we vinden het ontzettend fijn dat velen van u met ons hebben meegeleefd en meegedacht.

Nu de maatregelen langzaam versoepeld worden en de grenzen met de landen om ons heen weer geopend zijn, zijn we druk bezig geweest om te kijken hoe onze reizen er de komende tijd uit zullen gaan zien. Om onze reizen op een veilige en verantwoorde manier uit te kunnen voeren, houden we ons natuurlijk aan de geldende richtlijnen en maatregelen van de Nederlandse en plaatselijke overheden.

Dit betekent dat op elke reis zullen in ieder geval de onderstaande maatregelen van toepassing zijn. Naast deze maatregelen wordt er voor elke reis uiteraard een protocol op maat gemaakt.

 1. Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft. Bij het instappen vraagt de chauffeur u ook om een mondelinge verklaring.
 2. We verzoeken u vriendelijk gedurende de rit een mondkapje te dragen. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een mondkapje.
 3. Onderweg geldt dat we ons houden aan de plaatselijke maatregelen.
 4. De bus wordt tijdens de reis extra gereinigd en ook de ventilatie- en aircosystemen worden extra vaak schoongemaakt en gecontroleerd.
 5. We zullen een aangepaste procedure volgen bij het in- en uitstappen:
  1. Alleen de deur in het midden van de bus wordt gebruikt. De voordeur wordt alleen door de chauffeur gebruikt.
  2. We vragen u één voor één in- en uit te stappen en hierbij de geadviseerde 1,5 meter afstand te houden. Laat bij het uitstappen eerst de passagiers die het dichtst bij de uitgang zitten uitstappen.
  3. We vragen u om bij het instappen zo ver mogelijk door te lopen en dan pas te gaan zitten.
 6. We vragen reizigers om zo veel mogelijk dezelfde zitplaats te gebruiken. Het rouleringssysteem gebruiken we tijdelijk niet.
 7. Tijdens de rit vragen we u vriendelijk om zo veel mogelijk te blijven zitten.
 8. Het toilet in de bus is geopend, maar alleen voor noodgevallen. Bij langere afstanden worden extra sanitaire stops gehouden.
 9. We verzoeken u met klem om zich aan de regels te houden. De chauffeur is verantwoordelijk voor het handhaven van deze regels en kan een passagier die zich niet aan de richtlijnen houdt de toegang ontzeggen.
 10. In de touringcar zijn geen (of weinig) drankjes, koffie of thee te krijgen.

Belangrijk: Indien COVID-19 maatregelen, door de Nederlandse overheid en/of internationale overheden en gezondheidsinstanties worden aangepast of versoepeld, zullen we uiteraard bekijken of bovenstaande richtlijnen aangepast worden.

Samen op reis
Nu de situatie langzaam verbetert, is het bovengenoemde protocol het begin om langzaam weer een start te maken met reizen door het mooie Europa. We hopen dat we hiermee, samen met u, een goed begin kunnen maken. Uiteraard is het nog steeds mogelijk dat wij als reisorganisatie een bepaalde bestemming of reis nog niet verantwoord vinden om uit te voeren. In dergelijke gevallen laten we de betreffende reizigers dit zo spoedig mogelijk weten.

Ons uitgangspunt is en blijft om alleen op reis te gaan wanneer we zeker weten wanneer dit op een veilige en verantwoorde manier kan. Dit kan vanzelfsprekend niet zonder u en we hopen dan ook dat u er net zo veel zin in heeft als wij.

Met vriendelijke groeten,
het team van BIESEN Travel