• 106 jaar ervaring
  • Korte routes met meer vakantiedagen
  • Luxe touringcars
  • Deskundig advies
  • Ervaren chauffeurs
  • Lid van ANVR en SGR
Toon alle reizenVakantiebestemming
alle bestemmingen
België
Duitsland
Frankrijk
Groot-Brittannië
Hongarije
Italië
Kroatië
Luxemburg
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Slovenië
Tsjechië
Vertrekmaand
alle maanden
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Wat wilt u doen
alle categoriën
Carnaval
Cruises
Dagtochten
Excursiereizen
Musicals
Muziekreizen
Riviercruises
Rondreizen
Stedentrips

Busreizen Kroatië

Ontdek veelzijdig Kroatië! Dit land in de Baltische staten heeft een aangenaam klimaat met veel zonuren. Steden als Opatija, Rabac, Pula, Rovinj, Porec en Dubrovnik hebben geweldige bezienswaardigheden en gezellige terrasjes. Kroatië staat voor optimaal genieten van zon, zee, strand, cultuur en natuur. Hoe u uw vakantie ook wilt vieren, een reis naar Kroatië zal niet teleurstellen. Het is niet voor niets dat deze bestemming steeds populairder wordt!
Schitterend Kroatië: Kvarner en Istrië

Schitterend Kroatië: Kvarner en Istrië

Istrië, vertrek tussen 20-08-2018 en 24-10-2018

Reisduur: 10 dagen

“Diversiteit is mooi” is de slogan van de toeristische sector in de Kvarner regio, want dit is een van de meest diverse delen van Kroatië....

v.a.655,-
MEER INFO/BOEKEN >
Hoogtepunten van Kroatië en omgeving

Hoogtepunten van Kroatië en omgeving

Dubrovnik, Bosnië, natuurpark Krka, vertrek op 28-08-2018

Reisduur: 12 dagen

Deze reis voert ons langs de prachtige kust van Kroatië. Het einddoel is Neum in Bosnië-Herzegovina, waar we zeven nachten blijven. Neum is de enige...

v.a.875,-
MEER INFO/BOEKEN >
Slovenië en Kroatië

Slovenië en Kroatië

Slovenië en Kroatië, vertrek op 30-08-2018

Reisduur: 10 dagen

Slovenië is een klein land en een van de groenste landen van Europa. Het staat bekend om de prachtige natuur, met dichte bossen en verschillende...

v.a.749,-
MEER INFO/BOEKEN >
Kroatië en Montenegro

Kroatië en Montenegro

met o.a. Dubrovnik en Cetinje, vertrek op 29-09-2018

Reisduur: 12 dagen

Waarom kiezen? Tijdens deze reis zien wij niet alleen prachtige plekjes in Kroatië maar ook de hoogtepunten van Montenegro. U zult versteld staan van de...

v.a.795,-
MEER INFO/BOEKEN >
Kroatië in het kort: het land hoort bij de EU en er wordt met kuna betaald. De officiële naam is Republiek Kroatië. De gesproken taal is Kroatisch en de hoofdstad is Zagreb. Aangrenzende landen zijn Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro. Kroatië heeft een continentaal klimaat, dit betekent droge, hete zomers en koude, natte winters. 
Populaire bestemmingen binnen Kroatië zijn zijn:

Plitvice meren en natuurpark Krka

De Plitvice meren staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt hier genieten van prachtige watervallen(90 stuks!), kraakheldere meren(16 stuks!) en uitzichten vanaf de vele houten bruggetjes. Midden in het karstlandschap ligt Nationaal park Krka. Het telt ongeveer 860 planten en 230 verschillende vogelsoorten. Dit park is ook beroemd vanwege de vele watervallen zoals de Skradinski Buk waar het water over een lengte van 800 meter via 17 verdiepingen naar beneden stroomt. 

Zagreb

Niet ver van de grens van Slovenië vinden we Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. De stad ligt langs de oevers van de rivier de Sava en is verdeeld in twee aparte wijken: de middeleeuwse bovenstad met trappen en smalle straatjes met lage huizen, en de benedenstad met brede lanen en elegante 19e-eeuwse gebouwen in neoclassicistische stijl of Jugendstil. Zagreb heeft ook een aantal interessante musea. Of gaat u liever naar de boerenmarkt die elke dag onder het Kaptol wordt gehouden? Het is zeker een bezoek waard!

Porec

Porec, prachtig gelegen op het schiereiland Sveti Nikola, is een van de grootste toeristische trekpleisters in Istrië en heeft alle faciliteiten van een moderne badplaats. Dit drukke stadje biedt ook een cultureel hoogtepunt: de 6e-eeuwse Byzantijnse Eufrasiusbasiliek met haar schitterende mozaïeken (Werelderfgoedlijst). Vanaf het pittoreske plaatsje Motovun, hoog op een heuvel gelegen, heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving. Motovun is alleen per lijnbus te bereiken.
 

Dubrovnik

Havenstad Dubrovnik wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische zee’ genoemd. De oude binnenstad is geheel ommuurd en staat op de Werelderfgoedlijst. In de glimmende marmeren straten treft u fraaie gebouwen met prachtig versierde Renaissance gevels en fonteinen aan. Een gedeelte van de tv-serie "Game of Thrones" is in deze stad gefilmd!

Mostar

Mostar is een ontmoetingsplaats van twee verschillende culturen, westers en oosters. Het kenmerk van de stad is de brug Stari Most uit de 16e eeuw. Deze staat op de Werelderfgoedlijst. De meeste bezienswaardigheden liggen in de directe omgeving van deze brug. Aan de oostkant bevindt zich de bazaar en een aantal prachtige moskeeën. Aan de westkant van de brug ligt de hammam en een miniatuur Stari Most.