• 106 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Fietsen langs de Moezel

Moezel

 • Fietsen langs de Moezel
 • Fietsen langs de Moezel
 • Fietsen langs de Moezel
 • Fietsen langs de Moezel
 • Fietsen langs de Moezel
 • Fietsen langs de Moezel
 • Fietsen langs de Moezel
Eén van de mooiste fietslandschappen en dat zo dicht bij huis. De rivier de Moezel stroomt hier dwars door de schitterende natuur. De groene heuvels vol wijnvelden is wat deze regio zo uniek maakt. Trajecten waar ooit treinen reden zijn nu omgetoverd tot prachtige fietsroutes. U fietst tijdens deze reis over voornamelijk vlakke en dalende paden. Onderweg komt u langs vele mooie uitrustpunten, uitkijkend over uitgestrekte (wijn)velden.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar het hotel in Veldenz. ’s Middags maken we eerst een boottocht over de Moezel. We varen langs de oevers van het glooiende, groene landschap waar u vanaf de boot een fantastisch uitzicht op heeft. Ook heeft u tijd om Bernkastel te bezoeken, een prachtig historisch stadje. Het stadje staat vol met de mooiste vakwerkhuizen en heeft een schitterend middeleeuws marktplein. Vervolgens gaan we terug naar het hotel voor het diner.

Dag 2 | Dwars door de vulkanische natuur
(Afstand: ca. 35 km, omgeving Daun - Witllich)
De bus brengt ons naar het beginpunt van de route. De fietsroute van vandaag gaat over een oud spoorwegtraject. Het is een vlakke, licht dalende route over verharde wegen en dwars door de schitterende vulkanische natuur van de Eifel. Al vrijwel meteen fietst u de natuur in, door de groene bossen en door prachtige oude spoortunnels. Een aantal kilometer buiten Daun fietst u langs de ‘Maren’. Dit zijn drie meren die zijn ontstaan na een “vulkanische” explosie die een krater in de bodem heeft geslagen en waar water in is gestroomd. Een prachtig stukje natuur! De route gaat verder over bruggen, door oude tunnels en langs mooie rotspartijen. Ook komt u langs een boerderijwinkel met heerlijke geitenkaas en andere specialiteiten. Erg leuk om even een kijkje te nemen. Langs uitgestrekte velden en door groene bossen fietst u verder. Geniet van de rust en de natuur in dit schitterende stuk van de Eifel. Aan het einde van de middag, na de fietstocht, krijgt u een gratis wijnproeverij aangeboden.

Dag 3 | Langs de wijnvelden van de Moezel
(Afstand: ca. 38 km, omgeving Zell - Bernkastel)
De bus brengt ons wederom naar het beginpunt van de fietsroute. Beginnend met een daling is het verder een vlakke route over verharde wegen. Het eerste gedeelte fietst u langs de oevers van de Moezel. Via het plaatsje Bengel fietst u naar het eindpunt. Onderweg komt u door bosrijke gebieden, afgewisseld met uitgestrekte weiden en velden. Het laatste gedeelte fietst u nogmaals langs de prachtige oevers van de Moezel met uitzicht over de beroemde wijnvelden van deze regio.

Dag 4 | Over het oude spoorwegtraject
(Afstand: ca. 49 km, omgeving Herkeskeil - Trier)
Tachtig jaar lang reden er treinen tussen Hermeskeil en Ruwer. Tegenwoordig is dit traject niet meer in gebruik en is er een prachtige fietsroute van gemaakt. Een overwegend vlakke route met een paar lichte stijgingen over doorgaans verharde wegen. Deze fietstocht leidt ons door bossen, langs weilanden en pittoreske dorpjes maar bovenal dwars door de schitterende natuur. De route verbindt de beboste hoogvlaktes van het Hochwald met het romantische Ruwerdal. U fietst langs de rustig kabbelende Ruwer, een zijrivier van de Moezel. Onderweg komt u langs wijnvelden en over oude spoorbruggen en viaducten. Ook kunt u een kijkje gaan nemen bij de abdij in Kasel, de waterval Sommernau en een aantal prachtige kerken die u tegenkomt.

Dag 5 | Langs de oevers van de Moezel
(Afstand: ca. 28 km, omgeving Veldenz - Leiwen)
Voordat we weer terug naar Nederland rijden, maken we nog een laatste fietstocht door deze schitterende regio. In Veldenz stapt u op de fiets en rijdt u een volledig vlakke rit naar het romantische wijndorp Leiwen. U fietst nog een laatste keer langs de oevers van de prachtige Moezel. Geniet van de uitzichten over de rivier, de wijnvelden en de groene heuvels. In Leiwen eindigt de fietstocht. U kunt nog even een bezoek brengen aan dit mooie stadje met kronkelsteegjes en vele oude vakwerkhuizen. Daarna is het tijd om in de bus te stappen en huiswaarts te keren.


Ter Informatie:
Wanneer u géén huurfiets of haal- en breng service bijboekt, kunt u alleen in Weert opstappen.
Hotel informatie:
Weinhotel Veldenz *** in Veldenz Hotelscore 9,0

Ligging: in een zijdal van de Moezel, in het wijndorp Veldenz omringd door wijnbergen.
Faciliteiten: receptie, bar, restaurant, wijnkelder en wifi. Entertainment programma met o.a. avondwandeling, wijnproeverij en live muziek.
Kamers: douche, toilet, zithoek en televisie.
Verzorging: all-inclusive: ’s ochtends uitgebreid ontbijtbuffet, ’s middags lunchbuffet of lunchpakket meenemen en ’s avonds 3-gangenkeuzemenu of buffet. De hele dag gratis koffie en thee, consumpties gratis tussen 17.00 uur en 24.00 uur. En ’s avonds gratis versnaperingen als nootjes, zoutjes, bittergarnituur etc.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.


Informatie fietsreizen:Fietsvakanties, op uw gemak per e-bike en all-inclusive!

Ontspannend, dat zou het eerste woord moeten zijn wat bij u opkomt als u denkt aan Van der Biesen fietsvakanties. Wij doen dat op onze eigen manier: rustig, veel zien, op ons gemak dus! Geen super actieve, sportieve ritten op volle snelheid. Wij hebben gekozen -indien beschikbaar- voor fietsroutes die als ‘licht’ worden aangegeven. Om iedereen te kunnen laten genieten van het ontspannen, rustige gevoel, accepteren wij helaas geen gewone fietsen: enkel e-bikes. U kunt gebruik maken van uw eigen, vertrouwde e-bike of een e-bike bij ons huren. Verder begrenzen we de reizen op maximaal 37 personen, omdat wij denken dat deze gemoedelijker verlopen met een kleinere groep.

Al onze fietsreizen zijn met niet-verplichte begeleiding. Dat wil zeggen dat er steeds een begeleider mee zal fietsen. Daar kunt u zich bij aansluiten, bijvoorbeeld als u niet zo goed bent in kaart of routes lezen. Een veilig gevoel! Maar het hoeft niet. U krijgt een duidelijke route en kaart zodat u ook rustig op eigen gelegenheid de tochten kunt fietsen. Daarnaast is het een fijn gevoel om te weten dat er een begeleider is indien er onderweg problemen zijn.

Ondanks dat de gebieden waar we fietsen bekend staan als ‘heuvelachtig’, hebben wij routes uitgezocht die zo weinig mogelijk bergopwaarts gaan. Dat is ons goed gelukt, vinden we zelf! Want ‘op uw gemak’ blijft de spreuk die we belangrijk vinden bij onze fietsreizen. Elke deelnemer krijgt GRATIS een Van der Biesen fiets/koeltasje dat makkelijk aan het stuur te bevestigen is en waar bovenop een kaart ingestoken kan worden. Dat is ook weer zo’n service: de routes die we rijden zijn allemaal via een download link te uploaden naar uw navigatie of smartphone. U krijgt ook altijd gewoon een ‘ouderwetse’ kaart mee.

Om alles op rolletjes te laten verlopen worden deze reizen uitgevoerd door een fietsbegeleider en een ervaren chauffeur. We maken daarbij gebruik van een hypermoderne fiets-aanhanger die snel in- en uitgeladen kan worden en die speciaal voor e-bikes ontworpen is.

Écht ontspannen op fietsvakantie:Gratis koeltas voor op de fiets
Elke deelnemer krijgt een gratis fietskoeltas om aan het stuur te hangen. De routekaart die u van ons krijgt past precies boven op deze fietskoeltas. De route ontvangt u keurig uitgewerkt, maar u kunt deze ook via een link downloaden zodat deze in uw GPS gezet kan worden.

De begeleider staat voor u klaar
Op elke fietsreis gaat -naast de chauffeur- een extra begeleider mee. U kunt met deze begeleider meefietsen (als u bijvoorbeeld niet zo’n goede kaartlezer bent), maar u bent ook vrij om uw eigen tempo of route te bepalen. De begeleider kan u bij pech weer op weg helpen of heeft een lijst van fietsenmakers bij zich.

Huur een e-bike bij ons
Neem uw eigen fiets mee (alleen e-bikes!) of huur er één bij Van der Biesen. In het laatste geval hoeft u nergens naar om te kijken. Voor € 135,- per reis is niet alleen de huurprijs inbegrepen maar wordt de huurfiets ook opgehaald en teruggebracht naar de verhuurder én is er een all-risk verzekering (t.w.v. € 20,-) voor u afgesloten. De huurfietsen zijn speciaal voor dit doel uitgerust en hebben een zeer sterke accu.

Breng- en haalservice
Wij kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om met uw fietsen naar de opstapplaats te gaan, de fietsdragers weer in te klappen, de auto te parkeren en nog veel meer. Daarom hebben wij een unieke service: voor € 35,- per fiets worden de fietsen de dag voor vertrek bij u thuis opgehaald en de dag na terugkomst weer keurig bij u thuis afgeleverd. Dat is pas makkelijk!

Nét dat beetje meer!


Inbegrepen:
 • overnachting in 3-sterrenhotel
 • all-inclusive
 • ’s ochtends uitgebreid ontbijtbuttet
 • ’s middags lunchbuttet of lunchpakketje
 • ’s avonds 3-gangenkeuzediner
 • van 17.00 uur tot 24.00 uur gratis softdrinks, bier en wijn
 • hele dag gratis koffie en thee
 • gratis gebruik infotheek in hotel
 • ’s avonds gratis versnaperingen als nootjes, zoutjes, bittergarnituur etc.
 • regelmatig avondentertainment zoals livemuziek
 • excursies volgens programma
 • ?etsbegeleider
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek
vanaf slechts 20 personen
v.a.545,00
 • 11 oktober, 5 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • NIET MEER BESCHIKBAAR

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  natuurgemiddeldalleengaandtouringcar

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank 
  Bancontact, de Belgische online betaalmethode

  Overschrijving

  Contant of pin op ons hoofdkantoor in Kerkrade